Akik a Fideszre szavaztatok, nálatok hogyan alakult az élet az elmúlt 8 évben?
Nálunk már (Fejér megye) megépítettek egy kistérségi egészségügyi központot 5 éve. Jól felszerelt, 100% járóbeteg ellátás van (különféle röntgen gépek, ultrahang, gyakori szakágak jelen vannak, helyi labor stb.)
Most hogy ez megépült, végre nem kell 30km-t utazni pl. egy kardiológiai ultrahang vizsgálatért, vagy egyszerű sebészeti beavatkozásért.
Mióta a Fidesz van kormányon (8 éve van Fideszes polgármester), rengetegen költöznek a városba, folyamatosan fejlődik-bővül az ipari park, új munkahelyek jönnek létre, leaszfaltoztak 68km utcát, rengeteg pályázatot nyernek meg amivel egy csomó helyi kisvállalkozást támogatnak, folyamatosan épülnek az új házak stb. szépül a városkép, 100x jobb lett a közbiztonság a stb.
Barátnőm egy 4 éve alapított helyi kft-ben dolgozik. Az alapítás óta a 7. fizetésemelésén is túl van. Egyszerű irodai alkalmazottként került be, most irodavezetőként nettó 440 ezret keres. Én építőipari szakemberként (jelenleg betegszabadságon) alkalmazottként nettó 550 ezret keresek.
Tudom hogy sokakat irigységből zavarni fogja, hogy ezt leírtam ide, de ez van.
Nálunk ezerszer jobb lett az élet a Fidesz kormányzása alatt.
A korábbi baloldali kormány és baloldali ex-kommunista önkormányzati vezetőség teljesen tönkretette a várost. Semmit nem tett a bűnözés ellen. (inkább támogatta a megélhetési bűnözést)
24 évig csak lopták az önkormányzati pénzt, és az összes fejlesztés amit létrehoztak az abból állt, hogy állítottak 3 emlékművet a városközpontban a 150 éves török uralom jelképére (ez nem vicc, tényleg más nem történt a 24 év alatt).
Mivel pénzből élünk, és össze sem hasonlíthatóan megnőtt az életminőségünk a baloldali vezetéshez képest, így egyértelmű hogy a Fideszt támogatjuk.
Még annyit, hogy az ellenzékiek próbáljanak meg gyalázattól, hazugságoktól és mocskolódástól mentesen válaszolni, annak ellenére hogy a kérdés nem nekik szól.
Csatlakozom.
A családom és személyesen az én életem is pozitív irányba haladt át elmúlt 10 évben.
Nekem a devizahitelesek csapdájából való 2011 és , Fidesznek köszönhető intézkedés volt az első, és legfontosabb.
De azóta sok ilyen pozitív dolog történt, egykulcsos SZJA, SZJA visszatérítés otthonfelújítasi támogatás , stb .
A bérem államigazgatásban, alsóbb szintű vezetőként közel nettó 500 ezer lett, a párom nettó 270 et keres. 1 gyermekünk van, egyenlőre mindent meg tudunk adni neki. Ez 10-12: évvel ezelőtt lehetetlen lett volna, akkor a túlélés volt a fő cél, és az otthonunk megtartása.
Azóta már hitel sincs, megtakarításunk pedig már van, több millió forint.
Szóval ez miatt eszem ágában sincs másra szavazni, talán érthető...
Elég jól alakult az életünk Dr. Orbán Viktor Dr. Miniszterelnökúrnak köszönhetően. Van mindenünk, ad támogatást a gyerekekre, megvéd a migránsoktól nem engedi be őket mert megerőszakolnának. Meg ugye megvéd még a Brüsszeltől is mert nemileg átalakítanák a gyerekeket. Egyszóval nagyon jó az élet nem kell ennél több pont ez a jó.
Üdv
Egy átlag fideszes
Ja, a komáromi kórház is sokat fejlődött alattuk. Ja nem, bezárták.
Tatabányán a nagymamámat 3-4 óráig váratták egy fűtetlen teremben, miután bevitte a mentő, nagypapám meg otthon várta fél napig a mentőt.
Tényleg tök rendben vannak a körülmények. :)
Nekem édesapámat kirúgták a nyugdíj előtt 3 évvel a munkahelyéről, sok gyerekes család vagyunk (számot nem írok, nem akarom, hogy esetleg felismerjenek). Sok munkatársa hasonlóan járt, ő 25 éve dolgozott annál a cégnél. Indoknak elég volt annyi, hogy nincs miből fedezni a dolgozókat. Fiatalokat vettek fel a helyükre, az ő fizetésük kevesebb pénzből kijött.
Apa pár hónapig kapott munkanélküli segélyt, egy 60+-os férfi pedig senkinek nem kell, hiába van tapasztalata és végzettsége. Most már kap nyugdíjat, de addig k#rv@ nagy slamasztikában volt a család. Anya is dolgozik, de egy fizetésből és családiból el tudjátok képzelni, hogy zajlottak nálunk az iskolakezdések, vagy hányszor volt télen zöldség az asztalon, vagy hányszor tudtunk gyógyszereket fedezni, ha szükség volt rá. Anyától pedig megvonták az eddigi szombati túlórákat.
Vidéken élünk egyébként, a városban valóban voltak fejlesztések, sokkal jobban néz ki, mint 10 évvel ezelőtt. Csináltak járóbeteg ellátó központot is, eleinte jó volt, de sajnos egy idő után ugyanúgy nagyvárosba kellett utazni, ha gipszelni kellett tesóm törött karját, pedig elvileg minden elérhető helyben is. Csak mégsem.
Nyaralni sosincs pénzünk, az egyetemi tanulmányainkat diákhitelből és diákmunkából tudjuk csak fedezni - már a munkavállalás előtt eladósítjuk magunkat, mert tanulni szeretnék és hiába az állami ösztöndíjas hely, ha a lakhatás nincs ingyen és az élelmiszerárak pedig az egekben vannak. Nem is várom el, hogy ingyen legyen, de idősebb tesómék még tudták csupán tanulámnyi ösztöndíjból és hétvégi diákmunkából fedezni a kiadásaikat, ma pedig ez csak akkor lehetséges, ha be sem járok kb. az óráimra.
Én egészségügyben tanulok, és borzalmasak az állapotok, nézzetek meg vidéki kórházakat, Bp-en pedig a Szt. Jánost, Merényit.. ha bekerül az ember, vagy ott dolgozik, azon imádkozik, hogy le ne szakadjon a plafon. Ja, és legyen, aki ellát, hiszen akinek volt esze, magánban dolgozik mostanra.
Az oktatás gyászos, a volt iskolámból eltűntek a jó szaktanárok és felvettek mindenféle fidesz szimpatizáns pedagógust helyettük, sajnos így van. Nem zavar, ha valaki fideszes, de jó lenne, ha inkább az eredményeik, teljesítményük szerint választanának valakit pl. történelemtanárnak, nem pedig pártszimpátia alapján. A tananyag pedig teljesen le van butítva, meg lehet nézni a tankönyvek legújabb kiadásait, szánalmasan szegényes mindegyik. Szerintem azért van az iskola, hogy művelődj, tájékozódj, de aki szeretne, az vagy otthon pluszban utánajár annak, ami korábban kötelező volt, vagy magániskolába megy/magántanárt fogad.
Szerintem szégyen, hogy az egész ország narancssárga. Szégyen, hogy 12 év után senki nem akar változást, még úgy sem, ha esetleg nem leszünk többé uniós tagok, szégyen, hogy a propagandát ìgy benyeli mindenki - de a szegény észak-koreaiakat sajnálja mindenki, hogy mennyire benyelik ők (is). Néha úgy érzem, hogy senkinek nincs egy önálló gondolata sem.
Az is szégyen, hogy ilyen elképesztően sz@r az ellenzék, hogy ennyi idő után sem volt képes semmit felmutatni a választópolgárok előtt, egyedül MZP-ben láttam valami potenciált, de sikerült meggyilkolni a karakterét, és az "összefogásnak" iy derogált az előválasztás után beállni mögé. Így nem meglepő az eredmény, de nem tudom akkor sem felfogni, hogy közel 3 millió ember szemrebbenés nélkül behúzta a fidesznek az X-et. Itt már nincs nép, közösség, mindenki kizárólag a saját érdekeit nézi, ha van pénz, csok, adóvisszatérítés, akkor jó (de remélem, hogy közben imádkozik, hogy se maga, se a rokona ne kerüljön kórházba és a gyerek is magánsuliban tanul...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!