Hogy lehetséges az, hogy egy magát jobboldalinak valló párt baloldali intézkedéseket hoz létre, mint a rezsicsökkentés, majd azt mondják, hogy a baloldali nézetű pártok ezeket visszavonnák, és az emberek elhiszik?
10.
Az EPP balra tolódott, tényleg? És ez még köztudott is? Nekem nem szóltak.
Nem inkább a drágalátos vezetőd tolódott jobbra és szalonképtelen lett? Ja, nem, ő hibátlan, csakis a többiek lehetnek a hülyék megint. És persze, hogy kilépett, mert kirúgták volna. De a maniért tartja a markát megint. Amire 3 éve azt mondta, hogy egy frászt. Persze titeket ez nem zavar, mit érdekes, hogy ma mást mond, meg mást is tesz, mint tegnap.
Ukrajna: 56-ban is így volt. A Nyugatnak semmi köze hozzá, de a mai napig hőbörögtök ti turbómagyarok, hogy magunkra hagytak. Kettős mérce? Egy olyan fél pedig bármikor támogatható egy háborúban, akit mások területszerző célból támogattak. Különösen, ha egyedül halálra van ítélve. Elsők között rohannál innen, ha minket támadna meg valaki, meg hőbörögnél, hogy nem segít senki. Tulajdonképpen mi f.nak vagyunk akkor a NATO-ban is, annak is ugyanez a lényege, csak intézményesített formában. Lépjünk ki?
Te, meg a magadfajta ne oktassatok mocskolódásról, a mini ducéd a legnagyobb mocskolódó, pénzt, paripát nem sajnálja rá, hogy az összes másként gondolkodót ellehetetlenítsen, mocskoljon, kirekesszen, megalázzon. Úgyhogy engedtessék meg, hogy én legalább azokat lehülyézzem, akik tényleg azok, mert egy ilyen diktátorra szavaznak, egyetértve mindezekkel.
"Az EPP balra tolódott, tényleg? És ez még köztudott is? Nekem nem szóltak."
Az pech. Ha megfogadsz egy tanácsot, legközelebb ne várd meg míg szólnak, hanem informálódj önszántadból.
"Nem inkább a drágalátos vezetőd tolódott jobbra és szalonképtelen lett?"
Ő eddig is jobboldalon volt, és onnan nem mozdult el. Ezt a szalonképtelen dumát meg akárhányszor fogod leírni, újra és újra ugyanazt fogom válaszolni: 4 alkalommal szenvedtetek el kétharmados vereséget. Hatpártostul, mozgalmastul porrá lett zúzva az összefogás, tulajdonképpen megsemmisültek. Ennél az ellenzéknél szalonképtelenebb politikai közössége aligha volt a magyar történelemnek, de még szerintem a világtörténelemnek sem. Enyhén szólva vicces, hogy ti dobálóztok a szalonképtelen jelzővel.
"Ja, nem, ő hibátlan, csakis a többiek lehetnek a hülyék megint."
Egyáltalán nem hibátlan, és olyat sem állítottam, hogy a többiek hülyék. Te mondtad, hogy mindenki hülye, aki a Fideszre szavazott. Ezzel az undorító retorikával te élsz, nem én.
"És persze, hogy kilépett, mert kirúgták volna."
Nyilván te otthon a foteledből megállapítottad ezt precíz szakértelemmel.
"De a maniért tartja a markát megint. Amire 3 éve azt mondta, hogy egy frászt."
Jogállamisági mechanizmushoz kötik a pénzek kifizetését. Te tudnál mondani egy pontos és objektív definíciót arra, hogy mi a jogállamiság? Csak azért, mert így kiderül, hogy ennyire nem vagy tisztában ezzel az üggyel, vagy pedig szándékosan teszed a tudatlant.
"A Nyugatnak semmi köze hozzá, de a mai napig hőbörögtök ti turbómagyarok, hogy magunkra hagytak."
Találkoztál 2-3 emberrel, aki hőbörög, ezért kivetíted mindenkire. Nem, nem hőbörgünk, pláne most nem. Segítünk ott, ahol tudunk, de nem a biztonságunk árán.
"Elsők között rohannál innen, ha minket támadna meg valaki, meg hőbörögnél, hogy nem segít senki."
Mi NATO-tagok vagyunk. Ha minket megtámadnak, a NATO támad. Ukrajna nem NATO tag, ezért nem avatkozik bele a NATO. Ha beleavatkozna, még nagyobb baj lenne, mint ami most van. Sokkal nagyobb.
"Tulajdonképpen mi f.nak vagyunk akkor a NATO-ban is, annak is ugyanez a lényege, csak intézményesített formában. Lépjünk ki?"
Istenem... Ha egy NATO-tagot megtámadnak, akkor a NATO nem fegyvereket szállít. Nem bakancsokat küldözget. Odamegy, és katonai erővel támad a támadóra. Belép a háborúba. Kib.szott nagy különbség van a fegyverszállítás és az offenzíva között. Komolyan ennyire sötétség van nálad?
Ami pedig a mocskolódást illeti, még mindig te mocskolódsz. Egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy ha az ország túlnyomó többsége másképp gondolja, mint te, akkor több mint valószínű, hogy nem neked van igazad. Minden kérdés, amit feltesztek te és az elvtársaid, meg lettek válaszolva vasárnap, méghozzá nagyon markánsan.
12.
Komolytalan vagy, csak olyanokat hazudj etéren, amiket legalább magad elhiszel. Jól bevetted a fideszes maszlagot, megtanultad a szöveget, mehetsz buksisimogatásért. Nekem ne adj oktatást jobbra-balra tolódásból, talán szíveskedj utána nézni, hogy honnan indult a fidesz (szintén OV vezetésével) 90-ben és mivé lett. Az akkori Orbán leköpné a mait. Ja persze gondolom, ő maradt ahol van, csak az egész világ szélsőbalra tolódott. Az egész. Nyilván.
A többiek hülyék, az itt éppen arra vonatkozott, hogy az egész világ hülye - szerintetek, - és csak a fidesznél van a bölcsek köve, ezért aztán szembe is megy az egész világgal. Inkább te tanuld meg elfogadni, hogy a világ társadalmilag fejlettebb fele egyáltalán nem úgy gondolkodik, mint a fidesz és a birkái. Ti vagytok a kisebbség. Az, hogy ebben az országban meg lehet venni fél millió cigányt (mégis csak egy közülük való legyen a mini elnök ugye), meg 1 millió nyugdíjast és erre direkt rá is játszik a Kedves Vezetőd, az piszkosul nem azt jelenti, hogy az ország azonosul vele. Minél magasabb intelligenciájú valaki, annál kevésbé szavazott a fideszre (kivéve aki egyben seggnyalója is). Ennek fényében gondold át, hogy kivel vagy egy platformon. A mennyiség erősen a minőség rovására ment, darab-darab, szavazógépnek jó lesz mind, aztán meg röhögnek a markukba a vezetők. Tán adtak valamit a cigányoknak, vagy a nyuggereknek? 1 zsák krumplit, meg a 13.havi nyugdíjat (az amúgy botrányosan alacsony mellé), pedig az nem jár senkinek, mivel senki nem fizetett 13.havi nyugdíjjárulékot. Tanároknak, rendőröknek, eü dolgozóknak? Ott szopatja őket, ahol éri.
Senki sem mondta, hogy Ukrajnát nekünk vagy a NATO-nak meg kell támadnia. Fegyvereket kell szállítani, mint mindenki más, hogy meg tudják védeni magukat, nem itt álszenteskedni, hogy Záhonynál aztán ki nem megy, mintha bármi változna attól, hogy 10 km-t kerül Szlovákiába, de ugyanúgy rajtunk keresztül megy, tök mindegy. Bevettétek ezt is, milyen alacsony IQ elegendő ehhez?
Migránsok: milyen nagyvonalúak vagytok most. Volt, amikor még kerítéssel vártátok a migránsokat. Ja tudom, ott nem is volt háború, csak mindenkinek éppen egyszerre jutott eszébe Szíriában meg Afganisztánban, hogy Debrecenbe kéne menni (itt kellemesebb a klíma, meg meg kéne nézni ezt a humorzsák Kósát) és olthatatlan vágyat érzett mind az 5 millió migráncs, hogy pont nálunk telepedjen le és egy tapodtat se haladjon tovább napnyugta irányába.
"Ja persze gondolom, ő maradt ahol van, csak az egész világ szélsőbalra tolódott. Az egész. Nyilván."
De ilyet senki nem mond, érted? Annyi történt, hogy az EPP elkezdte beadni a derekát a többségében balos EU-s garnitúrának, a Fidesz pedig kilépett. Ennyi. Nem mondta senki, hogy "azegészvilágszélsőbalratolódott",
ezt a maszlagot rajtad kívül senki sem nyomatja. Pont.
De akkor kezdjük onnan, ahonnan kérted. Tehát a Fidesz létezése óta jobboldali és konzervatív. Volt egy időszak, amikor liberális kommunikációt folytattak, (gyengébbek kedvéért megjegyzem, a liberalizmus nem a konzervativizmus ellentéte), mert az ország akkor ténylegesen diktatúra volt. Ők a diktatúrához képest vallottak liberalizmust. Amikor demokrácia lett, akkor beteljesedett az a szabadság, amit ők követeltek. Ma vannak olyanok, akik a szabadságban is szabadságot követelnek, szimplán azért, mert a lázadó szerep jön be nekik. Ennek a folytonos és fölösleges lázadásnak a terméke pl. a genderőrület is többek között.
"A többiek hülyék, az itt éppen arra vonatkozott, hogy az egész világ hülye - szerintetek"
Mi ilyet nem mondtunk. Ti vagytok az egyedüliek, akik mindenkit lehülyéztek, aki jobbra szavazott. Azzal vádolsz minket, amit ti csináltok.
"Inkább te tanuld meg elfogadni, hogy a világ társadalmilag fejlettebb fele egyáltalán nem úgy gondolkodik, mint a fidesz és a birkái."
Először is áruld el, hogy mit értesz társadalmi fejlettség alatt, mert ez így nem túl pontos, másrészt pedig - ha már fejlettség és társadalom - ajánlom figyelmedbe, hogy pl. Trump 16-ban megnyert egy választást az USA-ban egy balos jelölttel szemben, 2020-ban egy hajszálnyival maradt le, ma pedig megnyerné a választást. Ugyanúgy jobboldali és konzervatív, mint a Fidesz és az általad birkának nevezett 3 millió magyar ember. A következő években pedig nagy reményeink szerint kiépül majd az EU-ban is a jobbos konzervatív emberek tényleges képviselete, és akkor majd meglátszik, hogy Európában sem vagyunk kisebbségben.
"Az, hogy ebben az országban meg lehet venni fél millió cigányt"
Nem lehet megvenni félmillió cigányt :D a cigányok szavazata a töredéknek a töredéke. Sejtettem, hogy ez lesz. Mindenki hibás, csak az ellenzék nem. Hibás elsősorban Orbán, mert mit képzel, hogy megnyeri. Hibás az összes fideszes, végülis érthetetlen, hogy miért nem akarnak egy mindenre is alkalmatlan politikai közösséget kormányra juttatni. Hibásak a cigányok, hibásak a vidékiek, hibásak a határontúliak, hibásak a giliszták, a koalák és Micimackó is. Minden és mindenki, csak ők nem.
"Minél magasabb intelligenciájú valaki, annál kevésbé szavazott a fideszre"
Nálad az a szellemi magaslat netovábbja, ha valaki egy olyan "összefogásra" szavaz, akik 12 éve hatalmon tartják a Fideszt a tehetségtelenségükkel, elvtelenségükkel és a mérhetetlen inkompetenciájukkal. Szerinted az az intelligens, aki olyan embereket akar kormányban látni, mint Kunhalmi Ági, Jakab Peti, Vadai Ági, a kócos vöröske, Korózs Lajos, meg a hasonló kimagaslóan tehetséges és feltűnően okos politikus. Nálad ez a jó, nálad ez az ésszerű. Én elfogadom, csak ne haragudj, ha mosolygok rajta.
"Tán adtak valamit a cigányoknak, vagy a nyuggereknek?"
A cigányoknak kifejezetten előnyös, hogy az ellenzék által agyonra bálványozott családipótlék-emelés helyett adókedvezményt adnak, ami egyrészt több pénz, mint egy dupla családi, másrészt pedig munkára ösztönöz a megélhetési gyermekvállalás helyett. A nyugdíjasok pedig visszakapják mindazt, amit elvettek tőlük. A nyugdíjak csak emelkednek, és a jövőben is csak emelkedni fognak.
"Tanároknak, rendőröknek, eü dolgozóknak? Ott szopatja őket, ahol éri."
A tanárok béréről többször is nyilatkozott már a kormány, kimondták, hogy a tanárok követelése teljesen jogos, a tanároknak igazuk van. Nyugodt lehetsz felőle, hogy rövidesen meg lesz oldva ez a probléma. A rendőrök bére folyamatosan növekszik, az eü-dolgozók bére úgyszintén, de természetesen ez még mindig kevés, nyilvánvalóan továbbra is emelkedni fog.
"Senki sem mondta, hogy Ukrajnát nekünk vagy a NATO-nak meg kell támadnia."
Én sem ezt mondtam, csak elmagyaráztam neked, hogy teljesen logikátlan az az érvelésed, miszerint ha nem küldünk fegyvereket, akkor miért vagyunk a NATO-ban.
"Fegyvereket kell szállítani, mint mindenki más"
Nem, nem KELL fegyvereket szállítani, csak lehet. Mi azonban nem akarunk fegyvereket küldeni, mert még véletlenül sem akarunk katonai célponttá válni.
"hogy meg tudják védeni magukat"
Még mindig nem bírod felfogni, hogy ha hozzájárulunk Ukrajna fegyveres erejének erősödéséhez, azzal belepofázunk egy olyan háborúba, amihez semmi közünk, és ezzel nagyon könnyen bele is sodródhatunk. Tényleg ezt szeretnéd?
"nem itt álszenteskedni, hogy Záhonynál aztán ki nem megy, mintha bármi változna attól, hogy 10 km-t kerül Szlovákiába"
Szóval még ezt sem érted, és még te hülyézel le másokat... Magyarország nem küld fegyvert, és azt sem engedjük, hogy más ország fegyverszállítmánya az ukrán-magyar határon jusson el Ukrajnába. Ha a szlovák határon megy át a szállítmány, akkor már a szlovákok döntenek arról, hogy ők bevállalják-e azt a szerepet, hogy az ő területükön keresztül pofázzanak bele a háborúba. Nekünk nincs jogunk megmondani Szlovákiának, hogy ő ezt vállalja-e vagy sem, így szívesen tovább engedjük nekik a fegyverszállítmányt, ahhoz viszont nagyon is van jogunk, hogy megmondjuk, hogy közvetlenül rajtunk keresztül mi juthat el Ukrajnába és mi nem. Ennek a meg nem értéséhez milyen alacsony IQ elegendő?
"Migránsok: milyen nagyvonalúak vagytok most. Volt, amikor még kerítéssel vártátok a migránsokat. Ja tudom, ott nem is volt háború"
Ha háború van egy országban, akkor a legközelebbi biztonságos országnak humanitárius kötelessége őket befogadni (vagy talán a humanitárius jelzőt zárójelbe is tehetem, mert talán már írott kötelesség is ez, de nem vagyok benne biztos). Azok a menekültek, akik a déli határnál jönnek, nem is egy, hanem sok biztonságos országon mentek át, amíg ideértek. Nem a mi kötelességünk befogadni őket, hanem a legközelebbi biztonságos országnak. De viszont ha úgy dönt a menekült, hogy ő nem áll meg a legközelebbinél, hanem tovább megy, akkor azt a kockázatot is vállalja, hogy mivel mások nem kötelesek őt befogadni, hajléktalanul fog tengődni egy határnál. Ha pl. az ukrán és menekültek úgy döntenének, hogy nem itt szállnak meg, hanem tovább akarnak menni egy másik országba, akkor azzal pontosan azt a kockázatot vállalnák, amit említettem.
14.
"Tehát a Fidesz létezése óta jobboldali és konzervatív. "
Kb eddig olvastam. Neked olyan szintű történelmi hiányosságaid vannak etéren, hogy szerintem ne erőltesd ezt a magyarázkodást, mert csak tovább alázod saját magad a nagy nyilvánosság elött.
"Neked olyan szintű történelmi hiányosságaid vannak etéren"
Akkor javíts ki!
16.
Akkor kijavítlak. Nézzünk egy egyszerű példát, azt talán még te is felfogod:
a fidesz 1992-től 2000-ig a Liberális Internacionálé tagja volt. A szövetség alelnöke: Orbán Viktor személyesen.
Némileg talán magyarázatot érdemelni, hogy mi a f.szt keresett ott - szerinted - tősgyökeres konzervatívként és jobboldaliként...?
Leírtam, de látom átsiklottál felette, hogy a liberalizmus nem ellentéte a konzervatimizmusnak. A konzervativizmus ellentéte a progresszivizmus. Ilyen alapvető fogalmakkal sem vagy tisztában, és te hülyézel le mindenkit. Inkább tanulj és tájékozódj. Akkor majd vitaképes leszel, addig hanyagold ag eszmecserét. Örültem a beszélgetésünknek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!