Jól érzem, hogy jelenleg senki nem akar úgy igazán Magyarország miniszterelnöke lenni?
Itt van Orbán Viktor aki már 12 éve van az ország élén. Sok mindenen keresztül ment. Harcolt már Sorossal, Brüsszellel, bevándorlókkal. Közben mindig próbálta elhitetni az emberekkel, hogy nálunk minden a legtökéletesebben megy. Mostanra viszont úgy érzem, megcsömörlött ettől az egésztől. A hardcore Fideszesek nyilván a mai napig isszák a szavait. Én viszont objektívebben nézve a dolgokat, már messze nem látom benne azt a lendületet, amit korábban. Most már ő is elismerte, hogy hatalmas válság lesz, és bajban leszünk. Valószínűleg nem fogja tudni kezelni. Hamarosan választania kell az EU, és Putyin között is. És bármelyikük mellett is dönt, az nekünk veszteségekkel fog járni.
És itt van MZP, aki egyfajta ifjú titán. Szerintem egyébként hasonlít a 90-es évekbeli Orbánra. Nagyon sokszor meggondolatlanul nyilatkozik, és mintha nem is törekedne arra, hogy szimpatikus legyen. Mindent kimond, amit gondol, ami valahol dícséretes, de közben nem látni a koncepciót az egész összefogásban. Egy szedett-vetett társaság akik között nagyon erős széthúzás van. És valahol mélyen szerintem tudják, hogy úgysem fognak tudni a szarból várat építeni.
Azt látom tehát, hogy ebben a háborútól, és vírusoktól gyötört években akkora problémák vannak, hogy nincs senki ebben az országban, aki ezt kezelni tudná. Bárki is kerül hatalomra, annak szívás időszak jön.
"ifjú titán" 50 évesen? :D
Bárki jön nem lesz könnyű dolga, de Orbánnak már van gyakorlata, MZP ne most kísérletezzen inkább mert arra mindannyian ráfázhatunk.
Szerény véleményem.
Orbán legkésőbb 2012-ben végleg lemondott arról, hogy akármilyen elvek mentén politizáljon, onnantól már csak Rogánra és Habonyra hallgat, és semmi nem számít.
MZP-vel meg alapvetően az a baj, hogy túl sokat vállalt. Ő úgy jelentkezett be az előválasztás idején, amikor még "ellenzékváltással" is kampányolt, hogy 3 dolgot vállal: legyőzi Orbánt, leváltja Gyurcsányt, és kihúzza az országot a bajból. Ezek közül egyet is csoda lesz beváltani, mindhármat meg lehetetlen. De kevesebbet nem ígérhetett, mert akkor vesztett volna.
Én beérném annyival is, hogy Orbán bukik, nem megy csődbe az ország, elindulunk vissza a demokrácia irányába, és rendezzük a nyugati kapcsolatainkat. Ha ez megvalósul az első 3-4 évben, akkor már elégedett lennék.
#1: Nyilván politikailag értettem, hiszen eddig egy vidéki város polgármestere volt, és pl. a legutóbbi választások idején még nem nagyon volt ismert a neve.
#3: Sikeres járványkezelés? A majdnem 50 ezer halottal? Az egészségügy totális padlóra kerülésével? Azzal, hogy szektorok kerültek a csőd szélére, tömegesen vesztették el a munkájukat az emberek? Azért ne szórakozzunk már.
MZP full lestrapálta magát, annyit dolgozott a kampányban. Sokszor hulla fáradtan nyilatkozott, csukódtak le a szemei. Belinkelem neked, a térképen látható milyen kemény kampányt tolt.
Orbán pedig a nyolcszorosát költötte propagandára (kampányra), mint amit az összes többi párt együttvéve!
Nem kicsit akar nyerni mindkét fél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!