Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A rendőrök, mentők, tűzoltók...

A rendőrök, mentők, tűzoltók miért nem sztrájkolnak?

Figyelt kérdés

Ők napi 12-16 órában, éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is nyomják, sokkal nagyobb a felelősségük, hiszen elég egy apró gondatlanságból eredő hiba és bíróság elé kerülnek. És sokszor az életüket kockáztatják (rendőr jóbarátomat kishíjan majdnem megölte egy menekülő embercsempész, de ez már nem kerül be a médiába...), a mentők, tűzoltók, szintén majdnem minden nap kerülnek közvetlen veszélyhelyzetbe (mentős ismerősöm is meg akarta szurkálni késsel a "beteg").

Mégis 150-170 körül keresnek, a 12 óra szolgálat után még mennek mellékállásba dolgozni máshová (mentős máshol buszt vezet, rendőr, kat-s, pedig autót szerel, maszekol, stb).

Ők miért nem állnak ki mint a tanárok?

Ők miért nem adnak hangot?

Tudom-tudom, katonai ügyészség, bírósági ügy lenne, hiszen ők nem sztrájkolhatnak elvileg.

De munkaidőn kívül miért nem állnak fel és fognak össze? Azt is tiltja valami?

Ha a tanárok meg tudták csinálni, a rendőr-mentő-katasztrófás miért nem? Hogy bírják ezt csendben tűrni? Ha Zsaruellátón, Mentőshumoron névvel, valódi profillal következmények nélkül kiírja bármelyik hivatalos- vagy közfeladatot ellátó személy, hogy rohadt nagy gáz van a cégnél és elégedetlenek a hivatásosok, akkor ez a virtuális felületen kívül miért nem működik?

Félreértés ne essék, én nem vitát generálni szeretnék, hanem nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért nem fognak össze ezek a szervek és adnak hangot. Az érdekel, hogy mi tartja vissza őket.

Tudom, hogy a hivatástudat miatt güriznek ennyit, na de abból nem lehet megélni... Tudom, hogy nem tehetik le csak úgy a munkát, mint a tanárok. Tiszta sor.

De ahogy az eü-ben is joguk van sztrájkolni (feltéve, hogy a munkát azalatt végig ellátják), akkor miért nem lehet máshol is így csinálni?

Nem értem, de nagyon szeretném megtudni, aki ebben egy kicsit mélyebben van.

2022. ápr. 2. 17:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Akkor nem feltétlenül tüntetni.

Hanem civilként posztokat megosztani, hogy egy kezdő rendőr 160 ezer forintot keres havonta, ami a megélhetéshez kevés, az éhendögléshez meg sok. Mert utóbbi ha büntetnének érte, akkor a Zsaruellátón nem jelenne meg új bejegyzés még megszűnne az oldal..

Nem? Ott lehet valódi profillal írni, ráadásul nem egy zárt csoport, hiszen én is olvasom.

2022. ápr. 16. 19:15
 12/15 anonim ***** válasza:
36%
Mert birkák!
2022. ápr. 16. 19:49
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Eüs vagyok. Más az ha kimarad pár tanóra és más nem ellátni egy beteg embert. Mi nem tehetjük meg, hogy sztrájkolunk sajnos, a tanárokat viszont maximálisan támogatom. Én, állami intézményben diplomás szakdolgozóként másfél-kétszeresét keresem mint egy tanár és nem nehezebb vagy megterhelőbb a munkám, nem vagyok agysebész, sem intenzíves nővér.
2022. ápr. 17. 09:18
 14/15 A kérdező kommentje:

"De ahogy az eü-ben is joguk van sztrájkolni (feltéve, hogy a munkát azalatt végig ellátják)"

Tudom, hogy a klasszikus értelemben vett sztrájk nem játszik az eü-ben. Írtam is.

Örülök, hogy 2x annyit keresel, tényleg.

De egy nem diplomás eü dolgozó szintúgy 180-220 ezer körül keres.

2022. ápr. 17. 11:45
 15/15 anonim ***** válasza:
A tanár viszont mind diplomás
2022. ápr. 17. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!