A rendőrök, mentők, tűzoltók miért nem sztrájkolnak?
Ők napi 12-16 órában, éjszaka, hétvégén és ünnepnapokon is nyomják, sokkal nagyobb a felelősségük, hiszen elég egy apró gondatlanságból eredő hiba és bíróság elé kerülnek. És sokszor az életüket kockáztatják (rendőr jóbarátomat kishíjan majdnem megölte egy menekülő embercsempész, de ez már nem kerül be a médiába...), a mentők, tűzoltók, szintén majdnem minden nap kerülnek közvetlen veszélyhelyzetbe (mentős ismerősöm is meg akarta szurkálni késsel a "beteg").
Mégis 150-170 körül keresnek, a 12 óra szolgálat után még mennek mellékállásba dolgozni máshová (mentős máshol buszt vezet, rendőr, kat-s, pedig autót szerel, maszekol, stb).
Ők miért nem állnak ki mint a tanárok?
Ők miért nem adnak hangot?
Tudom-tudom, katonai ügyészség, bírósági ügy lenne, hiszen ők nem sztrájkolhatnak elvileg.
De munkaidőn kívül miért nem állnak fel és fognak össze? Azt is tiltja valami?
Ha a tanárok meg tudták csinálni, a rendőr-mentő-katasztrófás miért nem? Hogy bírják ezt csendben tűrni? Ha Zsaruellátón, Mentőshumoron névvel, valódi profillal következmények nélkül kiírja bármelyik hivatalos- vagy közfeladatot ellátó személy, hogy rohadt nagy gáz van a cégnél és elégedetlenek a hivatásosok, akkor ez a virtuális felületen kívül miért nem működik?
Félreértés ne essék, én nem vitát generálni szeretnék, hanem nagyon kíváncsi vagyok, hogy miért nem fognak össze ezek a szervek és adnak hangot. Az érdekel, hogy mi tartja vissza őket.
Tudom, hogy a hivatástudat miatt güriznek ennyit, na de abból nem lehet megélni... Tudom, hogy nem tehetik le csak úgy a munkát, mint a tanárok. Tiszta sor.
De ahogy az eü-ben is joguk van sztrájkolni (feltéve, hogy a munkát azalatt végig ellátják), akkor miért nem lehet máshol is így csinálni?
Nem értem, de nagyon szeretném megtudni, aki ebben egy kicsit mélyebben van.
Akkor nem feltétlenül tüntetni.
Hanem civilként posztokat megosztani, hogy egy kezdő rendőr 160 ezer forintot keres havonta, ami a megélhetéshez kevés, az éhendögléshez meg sok. Mert utóbbi ha büntetnének érte, akkor a Zsaruellátón nem jelenne meg új bejegyzés még megszűnne az oldal..
Nem? Ott lehet valódi profillal írni, ráadásul nem egy zárt csoport, hiszen én is olvasom.
"De ahogy az eü-ben is joguk van sztrájkolni (feltéve, hogy a munkát azalatt végig ellátják)"
Tudom, hogy a klasszikus értelemben vett sztrájk nem játszik az eü-ben. Írtam is.
Örülök, hogy 2x annyit keresel, tényleg.
De egy nem diplomás eü dolgozó szintúgy 180-220 ezer körül keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!