Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene a választás utáni...

Nem kellene a választás utáni hétfőt munkaszüneti napnak nyilvánítani?

Figyelt kérdés
Vasárnap este választás. Különleges nap ez az ország életében. Számomra illúzióromboló, hogy rögtön másnap hétfő reggel ugyanúgy vissza kell térni a mókuskerékbe, mintha mi sem történt volna. Nem lehetne ezt a napot elengedni? Ugyanolyan munkaszünet lehetne, mint mondjuk a május 1. Így az emberek kapnának egy napot, hogy megemésszék, átgondolják a választás történéseit, eredményét. Ráadásul sokan ünnepelnek, ha az nyert akire szavaztak, vagy éppen bánatukban isszák le magukat mert nem az nyert. Az sem egészséges, ha hétfőn az emberek megindulnak felfokozott érzelmi állapotban. Ez a munkahelyeken, de akár az utcán is konfliktusokhoz vezet. Egyszerűen kellene ez az egy nap, hogy az emberek kiengedhessék a gőzt.

2022. márc. 31. 22:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb lenne, ha szombaton tartanák a szavazást.
2022. márc. 31. 22:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én se ünnepelni, se bánkódni nem fogok, de leiszom magam. Szóval én támogatom ezt az ötletet.
2022. márc. 31. 23:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Maximalisan tamogatom ezt az otletet, teljesen mindegy ki mennyivel nyer, 4 evente beleferne +1 szabadnap a nagy izgalomra
2022. márc. 31. 23:04
 4/8 anonim ***** válasza:
75%
Én kivettem egy pár nap szabit, nem akarok az utcán parkolni, hogy a csőcselék szétverje a kocsimat...
2022. márc. 31. 23:07
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Ez a kérdés jól mutatja, hogy a nép egy része túlzottan be van vonódva érzelmileg a politikába.

Igazából ez a pártok hibája, hisz ők játszanak direkt az érzelmekkel.

De a porbléma az, hogy a politika nem egy emocionális döntés kéne hogy legyen.

De ha nem vonódsz be érzelmileg, akkor eszedbe sem jut ünnepelni vagy leinni magad, mert.. mert miért kéne? Ez nem egy focicsapat banyek.

És őszintén, ha megnézed.. akármilyen eredmény is lesz... a másnap praktikailag tényle ugyanolyna lesz mint bármelyik másik. Az átlag ember életére a politika vajmi kevés hatással van. Ha nem tudnád, hogy ki van hatalmon és miket csinál nap mint nap, valószínűleg simán meg is feledkeznél a puszta létezésükről is, olyan szinten nem érinti az életedet. Persze néha szembejönne egy-egy új dolog, pl támogatási forma vagy adminisztrációs kötelezettség, de kb ennyi

Ne engedd be az életedbe ilyen szinten a politikát, mert tönkre fog tenni, akár győz a pártod, akár veszít.

2022. márc. 31. 23:21
 6/8 anonim ***** válasza:
72%
#5: Azzal nem értek egyet, hogy a politika kevés hatással van az emberek életére. De emocionális kérdést valóban nem kéne belőle csinálni.
2022. márc. 31. 23:35
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Lehetne munkaszüneti nap, hogy nyugodt szívvel be lehessen rúgni annyira, hogy kevésbé fájjon, amikor nyernek megint a csutiék :DD

Így sajnos nem egészen nyugodt szívvel kell majd megtenni ugyanezt.

2022. ápr. 1. 18:31
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

5ös vagyok, no lám, vizet prédikáltam.

Mint most pár perce rájöttem, én hétfőn szabadságon vagyok XD De amúgy tök véletlenül, amúgy semmi dolgom, csak köteleztek pár nap kivételére.

2022. ápr. 1. 19:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!