Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elvennétek a szavazati jogot...

Elvennétek a szavazati jogot a románoktól?

Figyelt kérdés
Sajnos csak a DK képviseli ezt az álláspontot.

2022. márc. 31. 09:17
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként nem értem a hisztit. Románok most sem szavazhatnak. A jelenleg hatályos jogszabályok szerint kizárólag magyar állampolgárok szavazhatnak.
2022. márc. 31. 09:33
 12/36 anonim ***** válasza:
55%

Egyet értek.

Gusztustalan románnak hívni azokat a magyarokat, akik Trianon miatt a határon túl élnek.

2022. márc. 31. 09:36
 13/36 anonim ***** válasza:
29%

Nem.

És sehol se hallottam olyat, hogy a DK ezt az álláspontot képviselné.

2022. márc. 31. 09:41
 14/36 anonim ***** válasza:
24%

Én azt propagálnám, hogy az Izraelben, élő magyar gyökerűek is szavazhassanak ha igénylik az állampolgárságot, vagy eleve rendelkeznek vele.

A sok antiszemita jobbos, meg konteós maga tiltakozna a külföldön élő kettős állampolgárok szavazati joga ellen.

De mindenek előtt bevezetném, hogy Ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők az egész világból online is szavazhassanak. A 21. században nem olyan nagy elvárás.

15/36 anonim ***** válasza:
51%
Én azoktól venném el, akik románnak hívják a határon túli magyarokat.
 16/36 anonim ***** válasza:
19%
Én szívem szerint leosztanám megyénként az országot a politikai nézetek szerint. Lenne mondjuk 10 Fideszes, 8 liberális, meg 1 Mi Hazánkos. És mindenkinek a szavazata alapján lenne kijelölve a lakhelye és azt a politikát kapná, amire szavazott.
2022. márc. 31. 09:42
 17/36 anonim ***** válasza:
59%
Erdélyiektől, de el. Valamint legalább 8 általánoshoz kötném.
2022. márc. 31. 09:42
 18/36 anonim ***** válasza:
36%
#12 Nem, ők nem a Trianon miatt határon túl élő magyarok. Ők azon magyarok leszármazottjai. Román, ukrán, szerb stb. állampolgárok. Akik többsége életében nem is járt Magyaroszágon, nemhogy ide akár egy forintot is leadózott volna. És ha valaki nem emlékezne, volt már népszavazás arról, kapjanak-e magyar állampolgárságot, amit az ország LESZAVAZOTT! Csak a Fideszt már akkor sem érdekelte egy törvény szerinti népszavazás eredménye.
2022. márc. 31. 09:44
 19/36 anonim ***** válasza:
63%

Ellenzekikent nem vennem el a szavazati jogot, de a level szavazas intezmenyet beszuntetnem, egyertelmuen csalnak vele. Ha az erdelyi magyar el kene menjen egy szavazo fulkehez mint ahogy Montrealban is el kell menni akkor azt mondom szavazzon. Illetve kulon kepviseloket allitanek nekik mondjuk 3 helyre es azokat szavazzak meg, igy olyan embereket valaszthatnanak akik konkretan a kulhoni magyarokat kepviselik.

Es akkor talan nem Eszekre epulne stadion ahol 1szazalek magyar van, hanem Kolozsvarra kozossegi haz, vagy barmi amit igenyelnek.

2022. márc. 31. 09:46
 20/36 anonim ***** válasza:
55%
A kérdező bizonyára egy neokommunista szuty#.
2022. márc. 31. 09:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!