Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi baj van velem? Baj, hogy...

Mi baj van velem? Baj, hogy én barátkoznék az oroszokkal és messzire elkerűlném az USA-t?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy itt voltak 56-ban és leverték a forradalmunkat. Tudom, hogy segítettek szocializmust kiépíteni és hogy itt őriztek bennünket.

Ennek ellenére én úgy érzem, hogy helyes cselekedet lenne szorosabbra fűzni ezt az orosz-magyar barátságot, ami kialakulóban van.

Értem én, hogy betámadták az ukránokat, ennek ellenére ezt a lépést még sem érzékelem olyan mértékű bűnnek, mint amiket Amerika művelt az elmúlt évtizedekben.

Én Oroszországra gondolva egy fejlődő nagyhatalmat látok, amely az én értékrendem szerint kevesebb botrányt okoz, mint az USA.

10 évvel ezelőtt még más volt róluk a véleményem, de ma már inkább velük barátkoznék, mint az amerikaiakkal. Oroszul nem beszélek, nem is értem a nyelvüket, de még is kevésbé tűnnek diktátornak, mint az USA.

Usa folyamatosan háborúzik a nyersanyagok miatt és a Föld túlfelére küldi a csapatait, hogy ,,rendet tegyenek". Olyan erősen igyekeznek ráerőltetni a demokráciájukat más népekre, hogy az már undorító. Olyan mértékben szólnak bele tőlük távoli országok életébe, hogy az felháborító. Számomra úgy tűnik, hogy az USA ügyeskedései és olajbizniszeinek ritkulása miatt tört ki valójában az orosz-ukrán háború. Én úgy látom, hogy olyan helyzetbe hozták Oroszországot, hogy kénytelen volt megindítani ezt a háborút és olyan szankciók meghozatalát várja el az USA a többi országtól, aminek következtében Oroszországnak esélye sincs úgy békét kötni, hogy azzal ne gyengítse a pozícióit.

Számomra úgy tűnik, hogy Oroszország és Ukrajna úgy jártak, mint az egymással kötekedő gyerekek, akiket az USA felhergelt, hogy egymásnak essenek.

Sajnálom az áldozatokat és a háború halottjait, de én mindezért az Egyesült államot tenném felelőssé.

Meg persze az elmúlt 30 évben a Szovjetúnió felbomlott és Oroszország is megváltozott, már nem az a vaskalapos nemzet, mint régen. Ott is voltak változások.

Gond van azzal, hogy én ezt érzékelem.

Roszúl látom, hogy valójában USA a gonosz, aki piszkálja az országokat csak azért, hogy az USA-nak jobb legyen nem törődve az emberéletekkel?

Vagy mi a valóság, ha nem ez? Sőt az EU is úgy tűnik, hogy inkább a vesztünket akarja.

Ha tehetném kilépnék a NATO-ból és az EU-ból és önként csatlakoznék az orosz föderációhoz és a forintot is lecserélném rúbelre.

Szeretem magyarországot, de mintha az EU inkább törölné el a magyarságot, mint az oroszok.

Vagy más is van, aki így érez?

34/f

2022. márc. 28. 10:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Itt a gyk-n csak egyfajta szájíz szerint lehet véleményt írni?:)
2022. márc. 28. 11:46
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11 Nem.
2022. márc. 28. 12:01
 13/17 anonim ***** válasza:
90%

Semmi baj ezzel, sok komcsi nosztalgiával posztraumatikus helyzetben élő van az országba.

Stockholm szindróma egy létez betegség, a fidesz szavazók is szenvednek benne.

Elkurcsány becsukatta az OPNIT! A csuti potrohos meg nem nyitotta meg azóta se inkább Gráczba jár gyógykezeltetni a pszihés gondjait.

2022. márc. 28. 12:13
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"Én Oroszországra gondolva egy fejlődő nagyhatalmat látok"

Ez pl. hülyeség. Ororoszág 10 év alatt semmit nem fejlődött gazdaságilag, pont az elavult rendszere miatt.

Azért szerepel mind gazdaságilag, mind katonailag ilyen szarul, ermt nem fejlődő.

"Usa folyamatosan háborúzik a nyersanyagok miatt és a Föld túlfelére küldi a csapatait, hogy ,,rendet tegyenek". "

Csak, hogy ez sok esetben simán csak tény.

Ha Hitler ellen a nyugati országok Lengyelország lerohanása után fellépnek és nem várnak, amíg őket is megtámadják, akkor sokkal kevesebb a halott.

Önmagában a háború nem feltétlenül rossz és nem feltétlenül a háborút indító a gonosz. Ha azért indítod, hogy megállíts egy jövőbeni nagyobb borzalmat, akkor elkerülhetetlen.

Nézd meg Észak-Koreát. Hagyták, hogy kialakuljon egy nagyon szélsőséges vezetés és annak ellenére, hogy milyen pici, Amarikának komolyan foglalkozniuk kell velük is, mivel lebombázhatnak más országokat.

"Számomra úgy tűnik, hogy Oroszország és Ukrajna úgy jártak, mint az egymással kötekedő gyerekek, akiket az USA felhergelt, hogy egymásnak essenek."

Jó, ez simán csak a tények nem ismerete. Ehhez Amerikának pont semmi köze.

"Roszúl látom, hogy valójában USA a gonosz, aki piszkálja az országokat csak azért, hogy az USA-nak jobb legyen nem törődve az emberéletekkel?"

Eléggé rosszul látod.

Valószínűleg benyeltél valami propagandát, ami nincs úgy.

"Ha tehetném kilépnék a NATO-ból és az EU-ból és önként csatlakoznék az orosz föderációhoz és a forintot is lecserélném rúbelre."

És hirtelen elkezdene növekedni az "öngyilkosok" száma. Persze csak azok közt, akiknek nem tetszik a rendszer.

"Szeretem magyarországot, de mintha az EU inkább törölné el a magyarságot, mint az oroszok."

Mo eltörléséért a legtöbbet a fidesz tette, szóval rajtuk verd le.

2022. márc. 28. 12:26
 15/17 Hintalow ***** válasza:
100%

Hát valahogy èn azt látom, hogy az 50-es èvek óta (legyen akár a Magyar 56, a vasfüggöny, a berlini fal, a 2014-es Ukrán esemènyek stb.)

Valahogy miiiiiindig az volt, hogy az emberek, országok tekintetüket nyugat felè fordìtva vállaltak kockázatokat is, hogy oda tartozzanak, ès a szegèny ebbe belekènyszerìtett ès fèlreèrtett orosz èrdekszfèrának/rendszernek erőszakkal kellett ezt megakadályoznia.

Valahogy mindig, ahogy az emberek körülnèztek, ès az egyik oldalról azt látták, hogy

"hagyjuk hogy boldogulj, cserèbe lègy jó állampolgár ès mindketten profitálunk ebből"

mìg a másik oldalon ott volt az, hogy

"minden szar, de te csak kussolj, mert beverjük a pofádat, igyál inkább, a pia az olcsó"

Ès valahogy az első hìvogatóbb volt...

Tudom az összes hülye szembejön az autópályán, de nekem valahogy nem hiányzik az orosz fèle kultúrális/társadalmi posvány, a mutyi, a korrupció ès az "egyenlőbbek".

2022. márc. 28. 14:07
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Végülis nincs baj ezzel. Csak annyi, hogy Oroszország semmiképp nem fejlődő nagyhatalom, hacsak nem visszafejlődésre gondolsz.
2022. márc. 28. 14:56
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha annyira odavagy Oroszországért, költözz csak oda! 1-2 hónap alatt menekülni fogsz abból a korrupt, tömeggyilkos által vezetett diktatorikus szemétdombból.

Nyilván az USA sem szent, de jobb mint Oroszország

2022. márc. 31. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!