Fidesz-szavazók, mit szóltok ahhoz, hogy Orbán Viktor barátai, a vezető lengyel politikusok is rossz véleménnyel vannak az Orbán-kormány ukrajnai háborúval és az agresszor Oroszországgal kapcsolatos nézeteiről?
Pénteken Orbán egyik korábbi nagy szövetségese, Jarosław Kaczyński konzervatív lengyel pártelnök is kifejezte nemtetszését amiatt, hogy a magyar kormány nem helyezkedik szembe Putyinnal. Azt mondta, „nem boldog attól, ahogy a magyar kormány az oroszokkal viselkedik”.
"Igen, elsőnek csak 1300 migránsról volt szó, aztán kiderült, hogy minden évben ennyi egy automatikus elosztórendszer keretében."
Az mennyi akkor, ~770 év, mire kijön az a mennyiség, amennyivel riogattatok?
"Az mennyi akkor, ~770 év, mire kijön az a mennyiség, amennyivel riogattatok?"
Én nem riogattam számokkal. Csak akkoriban is leírtam, hogy a világ legnagyobb szamársága beengedni a migránsokat Európába. Arra meg egyetlen haladár sem tudott választ adni, hogy miért jó egy automatikus elosztó rendszer Brüsszel tervei szerint.
U.I.: Ha már riogatás, akkor mi is volt azzal a 23 millió románnal?
Azt szólom hozzá, hogy teljesen természetes
Mindig is lehetett tudni, hogy ez az amúgy szép lenygel-magyar barátság leggyengébb pontja-de ha ez a leggyengébb, akkor azt is jelenti, holgyha ezt megoldják, akkor bármit
Viták mindig is voltak
Szeretnélek emlékeztetni, hogy nemrég még nem állt szóba egymással a lengyel és a cseh, egy szénbánya miatt
Ahogy arra is, hogy annak idején egyedül Lengyelország maradt itthon, amikor a V4-ek Izarelbe mentek, mert rossz a kapcsolatuk a zsidókkal
rengeteg vita volt korábban is, csak max nem figyeltek annyira oda mint a mostanira
Szerintem inkább az van, hogy régóta szeretnék ezt a kapcsolatot sokan szétrombolni, és most hiéna módjára rávetik magukat
Azt ugyanakkor tudni kell, hogy a lengyel történelem teljesen más, mint a magyar, sokkal több közük van Oroszországhoz, és ebből kifolyólag jobban is tartanak tőlük -teljesen jogosan
Ugyanakkor a mostani konfliktusnál nem gondolom, hogy a lengyeleknél van az igazság, persze Orbánnál sem
Két véglet
Orbán politikáját lehet kritizálni, de a lengyel attól még nem lesz jobb, számomra a minta az inkább jelenleg a francia
Macron nagyon jól felnőtt a feladathoz
Ésszerű, racionális, felelősségteljes
Ehhez képest csak mondok valamit: A háború kezdete óta tudjuk, mert az oroszok deklarálták, hogy a No fly zone vagy a békemisszó egyértelmű hadüzenet, és belépés a 3 világháborúba
Mit követeltek a lengyelek múlt héten a lengyelek? No fly zone, és békemisszó
Na nehogymér ez legyen Orbán hülyeségeivel szemben a józanság! AZt szeretétek, hogy még több ember haljon meg, és pusztuljon a világ, mert az ukránokkal háborúznak?
Nem.
Egyébként az első visegrádi találkozó még a középkorban volt, az 1200-as években, tehát nagyon mély gyökerei vannak ennek a közép-európai együttműköésnek
Most háborús pszichózisban van mindenki, de biztos vagyok benne, hogy ha lenyugszanak a kedélyek, meg fogják tudni tárgyalni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!