Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » DK-sok, nektek mitől olyan...

DK-sok, nektek mitől olyan nagy a mellényetek?

Figyelt kérdés

A félreértések elkerülése végett: itt most kizárólag a hithű és elkötelezett DK-sokra gondolok. Tehát amikor a választási esélyeket méregetitek, magától értetődőnek tartjátok, hogy 5 másik párttal (+ MZP-vel) eveztek egy hajóban. Olyanokkal is, akikek mindenkinél jobban utáltatok (Jobbik); akik pont Gyurcsánnyal szemben alakultak meg (LMP); akikből kiszakadtatok (MSZP); akiknek az akkori elnöke szerint Gyurcsánynak el kellene takarodnia a közéletből (Momentum). Nélkülük kb. itt tartotok:

[link]

(Tudom, hogy ez tavalyi, de az utóbbi 1 évben szinte már alig készül pártokra lebontott felmérés.)

Eszerint önállóan kb. a Fidesz térdét csókolgathatnátok. Mégis úgy tesztek, mint ha az összesített eredmény...

[link]

...ami még mindig édeskevés a sikerhez, a ti erőtöket jelezné.

Azt ugye nehéz elképzelni, hogy van olyan ellenzéki szavazó, akinek a világnézete pont ennek a 6 pártnak az elegyéből állna össze. Nincs olyan, hogy én balos-jobbos-liberális-zöld vagyok egyszerre. Tehát ha valamilyen csoda folytán nyernétek is, nem tudnátok őszintén és szívből örülni, hanem gyomorideggel és gyanakvással terhelten gondolkodnátok el a hogyan továbbon, mert onnantól kezdve egy kínkeserves egyezkedés kezdődne, ahol a kicsik egyfolytában zsarolási pozícióban lennének, mert ha ők kilépnek, oda a többség.

A Fidesznél viszont semmiféle identitás válság nincs: még a KDNP nélkül is simán meglenne a kormánytöbbség, ami stabil és kiszámítható kormányzást biztosít. Nálatok lesz valaha ilyen?

2022. márc. 25. 19:02
 1/3 anonim ***** válasza:
42%
A szabómat megkértem, két számmal nagyobb mellényt csináljon nekem.
2022. márc. 25. 19:05
 2/3 anonim ***** válasza:
27%
Jó írás, de abban kijavítanálak, hogy igenis van olyan ember akinek mindahat párt képviseli a világnézetét. Ha ez a világnézet az O1G.
2022. márc. 25. 19:06
 3/3 anonim ***** válasza:
0%

#2 Ezek azok a világnézetű emberek akik segíthetnek leváltani a Fideszt.

Az elkötelezettek édes kevesen vannak, de most hozzájuk csapódnak az "O1G"-sek és így szoros küzdelem lesz.

2022. márc. 25. 19:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!