Bárhogyan is fogsz szavazni, a szavazatod inkább(!) valaki ellen, vagy valaki mellett fog szólni?
A kérdésem Kovács Gergely - kutyapártos - gondolataiból született, aki ezt mondta:
"Magyarországon amennyire csak lehet, félrement a politika. Érzelemből szavaznak az emberek, haragból, nem létező dolgok alapján. Szívesen megnéznék egy felmérést arról, hogy hány százalék van, aki valaki ellen szavaz. Félek, hogy már többségbe kerültek ezek az emberek."
Remélem mindenki számára érthető a kérdés, tehát kérdezd meg magadtól
-a béna ellenzék ELLEN szavazol a fideszre
-a szélhámos fidesz ELLEN szavazol az összefogásra
-netán a fent említettek ELLEN szavazol egy kis pártra?
Az összefogásra semmiképpen nem szavazok, amíg Gyurcsányék ott vannak. Én akkor voltam "fiatal", amikor ők voltak kormányon, hát abból nem kérek még egyszer. A fideszt sem tudom teljes mértékben támogatni, mert sok esetben átestek a ló túloldalára ők is, de egyelőre ők a befutók, mert jobban élünk most a családdal, mint anno korábban.
A fiatalok jól lettek volna egy olyan összefogásban, ahonnan kihagyták volna a Feriéket, azt még támogattam is volna, de így kizárt sajnos.
A Mi hazánkkal is olvastam pár interjút, meglepő jó dolgokat mondtak ők is.
Mi van ha mindkettő igaz rám? Az ellenzéki program egész rendben van, és szavaznék rá. Racionálisan ez az egyetlen vállalható formáció a választásokon, viszont szintén igaz, hogy a fidesz ellen is szavazok, mivel nem akarom, hogy hazaárulók legyenek kormányon.
"mert jobban élünk most a családdal, mint anno korábban."
Bocs, de semmiképp se ez alapján szavazz, mert ha a fidesz lett volna 2002-2010 között és most az ellenzék, akkor is ugyanezt mondanád el.
Ha van mögötted már egy 10 éves szakmai tapasztalat, akkor igen, jobban fogsz élni sok esetben a kormánytól függetlenül.
Ez pedig azt a hamis látszatot kelti, hogy nekik köszönheted a sikered.
Az összefogásra szavazunk mint minden értelmes ember. És kormányt is váltunk. Győzz meg 3 embert hogy az összefogásra szavazzon!
MZP2022 a Fideszre csak az alja nép szavaz
"Én azt nem értem, hogy elvileg nyomor van és Orbánék mindenkit tönkretettek, de amikor azt mondom, hogy én jobban élek, mint Feriék alatt"
Ezt írtam le a #7-es válaszomban.
Ha van már egy 10 éves szakmai tapasztalatod, akkor többet fogsz keresni, arányaiban - még ha szar is a kormány - jobban fogsz élni.
Pl. egy szoftverfejlesztő 6-8 év alatt juniorból senior lesz, megduplázza a fizetését, ha nem megtriplázza.
Jobban fog élni, de nem a kormány miatt.
Ha figyelembe vesszük, hogy milyen lehetőségeink voltak az elmúlt 12 évben és hova jutottunk, akkor igen, azt lehet mondani, hogy az Orbán-kormány gyengébb eredményt hozott, mint a Gyurcsány-kormány.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!