A Nyugat a 2.világháború után miért dobta oda hazánkat
Sztálinnak? Miért nem avatkoztak be az 56'-os
eseményekbe?
[link]
Elhunyt
1953. március 5. (74 évesen)
Moszkva, Oroszországi SZSZSZK, Szovjetunió
2022. márc. 19. 19:20
Az úgye megvan, hogy a szovjetek is a győztes oldalon voltak. És a két győztes felosztotta a területeket tömbbe. Mi a szovjet tömbe kerültünk földrajzi helyzetünk miatt. És azt se felejtsük, hogy haborús bünösök is vagyunk. Bár szerintem egy haborúban nincs olyan, hogy ártatlan. Jobbnak látszik befejezni egy hosszú ideig elhúzódó háborút, mert az senkinek sem jó. Emberek halnak, megakad a gazdaság és nagy eséllyel élhetetlenné teszük a bolygót. Egyik győztes oldal sem akarta ezt. Ezért elkezdődött a hidegháború. Amely során senki nem akarta, hogy a másik elkezdje a fentebb említett okok miatt. Nem úgy kell nézni a világot, hogy csak mi vagy csak én mert nem csak te és mi vagyunk. Vannak ők akik szintén élni akarnak.
2022. márc. 19. 19:34
Az nincs olyan, hogy ártatlan az országokra értem. Nem a civilekre vagy azokra akik nem akarnak és nem is veszenek rész ebben az önpusztító viselkedésben.
2022. márc. 19. 19:37
[ma 19:18]: "Miért nem csaptak Sztálin kezére, vagy miért nem rázták-rángatták meg durván, hogy hagyja abba??"
- Fogd már fel, hogy Sztálin akkor már három éve halott volt!
2022. márc. 19. 19:43
Talán már hallottál a jaltai konferenciáról, ha nem, akkor keress rá.
A nyugatnak mindig is annyit ért a demokrácia, amennyi gazdasági hasznot reméltek tőle.
A majdani puccs után az amerikaiak aprópénzért felvásárolták az ukrajnai stratégiai fontosságú vállalatokat, befektettek egy rakás pénzt a fejlesztésbe, most persze, hogy nem szívesen adnák az egészet az oroszoknak. Biztatják is rendesen az ukránokat, hogy védjék meg az amerikaiak befektetéseit, harcoljanak csak az oroszokkal, lövessék le magukat.
2022. márc. 19. 20:07
16/21 A kérdező kommentje:
14: Én azt ÉRTEM, hogy 56-ban már nem élt Sztálin!! De ki a rákom mondott ilyet??!
A 2.világháború után Magyarország szovjet érdekszféra lett. Így már jó, kedves? 😊
17/21 A kérdező kommentje:
45 év kommunizmus után láthatjuk, hova jutott Magyarország. Még Ausztria is fényévekre van tőlünk. Mennyivel szerencsésebb volt Ausztria a történelem során, mint mi.
A szuezi válság miatt pont jók voltunk figyelemelterelésre.
2022. ápr. 3. 22:56
Az megvan h mindkét oldal győztes volt a 2. vhban? Kellett volna egy 3. vh is egyből a 2. után? Mert za lett volna belőle
2022. ápr. 6. 16:19
#18: Volt állítólag egy olyan egyezmény is, hogy a szovjetek nem avatkoznak be Szuez-nél, ha a nyugatiak nem avatkoznak be Magyarországon.
2023. jún. 29. 10:06
További kérdések: