Aki szerint az üzemanyag árstop az egy komcsi módszer amit nem kéne alkalmazni 2022-ben annak milyen építő jellegű javaslata lenne arra hogy helyette mit tegyen a kormány(vagy egy kormány teljesen mindegy melyik)?
"De most mit kellett volna ez helyett csinálni?" Elmondtam. Nem akkor kéne kiabálni, mikor már ég a ház, hanem előre fel kell készülni egy ilyen esetre. Állítólag 12 éve úgy dübörög a gazdaság, hogy ránk irigykedik a fél világ. Akkor hol van most a dübörgés alatt összeszedett pénz?
De leírom másképp is: Ha én épp le akarlak szúrni az utcán hirtelen felindulásból, és te nem tudsz hatékonyan védekezni ott helyben, akkor bizony beszoptad. Márpedig ha nem tudod mit kell tenni, ez lesz a vége. Az senkit nem fog érdekelni, hogy előtte lett volna egy pár éved legalább önvédelmi spray-t vagy önvédelmi órákat venni, csak te inkább azt választottad, hogy otthon fetrengsz.
"Mindenki itt vesszi a benzint itt hiány lesz miért olyan nehéz ezt felfogni.Aki Ausztriába lakik az is itt tankol.Az árstop nagyobb hülyeséget nem csinálhatak volna.Már most nincs a gazdáknak benzin kisebb falukba meg benzinkut.Mit lehet csinálni adót csökenteni de ezt nem zudják meg tenni mert akkor kevesebet tudnának lopni"
Ez demagóg. Én értem hogy lopnak meg korruptak, nyilván valóan azok és én sem fogok rájuk szavazni, de az is igaz hogy ha nem lopna senki semmit akkor semmi gondot nem okozna az hogy 700 vagy 1000 vagy tököm tudja mennyi a benzin ára. Nem Orbán Viktorról van szó, szerinted ebben a helyzetben szükség volt e a 480 forintos ár stopra vagy nem? Ha van jobb ötleted, szerinted mit kellett volna tenni? Tegyük fel hogy az intézkedés bevezetése előtt Orbán lemond és elmenekül az országból. Oké megtörtént, létrejön egy új kormány (akár lehet az is akire te szavaznál). Mi lenne az ésszerű döntés ha egy ilyen 12 éves trágyakupacot vesznek át a kormánytól és 1-2 napon belül eléri az üzemanyag ár ezt a hátért és utána még tovább drágul folyamatosan ki tudja meddig?
Ha pl ezer forintig megy fel a benzinár akkor 480 forintos árstop mellett kb megszűnik az ország ellátása.
Ennél még az 1000 forintos benzinár is jobb max alkalmazkodik a társadalom. És jön a "lesznek tüntetések" felfogás.
A választás után egyébként szerintem nagyjából ez lesz a forgatókönyv, bárki is nyer. Új kormány esetében kicsit nagyobb lesz a türelem, talán.
"Ennél még az 1000 forintos benzinár is jobb max alkalmazkodik a társadalom. És jön a "lesznek tüntetések" felfogás."
Hogyan alkalmazkodik ehhez a társadalom? Hulljon a férgese? Akik így is épp hogy enni tudtak azok hogyan fognak?
Nincs jó megoldás, bárhogy csavarod, erre jelenleg nincs jó megoldás. Vagy elfogadod, hogy egyszerűen csóró a társadalom és ez felróható a Fidesz 12 évének vagy lehet csavarni még egy darabig.
1000 forintos benzinárnál elszáll az ország jelen helyzetben mint a győzelmi zászló. Feleannyit ülnek majd autóba az emberek. Ugyanúgy ahogy ha nincs pénzed moziba, nem mész moziba. Ha csökken a kereslet, egy idő után csökken majd az ár is és lehet visszaülni a pesti dugóba pöfögni.
"Nincs jó megoldás, bárhogy csavarod, erre jelenleg nincs jó megoldás. Vagy elfogadod, hogy egyszerűen csóró a társadalom és ez felróható a Fidesz 12 évének vagy lehet csavarni még egy darabig."
Ezt nagyon nagyon benézed. Egy általános iskolás vagy óvodás is kvézi tudja hogy ilyenkor nincsen jó megoldás. Viszont a frankót szeretném hallani. Tehát szerinted majd ha 1000 ft lesz a benzin akkor meg lehet annyival oldani a dolgot hogy a Szabóék nem mennek moziba (ez most nyilván valóan erős kiforgatása a szavaidnak, de ezzel pusztán arra kívánok utalni hogy bővebben is kifejthetnéd hogy az 1000 forintos benzin ár hogyan lehet a "kisebbik rossz" szerinted az árstoppal szemben?)
A benzinár addig és csak addig megy felfelé ameddig megveszik a benzint, legyen háború, covid, ufó-invázió, bármi. Szabad piacon legalábbis. Emiatt az árstop tulajdonképpen az árcsökkenés ellen van, de ezt azért én sem rónám így fel.
Aki ezt benézte az a kormány amelyik azt hitte nem lehet háború. Ha 1000 forintig megy a benzinár és meg akarja tartani az árstopot akkor kompenzálnia kell a cégeket vagy kivonulnak (Shell, OMV) de ez elképesztő kiadás lenne.
Ha nem kompenzál és a ciklus elején van akkor 2006-2010. Elengedik az árstopot és oldja meg mindenki ahogy tudja mert az a kisebbik rossz, igen, szerintem ez benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!