Mi a gond a Magyar Zene Házával?
A felavatásánál és a minap is, mikor kihirdették, hogy díjat nyert nagyon sokan ócsárolták. A kinézetével persze lehet gondja az embereknek, nem mindennapi, de szerintem jól sikerült, kreatívabb, mint amit az elmúlt évtizedekben építészetnek neveztek. Sokan a helyszínnel nincsenek kibékülve, de ha jól tudom, egy lepukkant szoci irodaház volt az eddigi helyén.
Politikai indíttatásúak a kritikák? Azt tudom, hogy Fidesz-közeli a projekt, és szeeintem is szégyen, hogy mulatóst játszottak az avatón, de ettől eltekintve örülök, hogy lett egy jó minőségű koncertterem.
Önmagában talán nem is annyira ronda, valami másra használható lenne ez a dizájn. De, mikor a magyar zenére asszociálok, a legkevésbé se egy gomba jut elsőként eszembe.
"lett egy jó minőségű koncertterem"
Na ez pont nem lett. Többtucat sokkal jobb koncertterem létezik az országban. Próbálják menteni a menthetőt, ha már milliárdokért felépítették, de attól még puszta tény marad, hogy az akusztikával vannak bajok.
Az épülettel senkinek nem volt semmilyen baja. A megépítésével és a helyszínnel annál inkább. Keress csak rá a korabeli írásokra, senki sem az épületterveket kritizálta.
Mindenesetre az beszédes, hogy akkor gyakorlatilag fogalmatok sem volt arról, mi a problémája a fél országnak vele. Párbeszéd, kompromisszumkészség, odafigyelés nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!