Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Székelyföld miért nem Magyaror...

Székelyföld miért nem Magyarország része?

Figyelt kérdés
szinte csak magyarok lakják, nem egy olyan ország van ma is, amelynek van exklávéja
2022. márc. 15. 17:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
95%

10

Honnan veszed hogy ők ezt akarnák?

2022. márc. 15. 19:02
 12/18 anonim ***** válasza:
94%
... mert a sajat korlatolt kis agya ezt tudja csak elkepzelni. Jartam ott, beszeltem az ottaniakkal, k..vara nem akarnak onnan eljonni es nem akarnak Magyarorszaghoz 'tartozni' sem.
2022. márc. 15. 19:18
 13/18 anonim ***** válasza:
92%
Egyszer valaki számolja már ki nekem, hogy kb 1000 éves történelmünkből mennyit volt miénk Nagy-Magyarország... 150 év? 200?
2022. márc. 15. 20:06
 14/18 anonim ***** válasza:
94%
#13 az a 'Nagy-Magyarorszag' ami a turbomagyarok autojan van matrican abrazolva, kb. 20 evig.
2022. márc. 15. 20:42
 15/18 anonim ***** válasza:
14: ezt azért nem gondoltam volna. Roppant szórakoztató nép vagyunk...
2022. márc. 15. 21:01
 16/18 anonim ***** válasza:

#14 vagyok, bocs, talan kicsit hosszabb ideig. A lenyegen nem valtoztat, kulonosen hogy Horvatorszagot is beleertik.

"A legszűkebb értelemben Magyarországnak közvetlenül a békediktátum előtti, 1867-tól 1918-ig fennálló földrajzi kiterjedését jelenti Horvát–Szlavónország területét és Fiumét is beleértve, míg a tágabb értelmezés a Magyarországot és az adott történelmi korszakban hozzá kapcsolódott országok és tartományok összességét, illetve legnagyobb földrajzi és politikai kiterjedését értjük, bár ez utóbbi esetben inkább egyszerűen a Magyar Királyság megnevezés használatos, míg a Nagy-Magyarország kifejezés politikailag, érzelmileg, ideológiailag terhelt és a közbeszédben jellemzően és döntően az 1867–1918-as állapotokat jelenti."

2022. márc. 15. 21:43
 17/18 anonim ***** válasza:
6# szóval nálad elérte a célját a román magyar ellenes propaganda és az áll történelem tanítás amit a románok trianon óta nyomatnak
2022. ápr. 15. 14:17
 18/18 anonim ***** válasza:

14# hát nagy Magyarország tényleg nem csak a magyar királyság amibe erdély bele tartozott.

Ami etnikailag nem minket illet az horvátország meg burgenland.

Csak hát mint tudjuk a 2. Vh utáni párizsi béke egyszer lejár és követelhetjük vissza a bécsi döntésekkel felállított igazságos határokat de hát minek is nekünk egy gazdaságot és népességet, turizmust húzó észak erdély, minek nekünk egy mezógazdaságot húzó vajdaság, vagy minek nekünk egy turizmust növelő felvidék végül is csak ausztria szintjére lehetne felmenni vele de minek is nekünk nyomorogjunk a 95. 000 km2-ön

Vagy a 9 milliós népességünkel végül is

2022. ápr. 15. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!