A mai magyar ifjak szánalmasak az 1848-asokhoz képest?
Az 1848-as márciusi ifjakat a hazaszeretet motiválta és foglalkoztatta, hogy egy független, nagy és erős Magyarországon élhessenek, míg a maiak elkényelmesedtek és legfeljebb csak az internetadó ellen mentek ki tüntetni, hogy aztán továbbra is ingyen vagy kedvezményesen nyomogathassák a kütyüiket.
De az úgy látszik már nem érdekli őket, hogy Erdély visszakerüljön hozzánk és hogy minél teljesebb mértékben újjáépítsünk egy nagy, erős, gazdag és jelentős Magyarországot, meg hogy egy normális, hazafias vezetése legyen hazánknak, hanem inkább elmenekülnének Nyugat felé a problémák elől - tisztelet a kivételeknek.
Normális ez? Mitől ez a léhaság? Neveltetés kérdése?
8# ti fåsz boomerek egész nap ittatok vagy épp sorkatonaként ültetek a laktanyába és k*rváztatok . Mi tudod mit csinálunk ? Próbálunk megéllni a lófåsz fizetésből talán telik egy albérletre de az se biztos . Évekig tanulunk megállás nélkül hogy 200-ezerért egy igen is kemény munkát végezzünk 8 vagy hülye vagyok? 12 órába.
Én altisztire jártam szóval van egy egész jó fizetésem de csak 1 napot próbálj úgy élni mint mi sírva jönnél ide írni hogy hülye voltál
Tekintettel arra hogy legutóbb magyar forradalom 1956-ban volt, szóval aki akkor volt 25 éves az most 91, nem csak a MAI fiatalokkal volt a baj. (A te logikád szerint) Sőt, a régi fiatalok szánalmasabbak a mostaniakhoz képest. Olyan dolgokat hagytak mint a szocializmus, az ország szétlopása, stb. Azért egy lehelletnyivel most jobban állunk, mint a rendszerváltás előtt.
De ha a te kedvenc 1848-as számodnál maradunk, akkor konkrétam még a matuzsálem korú boomer-ek mindegyike is szánalmas...
Amúgy székelyként én pl már gyerekkoromban is szerettem volna, hogy Erdély visszakerüljön Magyaroszághoz, de míg az egyik legnagyobb magyarországi párt kifejezetten leszarja a határon túliakat, a másik meg bár támogassa, de azt is inkább csak önös érdekek miatt, mit csináljak?
A Föld s az országok népessége már különben is rég akkora hogy az átlagemberek semmit se érnek. Most a felszerelés, a technológiai előny és legfőképpen a PÉNZ a lényeg. Az öngyilkos küldetés 0 erdménnyel, hogy fogsz egy csomó fiatalt, hogy forradalmat robbantsanak ki. Pár rakétával úgy szétlövik őket, hogy hírük se marad, s megy az élet ugyanúgy tovább, mint eddig.
Ebből kifolyólag a háború most még annyira se megoldás, mint régen volt. Pont azok vesztenek a legtöbbet, akikért elvileg az egész lenne: a nép. Én is azért küzdenék, hogy a gyerekem majd ne szívjon egy egész életen át a románnal, nem azért hogy a páromat itthagyva meghalljak huszonévesen.
#15.: "székelyként én pl már gyerekkoromban is szerettem volna, hogy Erdély visszakerüljön Magyaroszághoz, de míg az egyik legnagyobb magyarországi párt kifejezetten leszarja a határon túliakat, a másik meg bár támogassa, de azt is inkább csak önös érdekek miatt, mit csináljak?"
Elsősorban maradj meg székely-magyarnak!
A hazai pártokat én is utálom, és úgy látom, te is jól látod, mi folyik itt. Én a Mi Hazánk Mozgalomban, esetleg a Jobbikban bízom ilyen téren, a többi valóban csak álhazafi maffiapárt, mint a Fidesz, vagy a magyarságot eláruló, mint a ballibek.
De az alap, hogy ne hagyjuk el a magyarságunkat, a nyelvünket, kultúránkat s osszuk meg legalább gondolatainkat egymással.
És ha úgy adódik a helyzet, akkor legyen bennünk akkora bátorság, hogy legmerészebb vágyainkat is egy emberként mondjuk ki. Pl. ha valóban lehetőség lenne az önrendelkezés elérésére a hovatartozásról, akkor azt.
Tetteinkkel, de puszta létünkkel is készítsük elő a nekünk kedvező változásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!