Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ellenzékiek! Szerintetek jobb...

Ellenzékiek! Szerintetek jobb lett volna a mostani ellenzéki összefogás helyett az alábbi?

Figyelt kérdés

Nem készülnének tartós kormányzásra, csak arra kérnek felhatalmazást, hogy ha kormányra kerülnek, akkor kialakítanak egy kétfordulós fair választási rendszert, leváltják a főügyészt, vagy az európai ügyészséghez csatlakoznánk, vagy hasonló dolog, majd kiírnak egy új választást. (Most nézzétek el, hogy nem dolgoztam ki részletesen a hipotetikus eset programját, de a lényeg szerintem érthető, hogy egy jogállamra jobban emlékeztető rendeszer kialakítása!)

Ezen az új választáson majd akár nyerhet a Fidesz is, jó eséllyel nem 2/3-dal, de tisztességes keretek között. És ezen az új választáson majd nem fog össze az ellenzék, külön indulnak a különböző szellemiségű pártok a saját programjukat képviselve.

Ez egy jól megfogható, pár pontba összeszedhető kampány lenne, amit könnyű kommunikálni és mindenki megjegyez. A plakátokra pedig nem a saját politikusaikat raknák, de nem is Orbánt démonizáló plakátok lennének. Hanem olyan közelismerésnek örvendő, nem megosztó személyek, akik támogatnák ezt a programot, mint akár Beer Miklós, Jeszenszky Géza, Iványi Gábor, Steinmetz Ádám, stb. valami olyasmi felirattal, hogy "én is támogatom a jogállam visszaállítását".

(A fideszes médiának ugyanis elég nagy öngól lenne például nekiállni Beer Miklósról hazudozni, ha számítanak a vallásos katolikusok szavazataira!)

2022. márc. 11. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
13%
"Jogállamra jobban emlékeztető rendszer kialakítása" itt hagytam abba az olvasást.
2022. márc. 11. 20:52
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"majd kiírnak egy új választást."

Hülyék lennének új választást kiírni, ha egyszer már megszavazták őket. Ha meg külön indulnának, kb senkinek nem lenne esélye a fidesz ellen még normális körülmények között sem, tehát ebbe nem érdekük beleegyezni.

2022. márc. 11. 20:53
 3/10 anonim ***** válasza:
21%
A főügyészt nem lehet leváltani, mert X politikusnak nem tetszik a személye. Én meg itt hagytam abba.
2022. márc. 11. 20:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt ilyenről szó már 2018ban is, csak az a baj hogy nagyon sok a megélhetési politikus aki pont leszarja hogy mit ér el azzal amit csinál. Neki pont jó beülni a parlamentbe ellenzékbe felelősség nélkül és felvenni a lét.

Ezért nem lesz ilyen.

2022. márc. 11. 20:54
 5/10 anonim ***** válasza:
61%
3, Miért ne lehetne, ha nem teszi a dolgát? 🙂
2022. márc. 11. 20:56
 6/10 A kérdező kommentje:
Ha az egész választási kampányt erre építenék fel, majd jól pofán röhögnék a választóikat és nem írnak ki új választást, akkor el is veszítenék a választóikat.
2022. márc. 11. 20:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amiről te írsz, az egy utópia. A politika pont attól politika, hogy minél cifrább a lejárató kampány, annál jobb (a politikusoknak).
2022. márc. 11. 20:59
 8/10 anonim ***** válasza:
38%
6: Ami senkit nem izgat, amíg nincs választás. Amúgy a baloldal már annyiszor átvágta a választóit, és mégis van még, aki rájuk szavaz, hogy nyilván még se veszítenék el őket.
2022. márc. 11. 20:59
 9/10 A kérdező kommentje:
#8 Van valami abban, amit mondasz. De azért 2006-ról 2010-re azért lecsökkent az MSzP támogatottsága 43%-ról 23%-ra, és a Fidesz 2/3-dal nyert még a régi választási rendszer szabályai szerint!
2022. márc. 11. 21:03
 10/10 anonim ***** válasza:
A választási szabályokat csak kétharmaddal lehet megváltoztatni, annak pedig igen kevés esélye van, hogy bármelyik oldal ekkora többséggel nyerjen. A Fidesznek épphogycsak meglett 4 éve, pedig akkor egy széttagolt ellenzék ellen indult, így az egyéni körzetek túlnyomó többségét behúzták. 133 mandátum rengeteg a 199-ből.
2022. márc. 11. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!