Szerintetek melyik a jobb döntés ?
Egy párt narratíva kritika nélküli elfogadása biztos nem jó döntés.
És ez a "munkaalapú társadalom, vagy a segélyezés" csak egy orbánista lózung, mert nem ez a választás tétje.
Öhm, egyik sem. Jóléti társadalom.
Csak ehhez kimagaslóan jó oktatás kellene. Nekünk meg kimagaslóan szar van.
Most a kormánypártiak és az ellenzéki pártiak is le fognak szavazni, de én a munkalapú társadalom mellett vagyok.
Ami most van az egy maximálisan segélyalapú, balos, nagyon torz, pazarló rendszer ordas nagy hibákkal (és attól nem lesz munka alapú, hogy a pénzosztást meglévő munkaviszonyhoz kötik).
Szívtelen azért nem vagyok, a munkaképteleneket, betegeket támogathatják egy jól kitalált biztosítási rendszerrel.
De aki képes dolgozni, az teremtse meg saját maga azt a színvonalat, ami a céljainak eléréséhez szükséges.
A munka alapú társadalomban a munkavállalók, vállalkozók törekednek arra, hogy képezzék magukat, fejlődjenek. Ezzel az egész gazdaság termékeinek a minősége és ezzel az értéke emelkedik. Egy agyonsegélyezett ország soha nem fog fejlődni (vagy fog, de visszafelé) és ezt látja is, aki nem takarja el direkt a szemeit.
Az összes segélyt, ami nem családokat segíti+ a munkanélkülit meg kell hagyni, a többit pedig megreformálni.
A német adózás győnyörűsege kellene ide is
Kérdés, hogy mit értünk "munkaalapú társadalom" alatt.
Merthogy a jóhiszemű ember azt gondolná, hogy azt jelenti, hogy aki dolgozik, az előre jut az életben.
A valóság meg azt mutatja, hogy a munkáról szól az életed.
#5 Egyetértek abban, hogy az oktatással nagy baj van, ezen muszáj lenne változtat.Az viszont ebben a formában nem igaz, hogy automatikusan jár a jóléti társadalom, ha van jó oktatás.
Ha csak az lenne és minden más a régi maradna, akkor kihasználná mindenki az itthoni oktatási rendszert, utána lelépne az orszàgból, holott a magyarok pénzén tanult.Önmagában ettől semmi nem változna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!