Mi a véleményetek az álláskeresési járulékról ?
Most a 3 hónap is akkor jár, ha volt x ido munkaviszony.
De ha megintcsak ekveszted a munkád, x idő letelte előtt, nem jár.
legyen munkája, és ne kelljen ilyen alamizsnán tengődnie...
Amúgy meg 90 nap, mert aki akar ennyi idő alatt talál munkát,
de ez legyen annyi mint amennyi előtte az átlag keresete.
Éppen azért lesz népszavazás, hogy eldőljön, akarja-e a többség vagy nem. Ha igen, akkor lesz (talán), ha nem, akkor nem lesz.
Már az nagyon jó, hogy hasonló dolgokról szavazhatunk (és nem úgy, hogy válaszd ezt és ezt, vagy megesznek a pomogácsok). Nagyjából itt kezdődhetne a demokrácia. Minden fontos ügyről kellenének ilyen szavazások.
Szia!
1) Átlagosan jelenleg egy munkanélküli 9 hónap alatt talál munkát.
2) Ha valaki annyira "béna", hogy nem tud elhelyezkedni 3 hónap alatt, akkor arra az hogyan megoldás, hogy megvonjuk tőle a segítséget? Nem pont az ellenkezőjét kellene tenni? :)
Forrás: [link]
Egyáltalán nem elég!
1. Az emberek emberek, nem robotok, vagy rabszolgák, hogy válogatás nélkül az első szembe jövő állást el kelljen fogadniuk végzettségtől, tapasztalattól függetlenül, egy mérnök fogadja csak el a mosogatói állást, mert az jött szembe vele...
2. Bizonyos településeken alig van álláslehetőség, de nagy a munkanélküliség.
3. Most egy halom menekült lepte el az országot, nekik is 3 hónap alatt munkát kell találniuk, bár nullán vannak. Munkalehetőségből persze nem lesz több. Még nehezebb állást találni.
Egyébként én azt tartanám helyesnek, ha minimum 90 nap lenne az álláskeresési járadék, és mindenki utolsó jövedelmétől függetlenül azonos összeget kapna. Egy minimálbéres embernek eleve sokkal nehezebb félretennie, így ezerszer kiszolgáltatottabb helyzetben van, mint egy hatalmas jövedelmű, persze még így se tudnának dőzsölni, és ha megkapák így is, úgy is a 270 napi összeget, akkor simán sietnének munkát is vállalni.
"Most 90 nap 3 hónap szerintem bőven elég,aki nem talál 3 hónap alatt munkát,eléggé problémás vagy szerencsétlen lehet"
Tavaly év végén járt le a szerződésem, azóta vagyok munkanélküli. Már szeptemberben aktívan kerestem állást, közel 100 helyre adtam be az igényes önéletrajzomat, motivációs és ajánlólevéllel együtt. Jó indulattal 20%-uk jelez vissza, 10% hív be interjúra, ahol szembesülök a "versenyképes fizetés" náluk budapesten bruttó 400-500 ezer forintot jelent (vidéken 3 éve ennyit kerestem). Magamról csak annyit, hogy 4 éve diplomáztam, de már előtte is dolgoztam, az elmúlt 5 évben végig foglalkoztatott voltam, angolul tárgyalási szinten, németül társalgási szinten beszélek, mégse tudtam eddig elhelyzekedni, pedig nem vagyok szerencsétlen és a stílusom se kiállhatatlan. A havi nettó 150 ezer meg vicc kategória, az is csak 3 hónapig jár. Arról nem is beszélve, hogy a munkaügyi központból azóta se kerestek, hogy figyelj haver, lenne valamilyen lehetőség neked. Szerintem minimum 6 hónapos munkanélküli segély kellene, figyelembe véve, hogy előtte hány évig dolgozott az illető és a keresetéhez mérten megállapítani egy elfogadható összeget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!