Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A benzinhiánynak lehet annyi...

A benzinhiánynak lehet annyi pozitív hozadéka, hogy így többen áttérnek a környezettudatos közlekedésre és inkább bringát vagy elektro-rollert használnak?

Figyelt kérdés
Elég nagy gond volt eddig is, hogy sokan a kényelmi funkciókat tartják elsődleges prioritásban a zöld életmód propagálása helyett.

2022. márc. 9. 21:00
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%

Próbálj meg egy vidéki városban tömegközlekedéssel hatékonyan eljutni bárhova. Ami autóval 10 perc az busszal 30 mert általában nem a számodra optimális úton megy. Ráadásul a rengeteg várakozás.

Nem akarom a fél életemet buszon tölteni. Inkább járok autóval. A megspórolt időt pedig hasznosan töltöm el. Pihenek és dolgozok egy kicsit és máris megvan a benzin ára.

2022. márc. 9. 21:57
 12/35 anonim ***** válasza:
91%

Hát hogyne. Töredezett szélű, elvileg 6 m széles, többnyire padka nélküli, vagy rettenetes felületű keskeny padkás, kanyargós úttesten rendkívül biztonságos biciklizni, rollerezni, még kellemes időben is. Kellemetlenben meg még remek élmény is. Ráadásul, nagyszerűek a 6-11%-os emelkedők. Az autók, buszok, teherautók majd boldogan követnek, ha hosszú időn át nem tudnak kikerülni a szembejövő forgalom és a beláthatatlan, netán még mellé bukkanós kanyarok miatt. Meg a bolti bevásárlás dolgai direkt biciklin, rolleren történő szállításra alkalmasak, mondjuk a városból, haza.

És remek a helyközi buszközlekedés is a falvakba, különösen hétvégén. És pont arra tekeregnek a városban, ahol én le- és fel szeretnék szállni.

Gyerekként még elengedett kormánnyal is bicikliztünk olyan város úttestén, ahol most zöld lámpás gyalogátkelőhelyen is nagy körültekintéssel és igyekezettel lehet átkelni., ha arra járok. A mostani lakóhelyem, és környékbeli falvak útjai aztán különösen alkalmasak biciklizésre, rollerezésre; akárcsak a városba vezető út.

2022. márc. 9. 21:59
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

eddig őstermelő voltam,

600Ft-os benzinárnál már inkább elmegyek alkalmazottnak...

2022. márc. 9. 22:03
 14/35 anonim ***** válasza:
24%

Tesó! Vidéki vagyok, nincs autóm, el vagyok a busszal meg a vonattal. Ha lenne kocsim, akkor is 6:30-kor kellene kelnem, szóval tök8 a helyzet.

2022. márc. 9. 22:22
 15/35 anonim ***** válasza:
84%

Te élvezed a megállóban ácsorgást én nem. Mások vagyunk.

2022. márc. 9. 22:24
 16/35 anonim ***** válasza:
29%
Ez nálam elvi kérdés. Ha nem vagyok képes annyit keresni hogy fenntartsak egy autót akkor mi a fenének menjek el dolgozni.
2022. márc. 9. 22:27
 17/35 anonim ***** válasza:
80%

16-ra:

Képes vagyok fenntartani egy autót, fenn is tartok. Viszont az autó nincs hozzáragadva a fenekemhez, ezért alapesetben busszal járok dolgozni, csak ha valami külön oka van, akkor megyek autóval (mondjuk a munkanapok 10-20%-ában).

És egyébként nem hatósági áras benzint tankolok, mert a piaci áron árult prémium benzint is ki tudom fizetni.

Sokan pedig azok közül, akik nem hajlandók buszra szállni, a hatósági árasból se tudják teletankolni az autójukat, mert nincs rá pénzük.

2022. márc. 9. 22:35
 18/35 anonim ***** válasza:
64%

A buszmegálló mellett lakok, reggel 15 percenként megy a busz. Szerinted fagyoskodom a megállóban?

2022. márc. 9. 22:40
 19/35 Alex Fly ***** válasza:
12%
Lehet. Előbb-utóbb mindenképpen át kell állni a közlekedés fenntartható módjaira, ez csak ehy újabb lökést ad efelé. Persze lehet ellenállni, de minél tovább halogatjuk, annál fájdalmasabb lesz.
2022. márc. 10. 00:19
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, de az elektromos autók, rollerek addig lesznek jó alternatívák a benzines/dízeles autók helyett, amíg az áramszolgáltatás megbízható. Ha azzal lenne valami hasonló gubanc politikai okokból, akkor ugyanúgy mehetnétek az elektromos járművekkel oda, ahol a part szakad.
2022. márc. 10. 01:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!