Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyibe kerülne egy euró ha...

Mennyibe kerülne egy euró ha a DK lenne kormányon 2010 óta is?

Figyelt kérdés
2022. márc. 6. 19:24
A kérdező szavazást indított:
380
400-500
500-600
600+
Már csődbe ment volna az ország nem létezne olyan valuta, hogy forint
22 szavazat
1 2
 1/14 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
61%

Szerintem már nem is Magyarország lenne a hivatalos megnevezése országunknak, hanem valami olyasmi, hogy

"Az Európai Egyesült Államok Büszke Első Tagállama".

2022. márc. 6. 19:26
 2/14 anonim ***** válasza:
64%
Akkor már nem problémáznánk ilyenen mivel euró lenne nálunk is.
2022. márc. 6. 19:27
 3/14 anonim ***** válasza:
62%
lol még véletlenül se adott meg reális, 300 körüli értéket 🤣🤣🤣
2022. márc. 6. 19:28
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
százcsillióbilliócsitrillióqvadratrillió Ft
2022. márc. 6. 19:34
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Már nem lenne euró,tarolta volna a Forint.
2022. márc. 6. 20:10
 6/14 anonim ***** válasza:
2022. márc. 6. 20:17
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

2010-ben nem a DK volt hatalmon, hanem az MSZP. :)

Nagyon gyenge és szánalmas a Fidesz, hogy 12 év kétharmados kormányzás után is csak gyurcsányozni bír.

Nyilván nem lehet megmondani forintra, hogy mennyi lenne, ha a Gyurcsány lenne, de az biztos, hogy még vele is messze jobb lenne.

Nem vagyok vak, sem elfogult, sem Gyurcsánypárti, volt akkor is korrupció, de akkor nem maffiakormány volt, nem szervezett bűnözői kormány volt kormányzatot, államigazgatást és végrehajtói szervet lefedve, ahogy most.

A Fidesz a felzárkóztatási alapot arra használta fő tevékenységként, hogy a NER-lovagok között szétossza és kb. csak a melléktevékenység volt olykor az, hogy valami hasznosat, vagy haszontalant csináljanak. Ezzel történelmi lehetőségüket - ha az állam gyarapodását, fejlődését a nép jólétét tekintjük célnak - történelmi kudarcként tekinthetjük.

Ez, és a közbizalom hiánya befektetői oldal miatt nagyon érezhető, forintárfolyam szempontjából is.

szerintem olyan 300-320 Ft lenne

Nem véletlen, hogy a Fidesz első lépése az volt, hogy mindent megtegyenek azért, hogy a következményektől megszabaduljanak, kilőtték a fékek és ellensúlyok rendszerét, az átláthatatóságot visszaszorították...

Alátámasztásul: 2008-2010 körül világgazdasági válság volt, mindenhol hatalmas pangás volt. Igaz, hogy volt IMF hitel, de annak jelentős részét nem ők, hanem éppen a Fidesz vette fel, és költötte el, a készenléti hitelt pedig éppen azért igényelték hogy legyen devizatartalék, a forint stabilitása érdekében. A Fidesz ezt kiütötte, és utána addig jutott, hogy évekig átkozta Gyurcsányt az államadósság miatt, és államadósságszabadságharcolt, miközben ha valóban nem lett volna rá szükség, mondhatták volna, hogy köszönjük, már nem kérjük a készenléti hitelt, egy összegben visszaadjuk.

A Fidesz ehelyett egy halom veszteséget termelő presztízsberuházást végzett, és vett rá fel hitelt, stadionok, Várba költözés, Liget-projekt (Ligetfelújítás kellett volna, de az töredékéből is ment volna, egy-két épület aminek még lett volna értelme, meg akármilyen rozsdaövezetben is megvalósítható lett volna. És ilyen eszement korrupció sem lett volna, az EU is jobban adna támogatást a továbbiakban is.

Tehát a Fidesz tért rá egy lefelé ívelő pályára, és örül, hogy milyen gyorsan megy, és eladja, hogy lendületes, meg előre megy, nem hátra.

Mondom, nem dicsőítem az DK-s MSZP-t, sok hibájuk volt. viszont nagyon kevés mozgásterük, ne feledd: míg a Fidesz kétharmaddal kormányzott, az MSZP kisebbségben volt, és a Fidesz még a gazdasági válságban is inkább betett az ORSZÁGNAK, nem együttműködött. Látszik, hogy mi a Fidesz iránya, mi fontos a Fidesznek, és miért tart ilyen szarban ez az ország. 12 év után már nem lehet elmúlt nyolc évezni, mert az a kudarc beismerése.

2022. márc. 6. 20:33
 8/14 anonim ***** válasza:
84%
Egyébként valóban nem lenne olyan valuta, hogy forint, de nem azért, mert csődbe ment volna Magyarország, hanem azért, mert bevezették volna az EU-t. :)
2022. márc. 6. 20:34
 9/14 anonim ***** válasza:
Bocs, ott hibáztam, hogy én is belekezdtem a gyurcsányozásba, pedig simán maradhatott volna Bajnai, aki szerintem messze jobb volt Gyurcsánynál, de ez részletkérdés, mert az egész fikció.
2022. márc. 6. 20:39
 10/14 anonim ***** válasza:
84%

Nemsokára lesz nekünk is eurónk.

Csak az lesz rajta, hogy rubel. :-D

2022. márc. 6. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!