Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell nekünk az EU?

Miért kell nekünk az EU?

Figyelt kérdés

Kilépés után is megmaradhatna a kereskedelmi kapcsolat. Lásd Anglia.

Az pedig Magyarországnak jó, ha nem tudunk olyan egyszerűen kint dolgozni(mondom ezt úgy, hogy Németbe dolgozok).

Legalább nem szólnak, fenyegtnek.

Nekem az a gondom, hogy saját maguk dolgait erőltetik ránk. Úgy beszélnek az elkövetkezendő nehézségekről, mintha nekik bármi is változna az aranyozott fotelben.

Hol lehetne sok embert elérni? Hátha tudunk tenni ellene. Könnyen beszélnek sokan empátiából. Se gyerek, se család.. nem kell foglalkozni a jövővel, meg nem is akarnak. Most ez a divat, Ukrajnát védeni a saját kárunkon.

Én tudom, hogy fordítva nem tenné meg az Ukrán nép. A történelem is ezt bizonyítja.

Én 1.89euróért tankoltam a konfliktus előtt is sima Aral kúton. Azt hiszik az embereknek kell a fájás idegenek miatt.

Meghalnak, ez szörnyű.m de miért adjuk fel miattuk a kényelmesedő életünk és fejlődjünk vissza?

2022. márc. 6. 07:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
28%
Mert EU nélkül nem nyithatok cukrászdát Bécsben.
2022. márc. 6. 09:23
 12/15 anonim ***** válasza:
83%

Az EU mindenkinek másért kell.

A gazdasági vonatkozásait már említeették előttem.

Nekem személy szerint azért kell, hogy ha úri kedvem úgy hozza, elmehetek az Atlanti óceánig és Lisszabonban lógathatom a lában a tengerbe anélkül, hogy bárki megállítana. De vállalhatok ott munkát is.

Hétvégén felkerekedhetek és megnézhetem az északi fényt valamelyik skandináv országban, amikor szezonja van.

És mindeközben nem kell határokon várakoznom.

2022. márc. 6. 09:29
 13/15 anonim ***** válasza:
88%

Mert a Magyar külkereskedelem 75%-a az EU-ba irányul. Ha ez nehézkesebbé, drágábbá válna, akkor recesszióba esne a gazdaság, mivel Magyarország exportorientált gazdaság.

Meg sok multi azért települ ide, mert viszonylag olcsó itt termelni de EU-n belül vagyunk. Ha nem lennénk, akkor nekik nem érné meg itt termelni és odébbállnak (Bulgária, Románia, Lengyelország, Szlovákia, van konkurens bőven).

2022. márc. 6. 09:30
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Miért? Kell nekünk az EU?

Az uniótól kapott alamizsnát szokták felhozni fő érvként. Igen ám, de azt csak olyan dolgokra kapunk, amik nem járulnak hozzá közvetlenül a gazdaság fejlődéséhez, pl. szökőkutakra, kultúrházakra, jobb esetben utakra. Viszont mi is fizetünk be az uniós kasszába, és ha ahhoz hozzáadjuk azt a pénzt, amit a multik kitalicskáznak innen, máris bőven mínuszos a mérlegünk.

A vámmentességnek két oldala van. Igaz, hogy ha kilépnénk, akkor az exportnál vámot kellene fizetnünk, viszont ugyanez a külföldiekre is vonatkozna az importnál. Ez egyrészt növelné az államkassza bevételét, másrészt rárakódna az importált termékek árára, így az embereknek jobban megérné magyar terméket vásárolni.

2022. márc. 6. 09:54
 15/15 anonim ***** válasza:
97%
14: export orientált ország vagyunk, az exportból élünk, a vámmenteség elvesztése brutális csapás lenne az életszínvonalra
2022. márc. 6. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!