Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nyerne az ellenzék akkor...

Árokpart kérdése:

Ha nyerne az ellenzék akkor van rá esély, hogy visszakapjuk a Magyar Köztársaságot és újra egy szabadabb és nem egy ennyire túlszabályozott országban lesz lehetőségünk élnünk?

Figyelt kérdés
2022. márc. 5. 22:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%
Te, szegény te...
2022. márc. 5. 22:56
 2/13 Énnnnn ***** válasza:
25%
Persze persze hogyne. Lesz örökélet is, 2szer is!
2022. márc. 5. 22:56
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Ha kétharmad lenne, akkor ki lehet dobni a fideszes pártalkotmányt. Ha nincs kétharmad, akkor sokat nem lehet változtatni.
2022. márc. 5. 23:02
 4/13 anonim ***** válasza:
30%

Arra van esély, hogy Magyarország hivatalos neve újra Magyar Köztársaság legyen. (Az államformánk egyébként most is köztársaság.)

Viszont tapasztalatom szerint a balliberális kormányok általában még inkább túlszabályozzák az életet ahhoz képest, mint ami most van.

Te egyébként miből érzed azt, hogy most túlszabályozott az életed?

2022. márc. 5. 23:06
 5/13 A kérdező kommentje:
4-es Gyakorlatilag az élet területén szinte minden. Pl. lassan már a takarító is hivatalos személy és gyakorlatilag ha bármilyen panaszod van bármelyik állami szektorban, szervnél, akár hivatalok, oktatásügy vagy egészségügy és egy kicsit felemeld a hangot még ha intelligensen is, akkor is már egyből már feljelentenek, hogy te verbálisan közfeladatot ellátó szeméylt inzultáltál és az élet további területein is napestig lehetne sorolni. Meg valamiképpen a társadalmat egy kissé úgymond befeszültnek, merevebbnek látom mint korábban. Igazából a 2000-es évek eleji Magyarország visszahozásának örülnék a legjobban még az akkori más hibáinek ellenére is, még akkor is és úgy is, hogy szociális értelemben nem volt ekkora jólét mint most. Igazából a szabad és folyamatosan fejlődő Magyarország hiányzik nekem.
2022. márc. 5. 23:16
 6/13 anonim ***** válasza:
47%
#4 látszólagosan köztársaság az államforma. Valójában autokrácia.
2022. márc. 5. 23:17
 7/13 anonim ***** válasza:
23%
Gyurcsány elvtárs nem arról híres, hogy szabad és demokratikus országot épít. Mármint amikor kormányon van. Persze ellenzékben ez az életcélja.
2022. márc. 5. 23:22
 8/13 A kérdező kommentje:
Azt természetesen elismerem, hogy 2010 óta szociális értelemben, a mindennapok létbiztonsága tekintetében jobban lehet élni az átlagembernek is előtte, jómagam is nyertese vagyok kisemberként ezt is bevallom őszintén. Viszont annak, mindezek ellenére már a mostani rendszer nem tudja elhomályosítani még ezekkel az aránylag jóléti intézkedésekkel sem tudja már eltakarni a szabadság és a demokrácia talán teljes hiányát még nem, de folyamatos leépülésének és dehosztinálódásának az elindulása mindenképpen veszedelmes irányt vett negatív spirálba.
2022. márc. 5. 23:23
 9/13 anonim ***** válasza:
37%

6: hibrid rezsim:

[link]

2022. márc. 5. 23:23
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

#4 vagyok.

5-re:

Hát, pont nem ilyen példákra számítottam.

Szerintem nagyon is jó, hogy az állami alkalmazottak védelme erősebb. Ezt inkább tovább kéne erősíteni. Még most is ott tartunk, hogy iskolában a gyerek megüti a tanárt, és alig van következménye. Győrben egy jó nevű műszaki szakközépben konkrétan a kést vágta bele a diák a fizikatanárnőjébe, mert rossz jegyet kapott a dolgozatára (és nem c... volt!). Vagy bántalmazzák a c... telepre kiérkező mentősöket (pedig pont ők sokszor indokolatlanul hívják ki őket). De rátámadnak buszsofőrökre is, amiért nem engedik őket jegy nélkül vagy részegen fölszállni.

Szerintem helyes irány, hogy a közfeladatot ellátó személyeket erősebb törvényi védelemben részesítik. Ha rajtam múlna, csak tovább erősíteném a védelmüket és rendkívül szigorúan büntetném azokat, akik rájuk támadnak!

2022. márc. 5. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!