Ha nyerne az ellenzék akkor van rá esély, hogy
visszakapjuk a Magyar Köztársaságot és újra egy
szabadabb és nem egy ennyire túlszabályozott országban
lesz lehetőségünk élnünk?
Ha kétharmad lenne, akkor ki lehet dobni a fideszes pártalkotmányt. Ha nincs kétharmad, akkor sokat nem lehet változtatni.
2022. márc. 5. 23:02
4/13 anonim válasza:
Arra van esély, hogy Magyarország hivatalos neve újra Magyar Köztársaság legyen. (Az államformánk egyébként most is köztársaság.)
Viszont tapasztalatom szerint a balliberális kormányok általában még inkább túlszabályozzák az életet ahhoz képest, mint ami most van.
Te egyébként miből érzed azt, hogy most túlszabályozott az életed?
2022. márc. 5. 23:06
5/13 A kérdező kommentje:
4-es Gyakorlatilag az élet területén szinte minden. Pl. lassan már a takarító is hivatalos személy és gyakorlatilag ha bármilyen panaszod van bármelyik állami szektorban, szervnél, akár hivatalok, oktatásügy vagy egészségügy és egy kicsit felemeld a hangot még ha intelligensen is, akkor is már egyből már feljelentenek, hogy te verbálisan közfeladatot ellátó szeméylt inzultáltál és az élet további területein is napestig lehetne sorolni. Meg valamiképpen a társadalmat egy kissé úgymond befeszültnek, merevebbnek látom mint korábban. Igazából a 2000-es évek eleji Magyarország visszahozásának örülnék a legjobban még az akkori más hibáinek ellenére is, még akkor is és úgy is, hogy szociális értelemben nem volt ekkora jólét mint most. Igazából a szabad és folyamatosan fejlődő Magyarország hiányzik nekem.
2022. márc. 5. 23:16
6/13 anonim válasza:
#4 látszólagosan köztársaság az államforma. Valójában autokrácia.
2022. márc. 5. 23:17
7/13 anonim válasza:
Gyurcsány elvtárs nem arról híres, hogy szabad és demokratikus országot épít. Mármint amikor kormányon van. Persze ellenzékben ez az életcélja.
2022. márc. 5. 23:22
8/13 A kérdező kommentje:
Azt természetesen elismerem, hogy 2010 óta szociális értelemben, a mindennapok létbiztonsága tekintetében jobban lehet élni az átlagembernek is előtte, jómagam is nyertese vagyok kisemberként ezt is bevallom őszintén. Viszont annak, mindezek ellenére már a mostani rendszer nem tudja elhomályosítani még ezekkel az aránylag jóléti intézkedésekkel sem tudja már eltakarni a szabadság és a demokrácia talán teljes hiányát még nem, de folyamatos leépülésének és dehosztinálódásának az elindulása mindenképpen veszedelmes irányt vett negatív spirálba.
Szerintem nagyon is jó, hogy az állami alkalmazottak védelme erősebb. Ezt inkább tovább kéne erősíteni. Még most is ott tartunk, hogy iskolában a gyerek megüti a tanárt, és alig van következménye. Győrben egy jó nevű műszaki szakközépben konkrétan a kést vágta bele a diák a fizikatanárnőjébe, mert rossz jegyet kapott a dolgozatára (és nem c... volt!). Vagy bántalmazzák a c... telepre kiérkező mentősöket (pedig pont ők sokszor indokolatlanul hívják ki őket). De rátámadnak buszsofőrökre is, amiért nem engedik őket jegy nélkül vagy részegen fölszállni.
Szerintem helyes irány, hogy a közfeladatot ellátó személyeket erősebb törvényi védelemben részesítik. Ha rajtam múlna, csak tovább erősíteném a védelmüket és rendkívül szigorúan büntetném azokat, akik rájuk támadnak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!