Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Itt miért mondják, hogy MZP a...

Itt miért mondják, hogy MZP a bal oldal jelöltje?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=loYIhvrVJGw

MZP jobboldali, a szövetségben benne van a Jobbik, amelyik nem baloldali, a Momentum is szakított ezzel a felosztással, és egyébként én is jobboldaliként fogok rájuk szavazni, mert hénynom kell a Fidesztől, ahogy viselkedik, hazudik, propagandát gyárt a pénzünkből és lop. Hiába jobboldaliak, hiába egy-két helyes döntésük, ha közben hánynom kell minden nap a moráljuk miatt. Ne sajátítsák már ki a jobboldalt, és ne hazudjanak baloldalinak egy ellenzéki összefogást, amiben mindenféle párt van.

2022. márc. 1. 08:57
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Megnézem majd a definíciódat, de egyébként én kampányoltam a Fidesznek, amikor még normális volt, és engem üldöztek a baloldaliak, jobboldalinak tartom magamat, 500 évre visszavezethető nemesi családfám van, elsítram magam a nemzeti himnusz alatt, amikor Magyarország színeiben ezüstérmes lettem, erdélybe járok kirándulni, Benedek Elek mesét olvasok a gyerekeimnek, nem tudom mi kell még. Szerintem ne te mond meg látatlanba, hogy jobboldali vagyok-e, csak azért mert nem a Fideszre szavazok, akiktől hányok. Ez logikailag is nonszensz, ahogy korábban írtam, ez nem lehet a definíció része.
2022. márc. 1. 10:06
 12/29 anonim ***** válasza:

#11 Attól mert valaha valamilyen voltál még nem következik, hogy most is olyan vagy.

Ami tény, HA valóban MOST jobboldali lennél, eszedbe se jutna az ellenzéki összefogásra szavazni.

Mivel rájuk akarsz szavazni és gondolom korábban is megtetted már, ez önmagában bizonyítéka annak, hogy nem vagy jobboldali.

Ez pont olyan, mint az lmbtqxyz hiszti, hogy szülhetnek a férfiak.

Ha valaki szülni képes az nem férfi, hanem nő. Ez önmagában kilövi azt, hogy férfiak szülhetnének. Ezért ment a propaganda, hogy fogadják el az emberek azt, hogy férfi is lehet olyan aki szül. Attól viszont hogy ezt leírják a valóság még marad az az egyszerű dolog, ha valaki képes szülni akkor nem lehet férfi, mert a férfiak nem képesek szülni csak a nők. Aki szül az egy nő. Pont. Akkor is ha ráragasztok a homlokára egy cetlit, hogy férfi.

Pontosan így te is hiába ragasztod magadra azt a cetlit, hogy "jobboldali" a tények már cáfolták ezt, hiszen olyan dolgot teszel ami kizárja azt hogy jobboldali legyél.

2022. márc. 1. 10:12
 13/29 anonim ***** válasza:

Muszáj ezzel legitimálnia, mivel nem tudja feldolgozni, hogy a fidesz nem jobboldali, hanem egy harmadikutas fasiszta párt lett, ami kiárusítja az országot és minimum hazaárulás rájuk szavazni.

Ezért beszélt fentebb össze-vissza a baloldaliakról.

2022. márc. 1. 10:12
 14/29 anonim ***** válasza:

#13 Fasiszta párt. A fidesz. Aha.

Nem tűnt fel még neked hogy éppen a jobbikosokra szavazol?

2022. márc. 1. 10:17
 15/29 anonim ***** válasza:

Ez a moslék koalíció.

Azon sincs egyetértés hogy ők baloldaliak vagy sem.

Szép kis kormány lenne belőletek.

Amúgy meg kár ezen vitázni.

Ha valaki ma Mo-on azt mondja jobboldal az emberek nagyrészt a Fideszre gondolnak.

Baloldal szó esetén a moslék koalíció ugrik be a többség számára.

Szóval ez egy praktikus szóhasználat.

De ahogy szeretnéd…

Minek hívjalak? JobbLibZöldMajdnemBalMozgalom? Megfelel?

2022. márc. 1. 10:20
 16/29 anonim ***** válasza:

Nem kell nagy ész hozzá. Megnyitod a wiki-n a fasizmus szócikket és érdekes módon a definíciók majdnem minden pontja tökéletesen illik a fideszre.

De már olyan szinten, hogy Orbán egy-egy hosszabb beszédéből idézetekkel alá lehet támasztani a fasizmus jellemzőit.

Vedd alapul pl. Umberto Eco definícióját, az van leginkább kis egységekre bontva, azt vizsgálva lehet látni, hogy a fidesz tankönyvi példája a fasizmusnak.

Továbbá, nem, nem szavaztam a jobbikra. Nem, nem is fogok a jobbikra szavazni. Illetve a jobbik nem fasiszta, hanem náci párt volt (!).

A jobbik már 2018-ban sem, de mostanra egész láthatóan szélsőjobbról bement mérsékelt jobbra. Ez egyébként azért érdekes, mert a fidesz meg mérsékelt jobbról ment el, hát, először szélsőjobbra, majd lett fasiszta párt.

Ezt egyébként egy eléggé egyedi szélsőjobbról-szélsőbalról is merítős megoldással.

2022. márc. 1. 10:21
 17/29 anonim ***** válasza:

Nem, nem illenek a mai kormányzatra.

Csak te hazudod azt hogy olyan a magyar mai kormányzat.

Hiába van leírva, hogy a tej fehér, folyékony, az emlősállatok termelik az utódaik táplálására, ha utána te a kőszénről kijelented, hogy az nem fekete, hanem fehér, nem szilárd hanem folyadék stb. Te most megpróbálod azzal igazolni, hogy a kőszén az tej, hogy te kijelented, olyan mint amit a tejről leírnak.

2022. márc. 1. 12:51
 18/29 anonim ***** válasza:

1. Fidesz fasiszta.

(#16 megválaszolta.)

2. Jobbik náci.

Azért az megvan hogy a nácik a német faj felsőbbrendűségét hirdették?

Ilyesmi nem nagyon van/volt a jobbik programjában.

Szerintem ha holnap OV kiállna és azt mondaná a föld gömbölyű te rögtön raknád a máglyát az aljas eretneknek.

2022. márc. 1. 13:20
 19/29 anonim ***** válasza:

"Nem, nem illenek a mai kormányzatra."

Egyrészt, de, de inkább a példáddal foglalkozok, mert abból sokkal több minden kiderül rólad.

"Te most megpróbálod azzal igazolni, hogy a kőszén az tej, hogy te kijelented, olyan mint amit a tejről leírnak"

A hasonlat akkor működik, ha a képi és tárgyi elen párhuzama megállja a helyét, sajnos a te esetedben erről szó sincs.

Ami leginkább arra utalhat, hogy nem értetted, amit leírtam.

A példát arról szól, hogy valamiről vontam le jó következtetést és ezzel indokolva vontam le másról következtetést, csak rosszul.

Ha újraolvasod a kommentem, akkor nem erról volt szó. Nem mondtam soha olyat, hogy milyen x ilyen, ezért a fidesz olyan.

A fideszt gyakorlatilag a legalapvetőbb módon igazoltam neked. Vettem a definíciót, illetve annak jellemzőit, és összevetettem a fidesz - jelen esetben - megszólalásaival.

Ebben a koncepcióban semmi nem tud megfelelni a te példádban a tejnek.

A kedvedért, hogy igazoljam, hogy nem a levegőbe beszélek random kiveszek 3 pontot a wiki-s szócikkből, és bizonyítom:

"hagyománykultusz, visszatérés az aranykorba, a dicső múltba nézés, mindehhez a modernizmus, a liberalizmus és felvilágosodás elvetése szükséges;"

A fidesz magát illiberálisnak határozza meg.

"az ellenzék idegenszívűnek minősítése és minden ellenzéki kísérlet államrenddel szembeni fellépésnek titulálása;"

Az ellenzék - és egyébként a civilszervezetek - ellen felhozott érv, miszerint külföldről támogatják őket (még akkor is ha ez amúgy ellenzék esetén törvénybe ütközne és a fidseznek ezt bizonyítania kellene).

"szexizmus, a fasiszta rendszer hangsúlyozza a „férfiasságát”, miközben a nők szerepe a családra redukálódik"

"Nőügyekkel nem foglalkozom".

/Orbán Viktor/

Minden pontján végig tudnék így menni és azért mert nem ismered el, még tény marad. Egy szélsőséges, harmadikutas fasiszta pártról beszélünk.

2022. márc. 1. 13:24
 20/29 anonim ***** válasza:

Nos:

Tetszik nem tetszik van 3 millió fideszes az országban.

A többi törpe párt képtelen bármi olyat felmutatni ami megfelelne legalább részben a magyar választók többségének.

Semmi de semmi nem fog változni amíg a BALOLDAL egyetlen célja a Fidesz leváltása.

Kellene valami ami megérinti a tömegeket…. De ez nem fog menni olyan alakokkal mint MZP és Gyurcsány.

2022. márc. 1. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!