Támogatjátok, vagy inkább ellenzitek Orbán mostani politikáját az oroszok indította háborúban?
Miért nem engedik át a mások által küldött fegyvereket, ezzel lassítva az Ukrajnába való eljutást?
Amiket mondtak, logikátlan, kamu indokok...
Ezen kívül, illetve a köztévé hazugságain kívül nincs most éppen nagy gond velük.
Arra gondolsz, hogy kettős ügynökként egyszerre próbál nyalni mindenhova, ahonnan pénzt remél?
“Sehonnai bitang ember”. Ilyen ez.
9:
Én is tudom azt kiabálni, hogy ruszkik haza, aztán meg itthon lobogtatom az orosz zászlót.
Beálltak a szankciók mögé? Hogy is volt az a SWIFT dolog? Hogy is van az, hogy szinte egyedüliként nem zártuk le a légterünket a ruszkik számára?
Teljesen értelmetlenül? Ember. Az Ukránok épp a szabadságukért és az életükért küzdenek. Meg közvetve Európáért is. Ehhez viszont fegyver kell.
Hogy humanitárius segítséget adunk... Egyrészt ezt bármelyik ország, bármelyik kormánya meglépné, másrészt azt ugye tudod, hogy élelmiszerek terén olyan dolgokat kínáltunk fel, amiket még a kutya is sírva enne meg? Persze több a semminél, meg nem kell kaviárt osztogatni, de azért az kicsit ciki, hogy a civilek különb dolgokat adnak. De ha ez lenne a legnagyobb gond, nem lenne egy rossz szavam se.
Mit védenek rajta? Állítólag mi egy semleges ország vagyunk, aki nem áll hadban senkivel. Kivéve Sorost, Brüsszelt, Gyurcsányt...
Óvatos és meggondolt? Az biztos. A Tetves Vezér és sleppje vért izzad, nehogy beteljen a pohár végleg nyugaton, és ne mondja azt a kelet, hogy elég ezekből a bohócokból. Minderre szükség sem lenne, ha normális európai tagállamként viselkedünk, és csak abba kötünk bele, ami tényleg probléma. Ugyanis volt, amibe tényleg bele kellett állni, lásd migránsok, lásd a kerítés kérdése, meg még egy pár dolog.
Kérdező: Te egy politikai kérdést tettél fel, egy politikai rovatban. Épp ezért ezt teljesen politikamentesen nem lehet megbeszélni.
"Miért nem engedik át a mások által küldött fegyvereket, ezzel lassítva az Ukrajnába való eljutást?"
Azért, mert nem akarunk semmilyen szintem sem belekeveredni ebbe a nyomorult gyilkolászásba. Ez annyira nehéz gondolatmenet? Egyébként sem tud az unió annyi fegyvert küldeni az ukránoknak, hogy legyen esélyük az oroszokkal szemben. Egyszerűen esélytelenek. Ha az esélyeiken nem javít érdemben a fegyverküldözgetés, akkor mégis minek menjünk bele azzal a kockázattal, hogy emiatt akár még bele is keverhetnének minket ebbe a balhéba?
"Amiket mondtak, logikátlan, kamu indokok..."
De csak azért, mert ők mondták. Ha Márki-Zay mondaná, akkor a világ legracionálisabb indokai lennének. Áttetsző. Nagyon áttetsző.
#15 Inkább gondolkozz mielőtt megszólalsz.
MZP-t meg minek hozod fel? Ha szerintem Orbán egy senki, akkor rögtön MZP fan vagyok?
Nagyon el vagy tévedve.
"Én is tudom azt kiabálni, hogy ruszkik haza, aztán meg itthon lobogtatom az orosz zászlót."
Ki fog vissza? Tedd meg, egészségedre.
"Beálltak a szankciók mögé? Hogy is volt az a SWIFT dolog?"
Na, hogy van?
"Hogy is van az, hogy szinte egyedüliként nem zártuk le a légterünket a ruszkik számára?"
Felajánljuk a két félnek a tárgyalási helyszínt Budapesten, majd zárjuk le az egyik fél előtt a légteret...
"Teljesen értelmetlenül? Ember. Az Ukránok épp a szabadságukért és az életükért küzdenek. Meg közvetve Európáért is. Ehhez viszont fegyver kell."
Igen, teljesen értelmetlenül, mert nem tudunk EU-s szinten sem annyi fegyvert küldeni, hogy az érdemben javítsa az ukránok esélyét az oroszokkal szemben. Ezzel semmi mást nem hoznánk magunkra, csak bajt és konfliktust. Lehet, hogy neked ez hiányzik, de én köszönöm szépen, megvagyok háború nélkül is.
"Hogy humanitárius segítséget adunk... Egyrészt ezt bármelyik ország, bármelyik kormánya meglépné"
Egyrészt emberi kötelesség, másreszt semmi sem indokolja, hogy a kötelezőnél többet tegyünk meg, sőt.
"másrészt azt ugye tudod, hogy élelmiszerek terén olyan dolgokat kínáltunk fel, amiket még a kutya is sírva enne meg?"
Ilyenkor nem sül le az arcodról a bőr? Én Szabolcsban lakom, itt van az ukrán határ nem messze. Frissen főtt, frissen vásárolt élelmiszereket kapnak, emellett ruhaadományokat, tisztasági csomagokat is. Fogalmad sincs az egészről, de mondod a magadét.
"Mit védenek rajta?"
Azt, hogy ne kelljen meghalnunk egy minket ért háborúban. Olyan nehéz ezt felfogni?
"Minderre szükség sem lenne, ha normális európai tagállamként viselkedünk, és csak abba kötünk bele, ami tényleg probléma."
A magyar érdek normális esetben az, hogy senkivel se legyünk haragban, függetlenül attól, hogy keleti vagy nyugati ország. Ha meg tőlük függ az, hogy megfagyunk-e télen vagy nem, akkor főleg nem kéne velük haragban lenni. Akárki háborúba kezd, azt el kell ítélni, és beállni a szankciók mögé, még akkor is, ha tudjuk, hogy a szankcióktól még nem fognak kevesebben meghalni.
17. “ Igen, teljesen értelmetlenül, mert nem tudunk EU-s szinten sem annyi fegyvert küldeni, hogy az érdemben javítsa az ukránok esélyét az oroszokkal szemben. Ezzel semmi mást nem hoznánk magunkra, csak bajt és konfliktust. Lehet, hogy neked ez hiányzik, de én köszönöm szépen, megvagyok háború nélkül is.”
Miközben te rendszerszinten fosol, a tökös országok (Csehország, Lengyelország stb.) fegyvereket szállítanak az ukránoknak, mert jól tudják, hogy minél erősebbek az oroszok, annál többet merészelnek.
"Azért, mert nem akarunk semmilyen szintem sem belekeveredni ebbe a nyomorult gyilkolászásba."
Na mert az nem beleszólás, hogy szándékosan hátráltatjuk a küldeményeket, ugye?
"Ha az esélyeiken nem javít érdemben a fegyverküldözgetés, akkor mégis minek menjünk bele azzal a kockázattal, hogy emiatt akár még bele is keverhetnének minket ebbe a balhéba?"
Nem javít érdemben? Ha nem kaptak volna segítséget, százezrek rekedtek volna Kijevben! Sőt, még több halott is lenne, csak épp nem az agresszor oldalán. A kérdés második felére pedig már adtam választ.
"De csak azért, mert ők mondták. Ha Márki-Zay mondaná, akkor a világ legracionálisabb indokai lennének. Áttetsző. Nagyon áttetsző."
Már a fejekbe is látsz? Akkor gyakorolj még egy kicsit, mivel azok a mondatok bárki szájából hülyén hangzanának. Amúgy szólok neked is, hogy a Holland fegyvereket egy Pápa nevű repülőgép szállította, ami Pápán állomásozik, és magyar zászló van rajta. Ennyit arról, hogy mi aztán egy pillanatig se szólunk bele.
Ahogy írtam, ne politikai beállítódás alapján válaszoljatok, hanem ésszel. Sajnos látom, hogy ez 50%-ban hiú elvárás volt a mai Magyarországon. Ez nagyon veszélyes, de igaz: ez is a politikusok műve. Emberek!!! Ne az utolsó pillanatban gondolkozzatok, mert akkor már késő lesz. Akkor már csak ti is menekülni tudtok egy kis táskával. A célom az volt, hogy olyanra szavazzunk, aki tényleg okos és hosszú távon NEKÜNK hoz jó döntéseket. (Spoiler: még nincs ilyen, csak a kisebbik rosszat választhatjuk.) Akik támogatják ezt az őrületet: ( az orosz közeledésre gondolok) Gondoljátok végig, hogy mit jelent az "orosz barátság". Nem csak gázt,felvevő piacot, hanem mit?? Nézd meg Beloruszt: a teljes bekebelezést, kvázi bábkormányt fog hozni. Ismerhető a magyar történelemből. Most még csak keveset kér Oroszország, de ez a felszini udvariasság csakis az EU tagságunk miatt van, az véd minket. Gondoljátok végig, akik "Támogatom -ot" írtak.
Mit ad az EU: igaz sok vitát ,de ezeket a jogi viták, és nem bombák. Kapunk fejlődést, békét. Tessék választani! Szerintem erről szól a mi életünkben a mostani kormány döntés sorozat! Kit állítsunk meg? Brüsszelt vagy Moszkvát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!