Orbán miért nem számolt azzal, hogy az USA beavatkozik Ukrajna belügyeibe is, emberi jogok és demokrácia fedőnéven?
Ha jól látom, Ukrajna BELügyeibe eddig csak Oroszország avatkozott bele...
És eléggé drasztikusan.
#1 Ukrajna belügyeibe annyira nem avatkozott be az USA, hogy konkrétan amerikaiak lettek kormánytagok.
Biden saját fia is ott ült az egyik igazgató tanácsban, ahogy egyértelmű, hogy a Majdan téri incidens is az amcsik beavatkozási kísérlete volt.
#4 Orbán nem közeledett jobban az oroszokhoz, mint korábban gyurcsány vagy a többi miniszterelnök.
Paks 2 beruházásról még a ballib kormány alatt döntöttek, a gázszerződést a ballibek kötötték meg az oroszokkal 1995-ben 20 évre, ahogy gyurcsány minden évben találkozott Putyinnal itt vagy Moszkvában.
A németek növelték a gazdasági kapcsolataikat az oroszokkal amióta a szankciókat bevezették a Krím miatt, miközben a magyar érdekeltségek jelentősen visszaestek.
Ez csak az ellenzék szólama, hogy Orbán most oroszbarát lenne.
5#
"Paks 2 beruházásról még a ballib kormány alatt döntöttek"
Igen, csak nem tudom hogy már akkor is az oroszok voltak kilátásban, mint kivitelezők?
"A németek növelték a gazdasági kapcsolataikat az oroszokkal amióta a szankciókat bevezették a Krím miatt"
Ezt a kettős mércét én sem értem. Ha a németek kötnek megállapodást, tartanak fent kereskedelmi kapcsolatokat Kínával, vagy Oroszországgal az nem probléma a hazai ellenzéknek. A németek megtehetik(vagy lehet hogy már egyre inkább csak tehették ők is), nekünk meg az Unió égisze alatt valami közvetett módon drágábban kéne beszerezni például a földgázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!