Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha most a baloldali ellenzéki...

Ha most a baloldali ellenzéki pártok (DK, MSZP, Momentum, Párbeszéd, stb) lennének hatalmon Gyurcsány Ferenccel és haveri körével, akkor már rég magyar katonákat-honvédeket küldtek volna Kárpátaljára (Ukrajna) "az ukrán nép megsegítése" érdekében?

Figyelt kérdés
És hogy minél jobban bevágódjanak a Nyugatnál (USA, EU, NATO) magasról tojva Magyarország és a magyar nép érdekeire, biztonságára?

2022. febr. 26. 12:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
48%
Nem, nem! Mi Európához tartozunk, mindig is ide tartozunk és ide is akarunk tartozni! Nem nekünk kell Európából takarodni, hanem akik nem szeretik és azok nem mi vagyunk!
2022. márc. 1. 10:06
 12/15 anonim ***** válasza:
16%
mint írtam, takarodj!
2022. márc. 1. 10:11
 13/15 anonim ***** válasza:
2022. márc. 4. 04:03
 14/15 anonim ***** válasza:
2022. márc. 4. 05:51
 15/15 anonim ***** válasza:
88%

"Öreg, ennek itt és most vége van! ezt a pávatáncot tovább nem fogja tűnri a nyugat és mindenkit ellenségnek fog tartani, aki kicsit is támogatja putyint és mosdat egy háborús bűnöst! Akinek nem tetszenek ezek a dogmák, addig húzzon innen minnél keletebre, amig megteheti!"

Látom, itt nagy a baj.

1. Ukrajna nem tagja az EU-nak, és a NATO-nak sem, így a nyugati országoknak semmiféle kötelezettsége nincs irányukban, köztük Magyarországnak sem, leszámítva a háború elől menekülők humanitárius okokból történő ellátását. Emellett engem személy szerint pl. pont nem érdekel, mi történik az ukránokkal, engem csak az ottani magyarok helyzete érdekel. Majd ki is fejtem, hogy ez miért van.

2. Európa energetikailag ki van szolgáltatva Oroszországnak, tetszik vagy nem, de ez a realitás. Már kb. fél éve emelkednek az energiaárak, már a háború előtt is ha megnézed az európai árakat, akkor az látszik, hogy a gáz ára többszörösére nőtt. Romániában pl. komplett gyárakat zárnak be, mert nem tudják fizetni az energiát. Namost, mivel Ukrajna nem NATO-tag, tehát számunkra semleges ország, én nem értem, hogy miért kéne az ottani háborús konfliktus miatt (amihez nekünk semmi közünk) akár az ukránoknak, akár az oroszoknak kedvezni, szerintem a legjobb semlegesnek maradni. Elzárni az orosz gázcsapokat, az Európa számára öngyilkosság, azzal nem Putyinnak teszünk rosszat (ő max. máshol fogja eladni), hanem magunknak. Ez teljesen ésszerűtlen, nem értem, miért kéne magunkat szívatni mások háborúja miatt. Úgyhogy már csak ez miatt is szerintem kizárólag a reálpolitika a helyénvaló az ilyen helyzetekben, pl. Magyarországnak létérdeke, hogy hozzájusson az orosz gázhoz, ellenkező esetben súlyos áremelkedések lennének, munkahelyek zárnának be, nőne a munkanélküliség, tovább inflálódna a forint stb. Úgyhogy a jelenlegi kormány szerintem pont hogy józanul és ésszerűen cselekszik, sürgeti a békét a felek között, és nem küld egyiknek sem fegyvert. Nem is kell belefolyni ebbe!

3. A baloldal semmi mást sem tud, csak Putyint démonizálni. Jó, az igaz, hogy Ukrajnát már 10 éve destabilizálják az oroszok, szándékosan amortizálják, de ennek az az oka, hogy nem akarják, hogy Ukrajna NATO-tag legyen. Ez egyszerű hatalmi politika, itt mindegyik félnek megvannak a maga érdekei, Putyin nem azért teszi azt, amit, mert belébújt az ördög, mint ahogy ti azt képzelitek. Így magyarázni a hatalmi politikai játszmákat, szerintem elég szánalmas hozzáállás. Démonizálás helyett szerintem okosabb út megérteni a felek tettei mögötti szándékot, és onnantól kezdve józanabbul is lehet véleményt alkotni a mi ügyeinket érintő kérdésekben. Mert az nem józan megfontolás, hogy "Putyin maga az ördög, ne vegyünk tőle gázt!"

De ha már itt tartunk, az ukrán helyzet miatt az USA-t miért nem szidjátok? A kialakult helyzetért ők is ugyanolyan hibásak, mint Putyin! A NATO-nak ugyanis tudnia kéne, hogy hol van Európában a vörös vonal, amit ha átlépnek, az oroszok rögtön ugranak rá! A NATO nem vette figyelembe a status quo-t a NATO keleti határa és az orosz érdekszféra között, és tessék, itt az eredménye! A nagy büdös helyzet az, hogy ahogy az oroszoknak érdekük Ukrajna politikai és gazdasági destabilizálása, ugyanúgy érdeke az USA-nak Európa destabilizálása! Ugyanis Európa az USA gazdasági ellenfele, tehát nekik érdekük pl. az, hogy az oroszok ne szállítsanak olcsó gázt Európába. Tessék, el is érték. Miért Putyint kiáltjátok ki ördögnek? Valójában aki itt röhög a markába, az pont hogy az amerikai nagytőke. Majd vehetjük tőlük 3X-os áron a cseppfolyósított gázt! Gratulálok.

4. 2014 óta Ukrajna, ahol tudja, a lehető legnagyobb mértékben intoleráns a kisebbségeivel. Én értem, hogy ez az oroszok ellen irányul, hiszen ők a legnagyobb kisebbsége, és az oroszok szándékosan destabilizálják ott a helyzetet. Ezt értem, és ebben tényleg az oroszok a ludasak. Viszont ez a helyzet ettől még látványosan érinti az ottani magyar kisebbséget. A nyelvtörvény pl. megakadályozza, hogy a magyar gyerekek (és más nemzetiségek is) az anyanyelvükön tanuljanak iskolában, ami mindenfajta alapvető emberi jognak a sárral tiprása, és teljesen elfogadhatatlan, főleg egy olyan országtól, amelyik EU és NATO tag akar lenni. Ezt azért nem kéne elfelejteni csak azért, mert ott most háború van. És egyébként is, ezen túlmenően is állandóak voltak a magyarokat érintő atrocitások, hiszen az ukrán az egyik legsovonisztább, legmagyargyűlölőbb nép a szomszédaink között.

És ami az undorító ebben az egészben, hogy hol volt a rohadt nagy européer baloldalatok akkor, amikor a nyelvtörvény ellen kellett felszólalni? Hol volt akkor Európa? Sehol, lapítottatok, mint szar a fűben, sőt, a Fideszt oroszbérencezitek azért, mert mindenféle ukrán csatlakozási kérelmet megvétóz a csatlakozások ügyében. Naná, hogy megvétózza! Ez ugyanis magyar nemzeti érdek. A vétó intézménye az azért van, hogy egy ország teljesen legitim módon élhet vele, ha nem akarja, hogy olyan nemzetközi döntések szülessenek, amelyek az ő érdekeit sértik. Ez teljesen legitim, normális dolog, a játékszabályok része. Innentől kezdve Magyarországot Putyin-bérencezni szerintem eléggé gusztustalan csúsztatás, főleg úgy, hogy a vétóink oka az, hogy az ottani magyar nemzeti kisebbség alapvető emberi jogait tiporja sárba az ukrán állam.

Ezért van az, hogy én személy szerint undort érzek itt a sok fotelforradalmár, ultraeuropéer ukránbarát f** miatt, akik most teszik ki a profilképükbe az ukrán zászlót és itt verik a mellüket, hogy szegény Ukrajna, jaj, jaj. Aztán meg befejeződik a háború, és visszaáll a régi rend, a magyar kisebbséget meg majd megint szívatják úgy, ahogy tudják. És ti akkor hol lesztek? Undorító, hányingerem van tőletek.

Főleg úgy, hogy ismerve az ukrán sovinizmust és magyargyűlöletet, én kételkedek erősen abban, hogy fordított esetben (ha Magyarországon lenne háború), akkor a magyar menekülteket ők befogadnák-e, és gyűjtéseket, ellátást szerveznének-e nekik, ha Ukrajnába menekülnének. Erős a gyanúm, hogy nem.

Úgyhogy mindezeket figyelembe véve Magyarországnak szerintem az az érdeke, hogy természetesen nem szembemenve a NATO állásfoglalásaival, ezen kereteken belül viszont teljesen semlegesen se Ukrajna, se Oroszország irányába nem elkötelezve és a maga önös gazdasági érdekeit józanul mérlegelve lavírozzon a helyzetben. Békét kell sürgetni, az oroszokkal a gazdasági kapcsolatokat pedig nem szabad megszakítani. A menekülteket humanitárius okokból segíteni kell természetesen, de ennyi a max.

És végül... Ez a forrófejű, ideológiai posvány, amit az illető csinál, akinek reagáltam - szóval pont ez az, ami annak idején belevitt minket pl. a II. világháborúba...

2022. márc. 4. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!