Ha az Orbán kormány időben elkezdte volna a megújuló energiaellátásra átállítani az országot, például a stadionépítések és hasonló túlárazott értelmetlen projektek helyett, akkor most nem lennénk ennyire kiszolgáltatottak Oroszországnak?
1) A megùjulò energiaforrásokra nem mindenhol adottak a lehetőségek az országban,leginkább a Kisalföldön lehet szélerőműveket telepìteni,de ott már most is sok van.
2)A megujulò energiák többszórösébe kerulnek az atomrnergianak,plusz tartòsan az orszag nem minden részén lehetne napenergiával áramot termelni.En kiszamoltam,nekem 20 ev alatt térülne meg ha a házamra napkollektotokst szerelnék,ìgy nekem nem eri meg.
De nem értitek, hogy nem lehet egy ország energia mixét kiváltani megújulókkal?
Mivan ha nem fúj a szél éppen vagy nem süt a nap, mert tél van vagy csak simán éjszaka van?
Akkor nem lesz közmű?
Az energiaigényben vannak csúcsok és vannak völgyek. Egy biznyos részét ki lehet szolgálni megújuló enerrgia forrásokkal, de az egészet lehetetlen.
Kell alaperőmű.
13-as ha a gáz ára a jelenlegi többszöröse lesz, akkor is 20 év alatt térülne meg a napkollektorod?
Nem csak a mejújuló energiákról van szó, de a fogyasztást csökkentő fejlesztésekre irányuló támogatásokról (vagyis azok hiányáról) is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!