Nen szánalmas Orbán populizmusa az ukrán helyzet kapcsán?
Amióta kirobbant az ukrán orosz hidegháború, végig próbáltak az oroszok pártját fogni, de amint kitört a háború, látva hogy a közvélemény többsége ukrán párti és/vagy fél a háborútól hirtelen elítélik Oroszországot és a háborút.
A koronavírussal ugyanez volt eleinte kételkedtek, de aztán gondolom felmérték hogy több szavazat veszteséggel jár ha kovidszkeptikusok mint ha kovidfasiszták, nem engedhetnek át szavazatot a baloldalnak és nem hogy pálfordulatot vesznek akármikor ha a helyzet úgy kivanja, de az élére is állnak annak bármikor. Elvtelen, maffia banda. Ha a lakosság 60%-a liberális lenne holnapra, holnapután ők lennének a legnagyobb ballibsi párt.
"Ukrajna elfoglalása után határos lesz Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia, mindegyik NATO és EU-tag. Vaslogika."
Nem mindegy a távolság, gondolom ütköző államról hallottál már.
"Azzal próbálsz meg igazolni egy háborút, hogy de az amerikaiak is mekkora
köcsögök?"
Ezt azért vagyok kénytelen felvetni, mert van egy nagyszámú réteg aki ettől eltekint
"Kérdező, szívesen megkérdezném, hogy honnan tudod, mi a véleményem Trianonnal kapcsolatban"
Általánosítottam szintén amiatt mert a te véleményedet osztók nagyrészére igaz amit írtam, örülök ha te nem így gondolod. Csak marhára idegesítenek azok akik szerint nekünk mindemt lekell nyelnünk, túl kell lépnünk stb. másokért ugyanilyen okokból meg könnyet hullajtanak, holott egy olyan államról beszélünk ami minket is megfosztott.
"Ezt azért vagyok kénytelen felvetni, mert van egy nagyszámú réteg aki ettől eltekint"
Az igaz, hogy ezt sokan nem tudják (vagy nem akarják tudni), de ettől még az orosz-ukrán helyzethez semmi köze nincs.
"gondolom ütköző államról hallottál már"
Igen, de ugye az ütköző államnak úgy van értelme, hogy az nem te vagy. Tehát ebben az esetben Ukrajna meg kellene, hogy maradjon Ukrajnának, és nem lehetne Oroszország része. Ha igazad van, akkor az oroszok részéről az volna a logikus, hogy a háború végén egy oroszbarát kormányt hagynak ott uralkodni, de nem annektálják Ukrajnát (esetleg ott marad egy "ideiglenesen Ukrajnában állomásozó orosz hadseregcsoport", ugye láttunk már ilyesmit).
Ebben az a szomorú, hogy ilyesmit meg lehet oldani vérontás nélkül is. Ennél még az is jobb lett volna, ha lesnek az amerikaiak "Hogyan patkánykodjunk bele más ország belügyeibe" című kisokosából.
És még egy dolog: a NATO egy védelmi szerződés, tehát egy NATO tagország kizárólag akkor számíthat feltétel nélkül a többire, ha őt támadás éri. Ha egy NATO tagország támad meg valakit, akkor a többi simán elintézheti annyival, hogy "jól van öreg, sok szerencsét".
Így tehát sok értelmét nem látom annak, hogy miért félne Oroszország annyira Ukrajna NATO-tagságtól. Ugyanis ez nem garantálja, hogy majd jól nekimegy Oroszországnak a NATO, legalábbis nekem nem jött le ez a nagy háborús fenyegetés a NATO részéről. És ne gyere azzal, hogy "de Amerika", mert USA ≠ NATO.
És ha már Trianon szóba került: nekem sem szívem csücskei az ukránok, csak az a helyzet, hogy valamiért nagyon ellenzem azt, hogy egy hatalom az erejével visszaélve egyszerűen elcsatol egy fél országot (vagy többet, akár). Emiatt nem igazán értem (mert úgy vettem észre, hogy a trianoni szerződéssel te sem értesz annyira egyet), hogy hogyan mondhattad azt, hogy Ukrajna azzal kerülhette volna el a háborút, hogy garantálja a szakadár részek autonómiáját. Most akkor vagy rendben van, hogy egy országtól ütre-püffre elvesznek területeket (és akkor ugye Trianon is rendben van), vagy nincs (tehát az ukránok jól tették, hogy nem ismerték el az oroszbarát részek függetlenségét), vagy aljas dolog, ha velünk teszik, de rendben van, ha az ukránokkal (így viszont akkor kell némi szellemi gimnasztika, hogy ne kerülj ellentmondásba önmagaddal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!