Háború azért létezik, mert az emberek úgy döntenek, hogy legyen.
LMBT+ személyek nem azért léteznek, mert az emberek úgy döntenek, hogy azzá akarnak válni.
Én speciel a gyűlölködéstől szeretném védeni a gyerekemet. Minden olyantól, ahol másokat csak azért mert olyanok amilyenek, vagy azért mert ott laknak ahol, bántanak.
Van, aki ezt LMBTQnak hívja, van aki kereszténységnek, van aki buddhizmusnak, én szarok bele hogy hívjátok, én csak azt akarom elérni, hogy a gyerekem ne kössön bele másokba ok nélkül.
És ebben a háború is benne van, hisz az a csúcsa az egésznek.
És azt is szeretném megtanítani neki, hogy a tetteknek van következménye. Ha bántasz valakit, bántva leszel. De erre sajnos sokkal nehezebb példát mutatni, hisz millió példa van, ahol emberek bántják egymást, és ezt igazságnak nevezik.
Nem tudom, az a benyomásom, hogy eléggé kisebbségben vagyok ezzel a szemlélettel.
Tisztelt Kérdező és tisztelt válaszadók!
Az LMBTQ-lobbi, mint olyan NEM létezik. A leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális emberek azt szeretnék elérni, hogy ne kelljen elnyomásba élniük. Azt szeretnék elérni, hogy azok a fiatalok, akik bizony igenis először tiniként szembesülnek a másságukkal, ugyanazt a segítséget, ugyanazt a felvilágosítást kaphassák meg, amit igenis már az általános iskola 8. osztályában megkapnak a heteroszexuális társaik. Sokan azzal jönnek, hogy a szexuális kisebbségekben nagyobb az öngyilkosság. Ez éppen abból adódik, hogy a saját közvetlen környezete (sokszor a szüleik, nagyszüleik is) lenézi, megbélyegzi, semmibe veszi, kiközösíti őket, amit a gyengébb lelkületük miatt nem mindegyik tud feldolgozni. Egy számára teljesen idegen (pl. pszichiáter, pszichológus, szexuálpszichológus) előtt pedig képtelen megnyílni.
Miért is ne mondhatná el homoszexuális, biszexuális vagy transznemű ember, hogy miként élte meg a felismerést, a felvállalást és mivel találkozik naponta, hogyha férfiként férfivel vagy nőként nővel jelenik meg az utcán, akár kézen fogva? Miért kell kettős mércét alkalmazni? Miért tűri el mindenki, hogy heteroszexuálisok nyalják-falják egymást parkokba, buszmegállókba, vasútállomásokon, tömegközlekedési járműveken, könyvtárakban, vendéglátó- és művelődést szolgáló helyeken? Miért kell egy homoszexuálisnak hasonlóak esetén rettegnie attól, hogy lelki vagy fizikai erőszak éri?
A háború egyébként sokkal veszélyesebb.
14: igen, most jössz a kamu "elfogadás" szöveggel, miközben aki nem teljesen hülye régen tudja, hogy messze nem csak ennyiről szól már ez az egész.
Ha elég lenne az elfogadás, akkor nem tudom hogy jön a képbe kiskorúak hormonblokkolókkal tömése, nemváltásról való magyarázás nekik, a "hagyományos" családmodell szétbombázása, a heteróság régimódivá és a b*ziság menővé való tétele... Miért van az, hogy Pride-on kislányokat simogatnak bőrszerkóba öltözött elmebetegek, és miért létezik Desmond is amazing meg "drag kidek". Miért transzvesztiták tartják az érzékenyító órákat, miért nem normális szakemberek...
https://www.youtube.com/watch?v=JxdvOLdG_34
"nem tudom hogy jön a képbe kiskorúak hormonblokkolókkal tömése,"
Cisznemű kiskorúakat is szoktak hormonkészítményekkel tömni, lásd pl. olyan fiatal lányok, akik menstruációs probléma, fájdalmas vérzés stb. miatt mennek orvoshoz, aki úgy "oldja meg" a problémájukat, hogy bármiféle kivizsgálás nélkül egyből fogamzásgátlót ír fel nekik. Akár már 16-17 éves kislányoknak is. EZ az, ami nem normális, hogy ki se vizsgálják az embert, csak kérdés nélkül teletömik hormonokkal. Ez ellen érdekes módon mégse szoktak kampányolni a transzfóbok. Egy transznemű fiatal esetében legfeljebb olyan hormonkészítményeket alkalmaznak, amik késleltetik a pubertást, és bármikor megszüntethető a használatuk problémamentesen. És ezeket is mindig alapos vizsgálatok előzik meg, és van rá minimális korhatár (országonként változó, hogy hány év, de mindenhol olyan életkor, amikor a fiatal már tisztában van a saját testével és azzal, hogy milyen módon okoznak neki kellemetlenségeket a testi adottságai). Szóval hiába próbálod úgy beállítani, mintha úgy nézne ki a dolog, hogy a 4 éves kislány ránéz az óvodában egy kisautóra és emiatt azonnal elkezdik tesztoszteron injekciókkal szurkálni, mert ilyen nincs és nem is akarja senki, hogy legyen. Utána kéne nézni, mielőtt baromságokat terjesztesz, de gondolom, annyira nem érdekel a téma, hogy utánanézz, mert elég neked annyi, ha csak fröcsögni meg gyűlölködni lehet valamin.
"nemváltásról való magyarázás nekik,"
A kiskorúaknak elég sok dologról magyaráznak, köztük sok olyasmiről is, ami személyesen nem érinti őket, mégis jó, ha tudják, hogy létezik ilyen. Ezt úgy hívják, oktatás. Lehet, hogy neked ez kimaradt az életedből.
"a "hagyományos" családmodell szétbombázása, a heteróság régimódivá és a b*ziság menővé való tétele"
Ezt sose értettem, honnan veszik a homofóbok. Az, hogy valaki nem szeretne általad hagyományosnak nevezett családban élni, nem azt jelenti, hogy gyűlöli az adott családmodellt és a létezését is el akarja törölni. Szomorú, ha valaki mindenre ennyire a saját gyűlöletét vetíti rá. Attól, hogy nekem személy szerint nem jön be valami a saját életemben, még támogathatok másokat, akiknek ugyanaz a dolog bejön. Vagy szerinted mindenkinek, aki pl. nem szereti a pizzát, kampányolnia kellene a pizza létezése ellen, hogy azok se élvezhessék, akik esetleg szeretik?
"Miért van az, hogy Pride-on kislányokat simogatnak bőrszerkóba öltözött elmebetegek, és miért létezik Desmond is amazing meg "drag kidek".
Ha jártál volna személyesen Pride-on, akkor tudnád, hogy 10000 emberből legfeljebb ha egy ilyen van, de nyilván a kormánypárti médiának ezeket kell mindenhol mutogatnia, hogy ki tudják mosni az olyan birkák agyát, akik úgyse néznek utána normális forrásból semminek.
"Miért transzvesztiták tartják az érzékenyító órákat, miért nem normális szakemberek..."
A transzneműségről szóló érzékenyítő órákat transzneműek tartják. Az alapvető fogalmakkal se vagy tisztában, így nehéz téged komolyan venni. Egyébként azért érintett személyek tartják legtöbb esetben, mert nekik van személyes tapasztalatuk a témában, ők sokkal jobban tudják, milyen érzés transzneműnek lenni, mint egy szakember, aki nem transz. Ahogy pl. láthatatlan kiállításon is ugyanezért dolgoznak többségében vak személyek, nem pedig szemész szakorvosok.
A drag pedig egy előadóművészeti stílus. Láttál már pl. bűvészt, bohócot stb.? Pontosan ugyanaz a kategória, valaki beöltözik egy jelmezbe és bemutat egy műsort egy közönségnek. Ha a gyerekeknek ezektől nem lesz semmi baja, akkor egy drag showtól se lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!