Orbán hogyan lesz egyeduralkodó?
Én nem szeretem Orbánt, szóval nem védeni akarom.
Mindenki azt írja, hogy egyeduralkodó akar lenni.
A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen jelek támasztják alá ?
Vagy egy úgy kell elképzelni, hogy 2014-ben bejelenti, hogy idén nem lesznek választások, vagy mi ?

Az egyeduralkodó azt jelenti, hogy az van, amit ő mond, mindenki más kussol.
Most szerinted nem ez van? Saját embereivel rakta teli az összes vezetői posztot, még a bíróságokat is. Ha ez nem az egyeduralkodás kezdete, akkor mi az?

Minden jelentős poszton csak az ő emberei vannak. Azokon is,amelyikeknek a kormány működését kellene ellenőrizni. Pl. A PSZFÁF vagy at Alkotmánybíróság! Ezek az emberek csak azt tehetik,amit Orbán kakar. Ha ellenállnak,akkor leváltja őket. Az Alkotmányt, a választási és bármilyen törvényt úgy módosíthat,ahogy neki tetszik.
Lényegében már most is majdnem egyeduralkodó.
A többi párt pedig csak lázadozhat,de tenni nem tud mást,mint esetleg a nemzetközi fórumokhoz fordulni. De egy ország belügyeibe ők sem avatkoznak bele.

"Szerintem az, hogy a saját embereivel tölti fel a posztokat, magyar mércével szinte természetes."
Egyetlen más kormányváltásnál harmadannyi embert nem váltottak le mint most.Ez nem normális és egészséges mérték.

21.59.Te vagy nagyon fiatal vagy,vagy pedig nem kísérted figyelemmel a kormányváltásokat!
Minden kormánynál a miniszterek lettek újak, esetleg az államtitkárok,de a többi dolgozó nem.
Egyetlen kormány sem váltotta le minden indok nélkül az össze nagykövetet, a az Országos Tisztifőorvost, a PSZÁF vezetőjét, a Legfőbb ügyészt,nem tettek azonnal az Alkotmánybíróságra pártkatonákat,nem váltotta le még az MSZP sem a Jegybank elnökét(pedig az mindent megtett,hogy rossz kamatpolitikájával növelje az államháztartás hiányát).
Nem változtaták meg kedvük szerint az Alkotmányt.
A Fidesz pedig mindezt pár hónap alatt megtette.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!