Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán hogyan lesz egyeduralkodó?

Orbán hogyan lesz egyeduralkodó?

Figyelt kérdés

Én nem szeretem Orbánt, szóval nem védeni akarom.

Mindenki azt írja, hogy egyeduralkodó akar lenni.

A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen jelek támasztják alá ?

Vagy egy úgy kell elképzelni, hogy 2014-ben bejelenti, hogy idén nem lesznek választások, vagy mi ?

2010. szept. 11. 21:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
50%

Az egyeduralkodó azt jelenti, hogy az van, amit ő mond, mindenki más kussol.

Most szerinted nem ez van? Saját embereivel rakta teli az összes vezetői posztot, még a bíróságokat is. Ha ez nem az egyeduralkodás kezdete, akkor mi az?

2010. szept. 11. 21:31
 2/13 anonim ***** válasza:
50%

Minden jelentős poszton csak az ő emberei vannak. Azokon is,amelyikeknek a kormány működését kellene ellenőrizni. Pl. A PSZFÁF vagy at Alkotmánybíróság! Ezek az emberek csak azt tehetik,amit Orbán kakar. Ha ellenállnak,akkor leváltja őket. Az Alkotmányt, a választási és bármilyen törvényt úgy módosíthat,ahogy neki tetszik.

Lényegében már most is majdnem egyeduralkodó.

A többi párt pedig csak lázadozhat,de tenni nem tud mást,mint esetleg a nemzetközi fórumokhoz fordulni. De egy ország belügyeibe ők sem avatkoznak bele.

2010. szept. 11. 21:31
 3/13 A kérdező kommentje:
Hát ja, ilyen értelemben egyeduralkodó, csak én vmi durvábbra gondoltam. Szerintem az, hogy a saját embereivel tölti fel a posztokat, magyar mércével szinte természetes.
2010. szept. 11. 21:35
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
A 2/3-al bármilyen törvényt hozhatnak senki nem tudja megakadályozni. Miért az mi hogy minden vezetőt leváltottak függetlenül hogyan dolgozott? Szó se volt arról hogy nem dolgozott valaki jól.
2010. szept. 11. 21:38
 5/13 anonim ***** válasza:
58%

"Szerintem az, hogy a saját embereivel tölti fel a posztokat, magyar mércével szinte természetes."

Egyetlen más kormányváltásnál harmadannyi embert nem váltottak le mint most.Ez nem normális és egészséges mérték.

2010. szept. 11. 21:44
 6/13 anonim ***** válasza:
32%
A világon mindenhol leváltják kormányváltáskor a vezetői réteget. Szép is lenne otthagyni azokat, akiket még anno a szocik dugdostak be.
2010. szept. 11. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:
62%

21.59.Te vagy nagyon fiatal vagy,vagy pedig nem kísérted figyelemmel a kormányváltásokat!

Minden kormánynál a miniszterek lettek újak, esetleg az államtitkárok,de a többi dolgozó nem.

Egyetlen kormány sem váltotta le minden indok nélkül az össze nagykövetet, a az Országos Tisztifőorvost, a PSZÁF vezetőjét, a Legfőbb ügyészt,nem tettek azonnal az Alkotmánybíróságra pártkatonákat,nem váltotta le még az MSZP sem a Jegybank elnökét(pedig az mindent megtett,hogy rossz kamatpolitikájával növelje az államháztartás hiányát).

Nem változtaták meg kedvük szerint az Alkotmányt.

A Fidesz pedig mindezt pár hónap alatt megtette.

2010. szept. 11. 22:10
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
A sok bepalizott idióta 2/3-ot szavazott neki, és ez csak a kezdet, egy rakás havert beültetett vezető helyekre... stb.
2010. szept. 11. 22:11
 9/13 anonim ***** válasza:
61%
Én még a médiatörvénnyel egészíteném ki a felsoroltakat. Ezáltal egy Viktor által választott személy fogja felügyelni az összes médium működését, valamit az a személy fog dönteni, hogy melyik állami tévének és rádiónak ki lesz a vezetője, 9 ÉVIG!!! Mi ez ha nem egyeduralom és személyi kultusz kiépítgetése. Egyenlőre csak finoman, burkolva mennek a dolgok, de majd a választások után ti is észreveszitek, de akkor már késő lesz. Ugyanis semmi, de semmi nem gátolja abban, hogy 10 vagy 15 évente legyenek választások.
2010. szept. 11. 22:22
 10/13 anonim ***** válasza:
58%
Ja csak az az egyetlen egy dolog gátolja, hogy semmilyen karhatalmi erő nincs amivel egy esetleges "diktatúra" elleni felkelést leverjen. Ha ez tényleg átcsapna egyeduralomba elpárologna elég gyorsan a támogatottsága.
2010. szept. 11. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!