Ha általános intelligenciához lenne kötve a szavazás, akkor félő lenne, hogy a fidesz elveszítené szavazóinak 80%-át, tekintve, hogy nem szavazhatnának?
Már nem azért, de ha felmész a többi párt Facebook oldalára, ott mit látsz?
13.
Ott épp a kvantumszámítógépek működési elvét vitatják meg.
:D
Kérdező, hiába minden, nem lesz alapjövedelem:D
Az a vicc, hogy ilyen kérdéseket és mellé ilyen megjegyzéseket pont azok szoktak kiírni (hinni), akik minimális intelligenciával sem rendelkeznek.
Egy ilyen szabállyal pont magukat zárnak ki a szavazásból.
Én nem vagyok benne biztos, hogy egyetértek-e az intelligenciateszttel mert nagyon könnyű visszaélni vele, mi van, ha jövő évben oroszul kell kitölteni, aztán csak az szavazhat, aki kitölti.
Ami viszont szerintem jogos lenne, az az, hogy csak az szavazhat, aki össze tudja húzni a pártokat a programjukkal. Mert az nagyon gáz, amikor valaki azért szavaz a fideszre, mert “Orbán hazudott”, vagy mert “Nem arra kellett?”.
Minden más esetben szerintem mindenki szavazata jogos. Helyette mondjuk a meglévő jogszabályokat kéne betartatni (független sajtó, helyes adózás, kartellezési tilalom, egyenlő elbírálás).
Magyarorszagon alapvetoan alacsony az intelligencia szint. Akinek egy csepp esze van, mar reg elment az orszagbol...
na most, az atlagos fidesz szavazo, meg ehhez az alacsony szinvonalhoz kepest is elmarad.
Nagyon rosszul ismered az intelligencia fogalmát. Általában a rendszerrel több-kevesebb sikerrel hatékonyan szemben állóknak szokott magas intelligenciája lenni. Akik ki tudják kerülni a rendszer szabályait.
Magamat hozom fel példának.
8 osztályt végeztem. 12 évesen intézetbe kerültem sorozatos gépkocsi-feltörések miatt. 20 és 30 éves korom között többet voltam sitten mint kint. Manapság kőművesként és burkolóként ténykedek, persze végzettség nélkül.
138-as az IQ-m.
Biztos jó ötlet lenne a felvetésed? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!