Ha a Fidesz áprilisban nyer, akkor 2026-ban így fog kinézni az ország?
https://www.youtube.com/watch?v=H0Zxvr2NjDA
Jézusom mekkora pöcegödör. Istenem, de sajnálom aki ott lakik, bár magamat is bőven sajnálom, amiért nem tudtam lelépni Magyarországról, ami csak 2 kateriával jobb, mint ez a dneszter istenháta mögötti kilátástalan világvége.
Bár már ma is vannak ilyen részei Magyarországnak szóval egy szavunk se lehet.
#9: egy átlagembert biztosan meg tudsz győzni, de hozzáértőt nehéz lesz. Nem lehet egyetlen számból megállapítani semmit, de ezt szerintem te is tudod. Ilyeneket is érdemes olvasgatni: [link]
A korai adósságrendezésről ne is beszéljünk, mennyibe került és mennyivel csökkentette az adósságunkat a magánnyugdíjak eltapsolása. Meghagyom neked hogy rákeress...
#10: butaságot beszélsz. Nincs ma olyan mérőszám, amire valóban hivatkozhatnál, mert a Fidesz ellehetetlenítette a szegénység mértékének hiteles mérését. Én úgy látom, hogy van egy réteg, akiknek nagyon jól megy és van rengeteg, kevésbé látható csoport, akik gyalázatos szegénységben élnek.
Olyan hülyeséget meg ne beszélj már, hogy az emberek kétszer annyit keresnének... Legfeljebb az átlagbér nőtt duplájára. A brutális inflációról már ne is beszéljünk.
"Nincs ma olyan mérőszám, amire valóban hivatkozhatnál, mert a Fidesz ellehetetlenítette a szegénység mértékének hiteles mérését."
Igen? És hogyan?
"Én úgy látom, hogy van egy réteg, akiknek nagyon jól megy és van rengeteg, kevésbé látható csoport, akik gyalázatos szegénységben élnek."
És ez a Fidesz óta van csak így? Vagy előtte is így volt, csak kevésbé? Ez esetben mire alapozod, hogy a Fidesz érára jobban jellemző?
"Olyan hülyeséget meg ne beszélj már, hogy az emberek kétszer annyit keresnének... Legfeljebb az átlagbér nőtt duplájára. A brutális inflációról már ne is beszéljünk."
Örülök, hogy rátapintottál a lényegre. A nominál kereset hiába nőtt a duplájára, ez az infláció miatt nem hozott ugyanolyan mértékű életszínvonalbeli változást. De ez ugyanúgy igaz az államadósságra is.
20.000 milliárd Forint 2010-es árfolyamon kb. ugyanannyi, mint manapság 30.000 milliárd Forint.
Sőt! Ha a gyakoris közösségből indulok ki, akkor ma 300 ezer Forint nagyjából annyi, mint 2010-ben 110 ezer.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Ebből kiindulva még jócskán csökkent is az államadósság reál értéke!
#13. Akkor hadd mutassak egy valódi hozzáértőt (nagyon remélem, hogy nem magadra gondoltál amúgy hozzáértő alatt).
A szerző matematikus, közgazdász PhD, majd docens, és már vagy 20 éve a Corvinus oktatója a Pénzügy tanszéken. Persze mindez nem számít. Ami számít, hogy azt a Portfoliós cikket (fun fact: azt az oldalt Corvinusos hallgatók is szerkesztik, processzorok tudtommal nem igazán), a fenti egy picit üti.
#15: ne haragudj, de nehéz komolyan venni valakit, még ha a docensek docense is, aki valódi szakmai érvek helyett szalmabábozással és személyeskedéssel nyitja nagy ívű kioktató jellegű írását.
Hamis tekintélyre hivatkoztál sajnos.
A barátaidat picimezheted, ha velem vagy más ismeretlennel kommunikálsz, akkor tartsd meg a minimális tiszteletet.
A válaszod második feléből kiderült, a szalmabábozás és a személyeskedés tőled sem áll távol.
Jó lenne ha elfogadnád, hogy nem mindenki látja egyformán a többé-kevésbé ismert számadatokat. Ez neked és nekem is jogunkban áll. Nem kell lemenned ilyen propagandista szintre csak mert én nem tartom sikerszériának az elmúlt éveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!