Sok ellenzékit miért lelkesítenek az üres lózungok?
"A stabil jogállami környezet, a kiszámítható és igazságos versenyjogi helyzet megteremtése előfeltétele a hosszútávú versenyképesség megteremtésének."
Ehhez hasonló jelmondatokból áll az ellenzéki program is, telis-tele olyan ködös definíciójú szavakkal, mint jogállamiság, versenyjogi helyzet, versenyképesség, amik mellé semmiféle konkrét értelmezés nem társul.
Mindeközben a Fidesz pl. ilyenekrő beszél, ha gazdaságról van szó: "a monetáris és fiskális ösztönzés együtt elérte a nemzeti össztermék 25%-át". Konkrét számok, precíz fogalmak és a lehető legkevesebb definícó nélkül hagyott, üres lózung.
Az ellenzék a semmitmondással a semmittevés politikáját alapozza meg? Miért szimpatikus egyeseknek a jól hangzó, de semmit mondó gazdaságpolitika, aminek NEM NYOMONKÖVETHETŐ az eredménye sem, hisz nincs konkrét feltevése sem.
Mert latom, hogy a fidesz 12 eves uralma alatt magyarorszag lessulyedt. Az egeszsegugy romokban, kozben a fidesz holdudvara gazdagodott.
Nem izgatnak viktor konkret szamai, mert nem hiszek neki.
Hiszem-e, hogy mzp majd rendet tesz? Ebben is szkeptikus vagyok, de hatha megall a rombolas. Mar az is elorelepes lenne.
Azért látható a különbség a Fidesz a jövőről nagyon nem beszél. A másik, hogy te a két végletet ragadtad ki.
"gazdaságról van szó: "a monetáris és fiskális ösztönzés együtt elérte a nemzeti össztermék 25%-át". Konkrét számok, precíz fogalmak és a lehető legkevesebb definícó nélkül hagyott, üres lózung."
Felmentem a helyi fideszes jelölt és fidesz szervezet facebook oldalára, egyiken sem látom az ehhez hasonló idézeteket. Szembe ott van a Márki-Zaytól és Gyurcsánytól való rettegés, 13. havi nyugdíj éltetése, "Addig van olcsó orosz gáz, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök" idézet.
Hol van a komoly érvelés, hogy azért kell megválasztani Orbán Viktort, mert a gázszerződésben rögzítésre került, hogy mennyivel fog emelkedni a gázára, amikor Magyarország miniszterelnökét nem Orbán Viktornak hívják?
Ugyanúgy nincsen semmiféle konkrét értelmezés.
Az ellenzék választási programját nyitottam meg, semmi konkrétum nem volt benne. A másik idézet a Fidesz 2022-es gazdasági évnyitójáról van. Oké, hogy ezek a dokumentumok nem publikusak és nincsenek kidolgozva úgy, ahogy az ellenzék honlapján, de jóval több értelem és előretekintésről árulkodik az a szűk 1 óra is, mint amit összesen az ellenzék közölt idáig.
"magyarorszag lessulyedt"
Én nem süllyedtem le, nem lehet, hogy személyesen veled van a probléma, és valamiért te nem tudsz pénzt keresni? Nem vagyunk Ausztria, ez tény és az is, hogy a hatalmas nagy kontraszt a két szomszédos ország között rengeteg elégedetlenséget okoz az emberekben, hisz mindannyian sikeres országot szeretnénk, de ez nem megy egyik napról a másikra. A mainstream média rengeteg kritikát propagál a kormánnyal szemben, erre szükség is van, viszont az ellenzék nagyrészt annyit csinál, hogy a médiának a kritikáját egy alacsonyabb színvonalú módon még demagógabbul és még kisarkítottabban közli. Ez nem politika. Tudnál bár egy forrást linkelni nekem, ahol az ellenzék SZAKMAILAG beszél gazdaságról? Demagóg lófax, oktatás, egészségügy, korrupció, s még az is színvonaltalanabbul, mint ahogy a 444, hvg, telex közli (mert ott legalább körítése van a dolgoknak néha-néha).
MZP-t kedvelem, mert látom benne az igényt arra, hogy ne Donáth Annásan puffogtassa az üres semmit. Viszont gyanítom a választási vereség után majd kifakad ő is, hogy mekkora egy szemétrakás az egész ellenzék, s hogy erre a s.ardombra nem lehet épíeni.
Kérdező,
Semmi értelme vitába szállni. Nyíltan mondta ki, mikrofon előtt ez az ürge, hogy a kommunizmust és a fasizmust képviseli. Mi történt volna egy nyugat-európai országban, ha egy politikus ilyet mond? Azt hiszem, költői a kérdés.
Nincs az a Mészáros, nincs az a szar gazdasági állapot, nincs az a pofátlan kormányzás, ami rosszabb lenne egy kommunista és fasiszta vezetésnél. Nem tudnak olyan hangosan fidesztálibozni, nem tudnak olyan hangosan krumplizgatni, nem tudnak olyan hangosan orbanisztánozni, ami ezt a gyalázatot lemosná róluk. Április 3-án végleg elküldjük őket oda, ahová valók: a politika pöcegödrébe.
"Az ellenzék választási programját nyitottam meg, semmi konkrétum nem volt benne. A másik idézet a Fidesz 2022-es gazdasági évnyitójáról van. "
Miért nem programot a programmal hasonlítasz össze? Megnyitottad-e a Fidesz programját? A gazdasági évnyitót miért nem a Ellenzéki sajtótájékoztató a gazdasági programról című eseménnyel hasonlítottad össze?
A legfontosabb szempont talán, amit én a Fideszes érveléseknél hiányolok és most sem látom, a jövő elképzelését.
"Tudnál bár egy forrást linkelni nekem, ahol az ellenzék SZAKMAILAG beszél gazdaságról?"
https://www.youtube.com/watch?v=8UtRhDVD9qA
Remélem nem haragszol meg, hogy akkor én is várom a Fidesz választási programjának a linkjét.
"A tanárok sztrájkjából pedig egy valamit lenne érdemes megtanulni: hogy senki ne dolgozzon olyan bérért, amit méltánytalannak érez, mert sokkal magasabb béreket lehetne kiharcolni"
Ebben igazad van, sajnos a tanárok megteszik, pedig sokkal könnyebbé tennék az ellenzék győzelmét, akár kétharmados siker is lehetséges lenne, hiszen az eléggé nagy sok lenne a Magyarországnak. Csak ilyenkor jön az éjjel, amikor rendeletben gátolják az eredményes és látványos sztrájkot vagy a felmondást, ahogyan korábban a rendőröknél is volt.
A másik pedig, hogy a munkáltatójuk az állam, az állam vezetője a kormány és az országgyűlés. Amúgy pontosan ezzel teremt precedents a kormány, hogy egy munkáltatónak mennyire semmibe kell venni a sztrájkot.
"nagyobb szeletet kaphat abból a bizonyos tortából, csak azt felejtjük el, hogy az a torta nem magától lett ekkora, és nem a véletlen műve, hogy pl. ebben a negyedévben M.O. GDP-je növekedett a 2.-ik legnagyobbat az EU-ban."
Az infláció pedig kiemelkedően magas Európában fix lakossági energiaárak mellett. Érdekes, hogy ami rossz azzal sajnos nem lehet mit tenni hiszen világjelenség. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a GDP számításnál elsőnek jelenik meg a fogyasztás és ezzel párhuzamosan a külkeresdelmi mérleg folyamatosan csökken. Nekem nem érdekem, hogy drágább tejjel és kenyérrel emelkedjen a GDP.
"viszont az ellenzék nagyrészt annyit csinál, hogy a médiának a kritikáját egy alacsonyabb színvonalú módon még demagógabbul és még kisarkítottabban közli. Ez nem politika."
Egészségügyi dolgozók 500 ezres juttatása, bankadó, fiatalok SZJA mentessége, kerítés a déli határon, mindennapos testnevelés az iskolában. Néhány intézkedés, ami a jelenlegi ellenzékhez köthető és igen komolyan kritizáltak a Fideszesek, mindaddig, amíg nem egy Fideszes vagy KDNP-s képviselő nyújtotta be szinte ugyanazt.
"Nem vagyunk Ausztria, ez tény és az is, hogy a hatalmas nagy kontraszt a két szomszédos ország között rengeteg elégedetlenséget okoz az emberekben, hisz mindannyian sikeres országot szeretnénk, de ez nem megy egyik napról a másikra."
Van egy bazi erős kontraszt, ami kint nincsen itthon meg igen, az pedig a lehúzás. Lehet itt hisztizni, hogy így meg úgy kiviszik a pénzt a multik, de nekünk is vannak multijaink, amik ugyanúgy kiviszik a pénzt. Magyar OTP, belga KBC, osztrák Erste. Három ország, három nagy bank, amelyek multinacionálisak, sok országban jelen vannak, köztük Magyarországon is. Érdemes megnézni a saját országukban mekkora az alapcsomag díja és egyéb költségei, mondjuk a minimálbérhez viszonyítva. Én megnéztem már és jött a szembetűnő különbség, talán ezt is át kellene venni, hogy a külföldről elhozott pénzzel a saját országom lakóinak adok egy olcsóbb szolgáltatást. Itthon nekem, mint egyszerű dolgozó embernek az egyik legdrágább bank az OTP. A gonosz és kizsákmányoló, akik csak kiviszik a pénzt, Erste és K&H sokkal kevésbé akar lehúzni.
A saját bankom ATM-jéből akarok pénzt felvenni és azért nekem fizetnem kell? Ez azért nem normális. Fizetnem kell azért, mert a két bankon belül utalok vagy átvezetek pénzt a saját számláim között?????? Belgiumban a Egységes Euró Fizetési Övezeten belüli utalásért nem kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!