Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért ellenzik sokan a külföld...

Miért ellenzik sokan a külföldi rabtartást?

Figyelt kérdés

Nem sok emberről lenne szó, csak az elit bűnözőkről, és a vezető politikusokról (már ha őket el lehet).

Jelenleg Dánia is ezt lépi meg:

[link]

Elrettentő, nevelő ereje lenne.

2022. febr. 20. 08:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%

"...A bérelt cellákba elsősorban olyan, Dániában elítélteket csuknak majd, akik Európán kívüli országokból származnak."

"...azt az üzenetet küldi a harmadik országokból származóknak, hogy „nekik nincs jövőjük Dániában, és ezért a büntetésüket sem ott kell letölteniük”

Szerintem ez a két idézet a cikkből sok mindent megmagyaráz. Ha ezt nálunk megcsinálnák, még a végén kiderülne, hogy nem a "migránsok" bűnöznek az országban és milyen ciki lenne már, amikor a PÁRT teljesen mást mond.

2022. febr. 20. 09:00
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
Én nem ellenzem. Legalábbis addig amíg nem építünk kb 15-20 ezer új férőhelyet. Az emberek mindennapi életét legjobban azok a pitiáner bűnözők keserítik meg, akik nap-mint nap az utcákon hőzöngenek, csinálják a fesztivált, keresik a konfrontációt, agresszívek. Szinte mindegyiknek napi szinten van garázdaság, lopás-rablás, drog a bűnlajstromán, de börtönhely híján rendszeresen szabadon hagyják őket, mert kell a hely az igazi "nehézfiúknak". Pedig pont ez a környezet termeli ki végül a legtöbb súlyos erőszakos bűncselekményeket elkövetőket. Megvárják, amíg egy drogos embert öl, ahelyett hogy már jóval előtte lecsukhatnák azért az ezer kisebb bűncselekményéért amit elkövet.
2022. febr. 20. 09:16
 3/12 A kérdező kommentje:

Mindkettőnek igazat adok. Köszi.

De sok helyen olvasom, hogy a MHMra szavaznak, de a rabtartással sem értenek egyet. Pedig ez nem is dúrva.

2022. febr. 20. 09:53
 4/12 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem semmi baj nincs, a média próbálja lejáratni a Mi Hazánkat, bár azt hozzé tenném hogy ha én lennék a Magyar Miniszterelnök akkor nem csinálnék bérrabtartást! én olyan kemény börtönt csinálnák Magyarországon hogy a rabnak nincs joga, nem mennének ki udvarba, 1 kis cellába lennének ahol napi 2x kapnak valami kis kaját és kis vizet (ha dolgoznak) lehet hogy nem emberséges de 1 gyilkos/pedofil megis érdemli! nem luxus hotelba mennek hanem börtönbe! legyen boldog hogy egyáltalán még élhet az után amit tett! nekem ez a véleményem! lehet valakinek szimpatikus, valakinek nem, de 1 biztos! hogy a bűnözés lecsökkene!
2022. febr. 20. 10:24
 5/12 anonim ***** válasza:
44%

Ilyet én is csinálnék...aztán lecsuknálak valami indokkal.

2022. febr. 20. 10:30
 6/12 anonim ***** válasza:
25%

"luxus börtön"

A luxus és a börtön szó egymás mellett értelmetlen. A börtön azt jelenti, hogy nem mehetsz ki. Az a legnagyobb büntetés. Hogy olyanokkal vagy összezárva, akiket nem te választasz meg. Az a legnagyobb büntetés.

Felfoghatatlan, hogy bárki is azzal kampányol, hogy a hazai börtönök jelenlegi formájukban nem elég rosszak.

2022. febr. 20. 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:
51%

apám smasszer nak jelentkezet, aztán megtudta hogy mi megy ott, a luxus börtön enyhe kifejezés! tapasztalat :) nem olyan a Magyar börtön mint az amerikai filmekben :)

2022. febr. 20. 11:28
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
4 és 7 egyetértek! aki rab az bünhődni megy oda, nem nyaralni! egyébként felmérések alapján ahol kemény a börtön ott kisebb a bűnözés ahol meg gyenge (mint nálunk) ott meg nagy a bűnözés! mert nincs visszatartó ereje! a dolgozó becsületes népet kell védeni nem a bűnözőt!
2022. febr. 20. 12:23
 9/12 anonim ***** válasza:
62%
Azért nem ilyen egyszerű, hogy két véglet van, hogy luxus börtön meg Alkatraz. Nálunk is legalább három fokozat van, fogház, börtön, fegyház, és a fegyház az tutira nem egy laza kikapcsolódás. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, hogy egy csomó bűnöző azért nincs elszeparálva a társadalom többi részétől, mert nincs elég férőhely. Persze mehet a vita, hogy mennyire visszatartó erő egy megrögzött munkakerülő, bűnözői életmódra berendezkedett embernek a börtön, meg hogy meg fog-e ott javulni. Viszont az elzárás lényege az, hogy ha becsukjuk a bűnözőket, már önmagától attól javul óriásit a bűnügyi statisztika, hogy amíg bent vannak, legalább nem követnek el több disznóságot kint. Nem kell őket sanyargatni bent, úgyis mindenre ugranak a jogvédők, állandóan megy a pereskedés hogy nincs elég m2, nem süt be a nap, meg közös a budi, meg heti egyszeri a melegvíz, de én bevezetném a kötelező munkát csak a hozzászokás kedvéért. Egy olyan embernek aki életében nem dolgozott, csak lenyúlt másokat, a munkára fogás a legnagyobb büntetés.
2022. febr. 20. 13:00
 10/12 anonim ***** válasza:
82%

A munkavégzés lehetősége a börtönben kedvezménynek számít, mert munkával gyorsabban telik az idő.

2022. febr. 20. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!