Ki a jobb politikus? A hidegvérű racionális Orbán Viktor, a dühös és szenvedélyes Gyurcsány Ferenc, vagy a zavartan kommunikáló "gombaszakértő" Márki Zay Péter?
Akkor egy kiemelkedő képességű, történelmi politikust kapnánk.
Akkor Gyurcsány-Zay Viktor lenne.
1-es voltam.
Márki-Zay Péter őszinte, egyenes, kimondja amit gondol. Egy igazi civil jelölt, csapnivaló politikus. Nincs is régen a pályán, nem is várható el tőle hogy politikusként viselkedjen. Őt az emberek (én is) azért szeretik, mert közülük való, és magam is szeretnék most már inkább egy olyan embert az ország élére, aki legalább őszinte és nem lopja szét az országot.
Gyurcsány és Orbán már valódi politikusok. Nem hiszem hogy Gyurcsány dühös lenne, de nagyon jól felépítette a DK-t, és újra a legerősebb ellenzéki erő lett, ez remekül bizonyítja hogy igenis jó politikus. Orbán remekül taktikázik, nagyon jól kihasználja a helyzeteit. Egyáltalán nem kiemelkedő szónokként, én legalábbis ezt nem látom benne. Sokkal inkább a helyzetfelismerése, és a lépéseinek megtervezése az, amiben szerintem jó. Azért van a mai napon is kétharmada, mert gondosa, előre kitervelten építette ki a hálózatát, lassan, fokozatosan kiépítve a puha diktatúráját. Remekül bánik a propagandával, a kommunikációs hálózatával, és a háttéralkukkal is. Gyurcsány nyitottabb politikus, inkább a nyilvános szereplésekre épít, szereti "mutogatni" magát. Megy is neki, hiszen egyre erősebbé válik a pártjával. Másban jók mindketten, és remekül ki is használják az adottságaikat. MZP-nek az őszinteség lesz a fegyvere, a papír nélküli, fejből mondott lelkesítő beszédek, az őszinte, egyenes megjegyzések, inkább ő az, aki jó szónoki képességekkel rendelkezik. Nem véletlen jönne jól neki egy vita is, hiszen sokkal jobban teljesít vitahelyzetekben Orbánnál, sokat nyerhetne vele.
Ami azt illeti, Márki Z tökéletesen jól kommunikál, ha csak egy értelmes, hétköznapi ember szintjén nézzük. A politikai kommunikációjában csak azért van zavar, mert kiragadják a mondatait és megváltoztatják a kontextust. Politikailag kvázi büntetve van, hogy nem játsza meg magát úgy, mint a többi politikus.
Furcsa egy helyzet, de ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!