Mit gondoltok az ország nyugati részében levő tömegközlekedés hanyatlásáról?Várható ez az ország többi részén is?
A szüleim győriek, azért is kaptam fel a fejemet a hírre.
1-2 járat megszüntetése nem lenne probléma.
Én azt gondoltam,hogy spórolás, "optimalizálás" az oka a megszüntetésnek.De, aztán a volánosok azt mondták,hogy szó sincsen spórolásról, nincsen elég sofőr.
Míg Budapesten valahogy mindig megoldják (vagy befoltozzák) a létszámhiányt, addig az ország nyugati részén nem lehetséges két okból.Egyrészt több magántársaság van, akik magasabb bért kínálnak.
Másrészt, a sofőrök Ausztriában buszoznak, ahol szintén magasabb a fizetés.
Miskolcon is megritkították a járatokat, tehát ilyen szempontból itt is hanyatlik a tömegközlekedés. Bár igaz, hogy egyre modernebb buszok, villamosok vannak, sőt már jönnek az elektromos buszok is, tehát ilyen szempontból meg fejlődik.
Szerintem az országban csak Budapesten tudják tartani valamennyire a színvonalat, azt is csak azért, mert a propaganda ellenére JÓ a polgármester. Karácsony Gergely csodákat művel ilyen cudar időkben is mint a covid évek.
Hat nem tudom, megneztem a listat. A kieso buszok nagy reszenel van idoben 5-10 perccel kesobb vagy korabban masik busz. Pl Dunaszegre surun jarnak, nem hiszem hogy egy busz kiesese akkor baj lenne. Foleg hogy Dunaszegen minden haz elott ket auto all legalabb. Reggel alig lehet bejutni a Szigetkozbol Gyorbe.
Barati ugyanez, szerintem igy is suru a busz menetrend. Napi sokszaz ha nem tobb ezer jaratbol nehany tucatot megszuntetni nem nagy gond.
Ha pl az osszes Dunaszeg jaratot torolnek, na az gond lenne.
#4-es, te pont a legborzasztobb dolgot akarod masolni az eszak-amerikai rendszerbol. Nekunk a vilag legjobb kozlekedesi rendszerhez, a Holland rendszerhez kellene kozelitenunk.
https://www.youtube.com/watch?v=uxykI30fS54&ab_channel=NotJu..
Ez a csatorna osszehasonlitja a ket orszag tomeg es kerekpar kozlekedeset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!