Választások után a nyugdíj támogatás és a 13. nyugdíj, valamint a 25 év alatti szja mentesség ugyanúgy meg fog maradni?
Tudod kérdező, ha egy 25 év alatti nem tud elhelyezkedni mert egy leszakadó járás vagy kistérségben él, és közmunkán tengődik, abból aztán nem tud komolyan félre rakni...
13. havi nyugdíj kapcsán, pl édesanyám álláspontját képviselem, hogy ne extra nyugdíjt adjanak, hanem mondjuk inflációt követő mértékben emeljék és mondjuk a mininál nyugdíjat is emeljék meg olyan szintre, hogy ha van egy idős ember, aki annyira lerobban, hogy már nem tudja ellátni magát a saját háztartásában, akkor betudjon vonulni akár még a fővárosban is egy idősek otttonába... és ne kelljen elhagynia egy fővárosi nyugdíjasnak amiatt a várost...
A 25 év alattiakat eddig is különféle módon támogatták, hogy munkához jussanak.
Most a "hanyatló nyugatról" át vett újabb kedvezményt érvényesítenek.
Szerintem ez jó, és sajnálom hogy már elmúltam 25.
A 13. havi nyugdíjjal nekem is az a véleményem mint a #3 -as anyukájának. Nem évi 1x plusz alamizsna kell, hanem inflánicót követő nyugdíj.
Pl. párom édes anyja 5 éve ment nyugdíjba, akkor 87 ezeret kapott.
5 év alatt a 119 Ft -os tej 199 Ft lett, 260 Ft kenyér 400 Ft, 890 Ft -os sertés hús, 1490 Ft.
Tehát közel 50% -al drágultak az alap élelmiszerek.
Míg most a nyugdíja a nagy emeléssel, 103 ezer lett, vagy is még 20% -ot se emelkedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!