Ha népszavazás lenne a képviselők fizetéséről mennyit adnál nekik?
Nem a fizetésükkel van bajom, hanem a számukkal. Már csak 199-en vannak ugyan, de ez még mindig egy olyan szám, hogy az egyéni képviselők lazán bujdosnak 4 éven át, aztán pártlogó miatt megtudják szavaztatni magukat...
Jelenleg a fidesznek van 133 képviselője. Abból még én is (aki aktívan követi a magyar politikát) csak a kormánytagokat tudom fejből megnevezni +1-2 képviselőt véletlenszerűen. Legalább 110 fős lemaradásban vagyok. De ugyanígy az ellenzéknél. Ismerem a frakcióvezetőket, azok 1 helyettesét és még egyet a soraik közül, aki esetleg nagyon hangos szokott lenni. Pártonként 3 ember, az se sok.
Jobb szeretném, ha megyénként lenne 1 egyéni képviselő, országosról pedig még +1-2 megyénként számolva. Lehet, hogy ez meg nagyon kevés lenne, viszont nagyon átlátható és komolyabb hangsúlyt kapna az ember, mintsem a párt. Természetesen az induláshoz k*rva sok ajánlás kéne, de héé, a független jelölteknek is lenne esélye és értelme ebben a felállásban.
Kérdező, a fizetésük most jó ahogy van szabályozva.
Egy korábbi fizetést éveken keresztül nem emeltek - amíg bajban volt az ország. A 2018-as választás után vezették be, hogy a képviselők tiszteletdíja az ELŐZŐ ÉVI átlagbér növekedésének mértékében emelkedik.
Ha nem jól megy az országnak vagy nem emelkedik az emberek fizetése, akkor a képviselőké sem nő, ha előző évben az emberek jövedelme jelentősen emelkedett, akkor az övék is növekedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!