Kedves ellenzékiek, miért nincs megegyezés még az Összefogás listájáról?
Ott kezdődik a dolog, hogy olyan emberek szerepelnek majd a lista elején, akik be sem ülnek a Parlamentbe. Dobrev és Karácsony tuti kiesik, és mivel bukni fogják a választást, Márki-Zay is Hódmezővásárhelyen marad. Szóval a listájuk elején Jakab és Fekete-Győr lesz, a két legnagyobb bohóc jut be elsőként, utánuk meg jön majd Gyurcsány.
(Ezt is le fogják pontozni, mert maguk is félnek az igazságtól.)
#4 Az előválasztáson az EGYÉNI körzetek jelöltjeiről szavaztunk, nem a listáról. Tegyük fel, indul az előválasztáson 3 jelölt, és nekem mind a 3 szimpatikus, de mondjuk az egyik nem helyben lakik, nem helyi lakos, a másik abban a városban mást szeretne csinálni mint ami nekem tetszene, a harmadikkal meg meg vagyok elégedve. Ezért a harmadikra szavazok, és tegyük fel ő is nyeri az előválasztást. Ez nem jelenti azt, hogy én a másik két jelöltet ne látnám szívesen az országgyűlésben, nem jelenti azt hogy nem bízom bennük, sem azt, hogy rossz képviselőnek tartanám őket. Semmilyen összefüggés nincs a lista, meg az egyéni győztes jelöltek között. Simán lehet jó képviselő valaki akkor is, ha az előválasztást elvesztette.
A probléma akkor van, ha valamilyen botrány miatt vesztett, őt valóban nem szabad listára sem feltenni. De nem a vesztes választás, hanem maga a botrány miatt.
ma 20:27
Akkor most tegyük fel, hogy van x számú vezető, tisztességes politikusa az ellenzéknek, akiket be akarnak juttatni a parlamentbe. Neked nem mindegy, hogy Gipsz Jakab listáról vagy egyéniből jut be? Mert ha tényleg kötődik ahhoz a településhez ahol laksz akkor listás képviselőként is próbálna tenni a településért. Meg aki egyéniből jut be az se csak annyival foglalkozik, hogy a saját körzetének jó legyen, mert remélhetőleg nem csak a saját újraválasztása hanem az ország sorsa is izgatja.
Mert így nézve akkor kb. csak parasztvakítás volt az előválasztás ha az összes neves politikusuk bent lesz csak épp arról döntöttetek, hogy listán vagy egyéniben jusson be.
#8 "Neked nem mindegy, hogy Gipsz Jakab listáról vagy egyéniből jut be?"
De nekem mindegy, csak listára nem biztos hogy felteszik. Viszont ha egyéniben indul, akkor biztos hogy indul. Nyilván ha van két jelölt és az egyikről biztosra mondanák hogy befutó helyen lesz a listán, akkor rá már nem szavazok, hanem helyette lehetőséghez juttatom azt, akinek nincs ilyen helye. Viszont az előválasztáson még nem tudtuk, hogy ki milyen helyet fog majd kapni a listán, így én is arra szavaztam, aki nekem a legszimpatikusabb, bár nem volt semmi bajom a többi jelölttel sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!