Magyarország mit fog kezdeni a visszacsatolt kárpátaljai ukránokkal?
Kárpátaljai magyar vagyok. 23 éves, párkapcsolban élő nő.Jelenleg is magyar nyelvű egyetemen tanulok.
Abban egyet tudok érteni, hogy az egész Kárpátalját már nem sok értelme van visszacsatolni, viszont még mindig vannak olyan területek ahol a magyar lakosság nagy része magyar. Pl. szülőfalum és a környező települések 80-90 %-a magyar anyanyelvű a mai napig.
Főleg a Beregszászi régiókról beszélek. De a határ mentén lévők és a környezetükben található településekre ez mind igaz, akár a Dobronyi térséget nézzük.
Én személy szerint örülnék neki, ha ez megtörténne, csak sajnos színte biztos vagyok benne, hogy ez lehetetlen.
Kárpátalján a fiatalok nagy rész már rég nincs itt, külföldön dolgoznak, Németország, Hollandia, Csehország, Magyarország stb. Ezek a főbb állomások. Nagyon sajnálom a történteket, hiszen a Kárpátalja egy csodás hely, tele turisztikailag elképesztő tájakkal.
Imádom a kultúrát, a szellemiséget, a jószívűséget, a kedvességet, az odaadást, a sok erőfeszítést magyarságom megtartása reményében.
Sajnálom, hogy ez a helyzet alakult ki, és azt is, hogy sokan hogyan vélekednek rólunk. Van náluk egy mondás, itt ukrajnában mi mindig is piderász magyarok leszünk, Magyaroszágon meg hucul ukránok. Sehol sem vagyunk igazán elfogadva, sehol sem vagyunk otthon.
Pedig mióta élek csak magyar szót hallok magam körül, magyar tv.t néztünk, magyar zenét hallgattunk, magyar iskolába járunk, magyarul gondolkodunk és élünk, magyar szokásokat tartunk és magyar idő szerint élünk ( ukrajanában más időzóna van, de itt Kárpátalján a magyarok a magyarországit használják a mai napig! így pl. ha ki van írva egy időpont mindig oda van írva, hogy ukrán idő vagy magyar idő szerint).
Nagyon nagyon sok mindent írhatnék még...
Így van, ahogy Regina mondja.
Én pár napja eljöttem, de veszettül hiányzik a szülőföldem.
Ismét Regina vagyok.
Én is pár napja eljöttem... azt várom mikor mehetek vissza
És csak reménykedem benne, hogy ez a nap hamarosan bekövetkezik.
Olyan gyorsan történt minden.
Csak egy hati táskát hoztam pár ruhát és ennyi. Az egész életünket hagytuk magunk mögött.
Párom miatt döntöttünk így elsősorban, hiszen ő hadköteles és szerencsére még a törvény behozása előtt el tudtunk jönni.
Ma már nem engedik a 18-60 év közötti férfi ukrán állampolgárokat.
Isten segítsen nekünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!