Fideszesek! Nektek van ellenzéki ismerősötök? És ha igen, milyen a viszonyotok?
"#1, #5: Sajnálom a barátaitokat, hogy ilyen kétszínű ismerőseik vannak. És még büszkék is vagytok rá. Nem kell belemenni vitákba, de a hazudozás sem jobb semmivel."
Bocsi, hogy beleszólok, én értem, hogy te mire gondolsz, de gondolj abba bele, hogy megéri-e feláldozni a jó kapcsolatunkat csak azért, mert nem értünk egyet bizonyos politikai nézetekben. Inkább akkor én is azt mondom, hogy csapnivaló egy ember ez az Orbán, de annak semmi értelme nincs, hogy politikai nézet miatt rontsuk el az emberi kapcsolatainkat. Főleg úgy, hogy simán lepacsiznak a parlament büféjében, miután lejátszották a színdarabot a padsorokban a kamerák előtt.
Nem adok alá lovat, csak nem akarok teljesen fölöslegesen nézeteltérésbe kerülni olyan emberekkel, akiket én egyébként tisztelek és szeretek. Igazat adok neki, bólogatok, mert tudom, hogy értelmetlen lenne a vita. Ha a semlegest játszom, akkor meg az a baj, "mert aki nem szavaz, az a Fideszre szavaz". Ez nyilván hülyeség, de sajnos olyan nagy a feszültség a két oldal között, hogy az értelmes politikai párbeszéd ellehetetlenült sajnos.
A politikai párbeszéd ellehetetlenülése nagyrészt a Fidesznek köszönhető. De talán nem is baj, hogy nincs politikai párbeszéd.
Ugyanúgy felelős mind a két oldal ezért a helyzetért. Az ellenzék boldogan asszisztált ehhez a polarizáló retorikához.
"De talán nem is baj, hogy nincs politikai párbeszéd."
Miért, szerinted rendjén van ez a polgárháborús hangulat? Rendben van az, hogy egy idős nő megüssön egy politikust? Rendben van az, hogy egy miniszterelnök-jelölt lépten-nyomon leostobázza azokat az embereket, akiknek a miniszterelnöke szeretne lenni? Szerintem nagyon nincs ez rendben, és én nagyon kényelmetlenül érzem magam ebben.
Nincs értelme már a 2 oldalnak beszélgetni egymással. Vagy legalábbis a politikáról nincs értelme beszélgetni. A válaszok is azt tükrözik, hogy inkább kerülik az emberek a politikai témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!