A 25 év alattiak SZJA mentessége helyet inkább a minimálbér SZJA mentességét kellett volna bevezetni a kormánynak?
18-as vagyok.
19. 20.
De akkor az hogy működik? Tényleg nem értem, azért kérdezem.
"Nem, mert az olyan adórendszerben, ahol adómentes a minimálbér, ott a minimálbérnyi jövedelem után senki sem adózik, az is, aki 10.000.000-t keres."
Ok, a minimálbér után nem adózik. De hogy érted, hogy aki 10.000.000-t keres? Az sem adózik? Mert akkor az hülyeség. Ennek nem úgy lenne értelme, hogy aki minimálbért keres, az nem adózik, aztán fokozatosan, ahogy egyre nő a fizetés, egyre növekszik az adózás mértéke egy bizonyos szintig(mondjuk a minimálbér másfélszereséig). Ezzel fel lehetne zárkóztatni a szegényebb réteget. Modjuk, sokba kerülne az országnak, igaz, sportra van pénz, szóval...
"tipikus fideszes vagy" Nem vagyok, te DK-s! :).
#22: "Ok, a minimálbér után nem adózik. De hogy érted, hogy aki 10.000.000-t keres? Az sem adózik?"
Igen, aki mondjuk (bruttó) 10.000.000 forintot keres havonta, az sem adózik az első (bruttó) 200.000 forint után - ennyi ma a minimálbér Magyarországon -, a maradék 9.800.000 forint után viszont természetesen adózik.
A munkaltatonak mindegy, hogy te mennyi szja-t fizetsz. Nem azert eri meg neki trukkozni
Eppen ezert a minimalberes trukkozes van ma is
A KATAzasrol akkor ne is beszeljunk
Ir peldat hozok, mert ott elek.
Tegyuk fel, egy 20 eves egyedulallo palyakezdo irorszagban minimalbert keres
(abba ne menjunk bele, hogy irorszagban mennyivel tobb a minimalber)
Az allamnak befizet osszesen 6,2%-ot a fizetesebol (az ado, nyugdij jarulek, tb)
Ugyanakkor itthon egy 25 ev alatti minimalberes befizeti a fizetese 18,5%-at!!!!
nesze neked, szja kedvezmeny
A vilagbajnok 15% szja-rol meg annyit, hogy az en jovedelmem itt irorszagban beleesik a 40%-os savba, de megis osszes levonas (az adojovairas miatt) csak a fizetesem 27.6%-at vonjak le.
Az egesz orban kormany csak a szemfenyvesztesrol szol.
#26 na igen, nekem nem jár kedvezmény, mert nincs puja, 25 alatt sem vagyok, így az alkalmazotti fizetésem 34%-a megy az államnak... +27%, vagy több százalék ha valamit venni is akarok belőle...
"Világbajnok szja" 🤣 hihetetlen, hogy mennyi hülye van aki azt hiszi, a munkavállaló csak szja-t fizet... pedig van ott EÜ adó, nyugdíjadó, képzési adó (úgy, hogy amit csinálok magam tanultam meg), stb...
Jaaaa de van kedvezménye még is! Havi 8000 forint, mert laktózérzékeny vagyok, és évi 250 ezer, mert egészségpénztárba befizetek annyit. Tehát kemény 350 ezer forint, úgy hogy havonta csak a jövedelemadóm 450 ezer...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!