Az árstoppal jönnek elő a magyar KKV szektor problémái?
Érdemes elgondolkodni rajta,hogy hogyan lehet az,hogy olyan országok vállalatai által előállított termékek is olcsóbbak, ahol nagyobb a munkaerőköltség plusz a logisztikai költségek is magasabbak.Például egy spanyol malac esetén, mintha 50 kilométert utaztatnánk országon belül.
Az EU meg az állam is ad pénzt versenyképesség növelésre.Hol vannak a fejlesztések?
Amikor volt egy lightosabb főállásom, mellette mellékállásban pénzügyi tanácsadóként dolgoztam, főleg a KKV szektorral foglalkoztam.Szélmalomharc volt erre a tevékenységre a jellemző.
Jöttek a vállalkozók,hogy baj van.
A problémák mindegyiknél ugyanaz volt.Ha kicsit megszaladt a szekér, akkor már elkezdték kivonni a pénzt a cégből és szórni privát dolgokra vagy értelmetlen dolgokra.
Ha a kimutatásokat nézegettem, olyanokat láttam, hogy 20 milliós prémium autó vásárlása a cég nevére egy másiknál, szintén nagy értékű autó lízingelése.A többség viszont privát célokra költötte, drága ruhák az asszonynak,milliós külföldi utazások...stb
A pénzt nem forgatták vissza, nem fejlesztettek.
A munkaerő béreit nem fejlesztették.Hiába magyaráztam,hogy a béremelés egy marketingeszköz is.Ha egy cégről elterjed,hogy nem fizet jól és nem is emel, akkor oda nem akar majd menni senki sem dolgozni.Ennek a fordítottja is igaz.
Nekik az a lényeg,hogy minél hamarabb villában élhessenek és luxusutazásokra mehessenek és a Gucciból öltözködhessenek.Szép cél, de nem egy pár éves KKV-nál kellene ezt csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!