Tavaly 17 ezerrel csökkent az egészségügyi dolgozók száma a KSH szerint. Vélemény?
12
Hát, ha már én kellek ápolónak, mindenféle egészségügyi végzettség nélkül, akkor tényleg nagyon rendben van minden a magyar egészségüggyel.
#8 Kérdező, sejtettem, hogy csak egy cikket tudsz mutatni forrásként.
A cikkben és az abból hivatkozásként megnyíló másik cikkben azonban nincsen forrás, csak leírják, hogy a ksh szerint.
A ksh-nál azonban nem találok ilyen adatot.
2020 egészére szerepel 180 ezer betöltött egészségügyi állás. Általánosságban még csak 2020-as éves adatokat lehet megtalálni a ksh oldalán.
Nem tudom honnan jön ez a 197 ezres szám 2021-re, miközben az összes álláshely is csak 187 ezerre van írva és az nem volt mind betöltve. A statisztikai adatok szerint az összes egészségügyi állás 2000 óta nem volt több 192 ezernél és a betöltött állások száma 185 ezernél (2006).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!