Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Horthy pribékjeinél lehetett...

Horthy pribékjeinél lehetett kegyetlenebbnek lenni?

Figyelt kérdés

A minap olvastam ki a "Magyar Pokol" című kiadványt amiben többek között az állt, hogy hogyan kínozták a fehér terror idején a kommunistákat.

Így:

"Itt egy nyirkos pincében levetkőztették meztelenre, és először másfél óra hosszat bikacsökkel, ólmosbottal cafattá verték. Azután egy fapadkát hoztak elő, arra ráfektették, és odakötözték a fiatal, huszonkét éves emberi testet, amely már csupa seb és vér volt. Két fehér hóhér gyalut vett elő és gyalulni kezdték a hátát, míg bőre, húsa, izmai véres forgácsokként lemetélve hulltak a pince földjére. Mikor már szinte a csontokig értek, akkor megfordították és hassal felfelé kötözték a padra – azután ismét kezdetét vette az állatias munka; karjait, lábait metélték le, és hasát késsel vagdosták szét."

Kiesett a kezemből a könyv...

2022. febr. 7. 16:38
1 2 3 4 5 6
 31/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
47%
Ki az, aki 2020-ban 100 éves dolgokkal, mint Szamuely-val foglalkozik ?
2022. febr. 7. 18:19
 32/52 anonim ***** válasza:
85%
31-es szamuelyre és a többi fajtijára jött válaszul a fehérterror. Ennyike.
2022. febr. 7. 18:47
 33/52 Jeffrey Spender ***** válasza:

Félreértesz valamit, én nem tagadok semmilyen Vörösterrort, hanem csak azt furcsállom, hogy 100-ból 99 utca embere nem tudja, hogy ki kicsoda a történelemben, a VH előtt homály, szóval a kérdező vagy Troll, vagy egy elmeháborodott, mint Vajnai Attila vagy hasonlók.

2022. febr. 7. 18:54
 34/52 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom az utca embere mit tud, vagy nem tud. Én, ami érdekel, azt mélységében ismerem is. Sajnos, a mai PC közbeszéd olyan, hogy hajlamos az éremnek csak az egyik oldalát fejtegetni. Persze ezen sem kell csodálkozni,ennek a dolog természete miatt így kell lennie perpillanat. De a történelem kereke forog.
2022. febr. 7. 19:48
 35/52 A kérdező kommentje:

"100-ból 99 utca embere nem tudja, hogy ki kicsoda a történelemben, a VH előtt homály, szóval a kérdező vagy Troll, vagy egy elmeháborodott, mint Vajnai Attila vagy hasonlók."

Ez jó...mivel ÁLLÍTÓLAG 100-ból 99-en nem tudják ki kicsoda a történelemben a kérdező troll vagy elmeháborodott. Ez igen...! Ez a 33-as egy buta ember. Röviden. Egyszerűen megfogalmazva.

2022. febr. 8. 13:16
 36/52 anonim ***** válasza:
50%
Ezen a harminchármason én is jót nevettem, ez csuda pofa!:-))))))
2022. febr. 8. 13:23
 37/52 Jeffrey Spender ***** válasza:
Kérdező, neked Mire fel ez a Kun Béla / Szamuely-fétis ?
2022. febr. 8. 17:04
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Kérdésre válaszolva: lehetett túltenni a kegyetlenségben. Kérdezd meg azokat, akik az ÁVH vendégszeretetében részesültek.
2022. febr. 8. 18:27
 39/52 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező! Az ávósokról mit gondolsz?
2022. febr. 8. 20:06
 40/52 A kérdező kommentje:

Az a probléma, hogy nem figyeltek...

Idéztem egy kínzási módot és azt kérdeztem van-e attól kegyetlenebb. erre egyesek terelik a témát...

2022. febr. 9. 13:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!