Hol találom meg azt a videót, ahol Toroczkai László azt ecseteli, hogy a jelenlegi tendenciák szerint 2033/2034-ben már több roma fog születni Magyarországon?
"Szerintem nem az a lényeg, hogy ki hány százalékban magyar"
Szerintem se. Négyeske utalgatott erre.
"míg ezek a más nemzetiségűek betudtak olvadni úgymond, és úgy-ahogy de magyar érzésűek lettek, addig a romák képtelenek a kultúrált, normális viselkedésre"
Amit maguktól tettek meg? Nem.
És itt a jön a probléma/különbség. A királyok rendszerint úgy tudtok népeket itt tartani, beolvasztani, hogy akár évtizedekre kiváltságokat kaptak ezek a népek a magyarokkal szemben.
Ez mikor történt meg a romákkal szemben? Soha. Akkor hogy állja meg az összehasonlításod a helyét? Pontosan, sehogy.
"romák képtelenek a kultúrált, normális viselkedésre és alkalmatlanok velünk, európaiakkal az együtt élésre"
Egyébként abban is tévedsz, hogy itt kulturális különbségek vannak.
Itt kizárólag az edukációs szint miatt vannak különbségek, ami egyébként orvosolható lenne, csak még senki nem rakott össze egy ennek megfelelő oktatást.
"magyarnak is érzi magát, de tudjuk, hogy a többségük nem ilyen, és nincs is hajlandóságuk arra, hogy ezen változtassanak"
Ahogy régen az idetelepített embereknek sem volt. Rá kellett őket venni engedményekkel, kedvezményekkel.
Csak amikor ezt felveted egy magyarnak, akkor azzal jön, hogy "hogy képzeled, én magyarok vagyok, nekem több jár, mint nekik, nem fordítva".
"a legtöbb roma nem vallotta magát romának legutóbb sem. Több személyes példát is feltudnék erre hozni."
De mi ennek az oka? Ez egy névtelen felmérés, ahol csak a végeredmény számít. Nem éri hátrány, ha romának vallja magát.
Vagy arról van szó, hogy nem akar azonosulni azzal, amit a cigányság képvisel, inkább magyarként akar gondolni magára?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!