Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Büntetnéd azt, ha valaki vita...

Büntetnéd azt, ha valaki vita helyett az érzékenységére hivatkozik?

Figyelt kérdés
Pl. kijelentem, hogy ezért és ezért ellenzem a melegházasságot, vagy teszem azt az 50%-os női kvótát a vezetői helyeken. Erre megkapom szokás szerint a mindenféle fób jelzőket érvek helyett, majd a vitapartner arra tereli szót, hogy őt ez sérti. Szerintem ezt - vica versa - szankcionálni kellene.

2022. febr. 5. 18:23
A kérdező szavazást indított:
Igen, ezt szankcionálni kellene
Nem, az ilyen "vitázó" önmagát minősííti
13 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Ezek vitaképtelen emberek.
2022. febr. 5. 18:26
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem büntetném de amikor vita helyett fób jelzők jönnek, akkor valószínűsíthető, hogy nincsenek is érvek.
2022. febr. 5. 18:32
 3/9 anonim ***** válasza:
96%

Ha hivatalos a vita, nyilvánvalóan ez egy érvelési hiba.

A való életben senki nem tartozik senkinek az idejével és energiájával, hogy vitába szálljon. Illetve a való életben, pl. a sulikban sajnos nem tanítják, hogy hogyan kell vitatkozni és érvelni, ezért sokan úgy gondolják, hogy ez egy helytálló reakció.

És vannak olyan témák is vagy személyek, amiről/akiről messziről lerí, hogy nem érdemes vitába szállni, és a legracionálisabb ember is arra a döntésre juthat, hogy egy odaböffentett kétszavas válasznál nem érdemes többet belefektetni.

2022. febr. 5. 18:36
 4/9 A kérdező kommentje:

"és a legracionálisabb ember is arra a döntésre juthat, hogy egy odaböffentett kétszavas válasznál nem érdemes többet belefektetni"

Igen, ez a két szó szokott lenni a homofób meg a náci.

2022. febr. 5. 19:15
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Ő van egy vénlány lengyel nagynéném is mikor szóba jött, hogy Orbán Stadionokat épít, akkor anyám fülébe ordította, hogy nincs igazad, és az ottani Orbánhoz hasonló kormányzatot dicséri... ilyen van a jobboldalon is... és ez se jó érvelés...
2022. febr. 5. 19:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Ennyi erővel büntessünk meg minden idiótát, aki nem képes értelmesen érvelni egy vitában. A fél országot meg kéne, csak mondom...
2022. febr. 12. 22:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Hobbim, életstílusom, spirituális irányvonalam minél nagyobb kreténnek lenni a homofobokkal.

Ha már ők "büntetnek" azzal hogy elmondják nekem a hülye véleményüket (márpedig ha nekem erről beszélnek, akkor azt kéretlenül teszik, nem pedig azért mert kérdeztem, mert a saját lelki békém érdekébeb sosem szoktam felhozni a témát) akkor szenvedjék is a követekezményeit.

2022. febr. 13. 01:32
 8/9 A kérdező kommentje:
7, szerintem ne legyél kretén a "homofóbokkal", hanem legyél csak normális, már ha többletjogokat szeretnél tőlük. Velük élsz egy társadalomban, ha ez nem tetszik, elmehetsz egy olyan országba, ahol az aktuális politikai agymenés még tolerálja, sőt piedesztálra emeli a ferdüléseidet, aztán majd csodálkozz, a hozzád hasonló hisztis vakarék igazából sehol nem hiányzik.
2022. febr. 13. 02:03
 9/9 anonim ***** válasza:
8. Na nehogy már még a te igényedniek feleljen meg, mikor őket meg kb mindenhol kéretlenül sértegetik. És ha velük él együtt, akkor mi van? Én is rengeteg embert nem bírok a környezetemben, és hála istennek, nem is kell jópofiznom velük. Tőlük aztán semmi nem függ az életemben.
2022. febr. 13. 09:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!