Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a forrása annak az informác...

Mi a forrása annak az információnak, hogy elfogadják EU-n belüli utazáshoz a 2 keleti és 1 nyugati vakcinát?

Figyelt kérdés

Megörültem mikor olvastam a hírt, hogy 2 keleti vakcina után kapott 3., nyugati vakcinával lehet utazni az EU-ban... de utánanézve semmiféle forrást nem találtam.

Ujhelyi egy videóban beszél róla, hogy így van. Ott említ egy írásos dokumentumot/határozatot erről, de úgy látom sehol nem tette elérhetővé.

Ezen kívül különböző híroldalak hozták le a hírt, de ezek a cikkek leginkább egymásra, illetve Ujhelyi videójára hivatkoznak.

Nem tűnik életbiztosításnak egy facebook videóra alapozva nekivágni az utazásnak.

Van erről bármiféle forrás, határozat, hivatalos dokumentum, akármi?

2022. febr. 3. 10:45
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Mivel ez tagállami hatáskör, EU-s deklarációk nem sokat érnek.
2022. febr. 3. 10:46
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Még nem frissítették a konzuli szolgálatok weblapjait.
2022. febr. 3. 11:01
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Újhelyi kiállt villogni egy bizottsági állásfoglalással, hogy népszerűsítse a pártját a választások előtt.

Amúgy melyik pártban van Újhelyi? Még mszp-s vagy már ő is dk-s?

Az egyik úniós bizottságban hoztak valami hasonló döntést, hogy legyen elfogadott a 2 keleti+1 nyugati vakcina is a védettséghez.

Azonban ahogy előttem már írták, ez tagállami hatáskör, tehát azt is leírhatnák, hogy 1 keleti vakcinára legyen jó a védettségi igazolvány, az sem számítana. Van egy ajánlás ettől a bizottságtól, de az országok amúgy azt csinálnak amit akarnak és mindegyikkel egyenként kell elfogadtatni.

Újhelyi persze most azt akarja kihozni, hogy nekik köszönhető ennek az elfogadása, de ez kb. olyan, mintha egy építkezés végén jönne a lakberendező, hogy na, helyére tette az utolsó fotelt is, lehet NEKI megköszönni, hogy felépítette az egész házat.

2022. febr. 3. 11:20
 4/9 A kérdező kommentje:

Szépen kérek mindenkit, hogy ne menjen el a kérdés magyar pártpolitika iránya, felőlem Ujhelyi lehet MSZMP-től kezdve KDNP-n keresztül LMP-ig bárminek a tagja, nem különösebben érdekel.

Az érdekel, hogy milyen utazási szabályok vonatkoznak majd rám.

Köszönöm a válaszokat, ez nem túl biztató. :(

2022. febr. 3. 11:24
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

#4 Azt kérdezted mi a forrása ennek az információnak. Erre pkaptál választ: ez a forrása, ez egy pártpolitikai lépés és egy uniós bizottsági döntés.

Nem azt kérdezted, hogy "milyen utazási szabályok vonatkoznak majd rám.", hanem hogy "Mi a forrása annak az információnak, hogy elfogadják EU-n belüli utazáshoz a 2 keleti és 1 nyugati vakcinát?".

2022. febr. 3. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
76%
Így jár az, aki hisz a kormány hülyeségének és engedélyezetlen vakcinát kap. Én megmondtam a háziorvosnak, hogy pfizer/modernát adjon, vagy nem oltatom be magam. Láss csodát, nekem nincs gondom az utazással.
2022. febr. 3. 11:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen, mint írtam, forrásra vagyok kíváncsi: hivatalos dokumentum linkjére.

A válasz meg azzal kezdett, hogy jajj, most vajon Ujhelyi mszp-s vagy dk-s... gondoltam közbelépek, mielőtt ezen menne a kommentháború. Az, hogy van-e hivatalos EU határozat, az teljesen független xy párttagságától.

2022. febr. 3. 11:41
 8/9 anonim ***** válasza:
90%
Azt olvastam korábban egy utazási fórumon, hogy akinek a 3.oltása "nyugati" volt, az eddig is tudott utazni, mert az Eu-s covid igazolványnál csak a 3.oltás látszik és zöld pipát mutat mikor leolvassák.
2022. febr. 3. 11:43
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

#8 A fiamnak a két orosz vakcina után harmadiknak a Janssen-t kértük és ezzel a kérdés meg van oldva.

Két eltérő hatásmechanizmusú vakcinával is oltva van, a nyugati elvárásoknak is megfelel - ennyi.

A szervezete mindkettőre pontosan egyformán reagált, az orosztól is 2 napig nagyon lázas volt, a Janssentől is, vagyis nála mindkettő működik.

2022. febr. 3. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!