Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Debrecenben lehet esélyük a...

Debrecenben lehet esélyük a közös ellenzéki jelölteknek a győzelemre?

Figyelt kérdés

Hajdú-Bihar 1-es és 2-es számú választókerületében 2018-ban a fideszes Kósa Lajos 47,36%-os, a szintén fideszes Dr. Pósán László 49,4%-os eredménnyel nyert. Ők indulnak 2022-ben is.

Ahhoz képest, hogy Debrecen a Fidesz egyik legerősebb vidéki bástyájaként van elkönyvelve, a legtöbb vidéki körzetben ennél sokkal erősebb eredménnyel győztek kormánypártok jelöltjei.

Az ellenzéki előválasztást a DK országgyűlési képviselője Varga Zoltán és a Momentum elnökségi tagja Mándi László nyerték.

A mandátumbecsléssel foglalkozó internetes oldalak billegőnek tekintik ezt a 2 debreceni körzetet.

2022. febr. 2. 14:19
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

20: Köszönöm!

Mándi: "Ígértek itt már elővárosi vasútvonalakat, minden földút szilárd burkolattal ellátását, Kiskörutat, 3-as és 4-es villamosvonalakat, nyereséges repülőteret, Európa Kulturális Fővárosát (kétszer is!) és annyi minden mást az elmúlt 20 évben."

A Kiskörút kész van, a kopóréteget kell ráhúzni, és mehet.

A 3-as villamost tervezik, a négyes meg majd a repülőtérre megy.

A Covid alatt a világon nem volt nyereséges repülőtér, mert szinte nulla lett a régi forgalom! Az EKF kétszer meg lett pályázva - nem Debrecen nyert.

És ez program????

Ja: a facebookon nem voltam, nem vagyok és nem leszek fenn - vagyunk így ezzel jó-páran...

2022. febr. 22. 03:00
 22/34 anonim ***** válasza:

21-es velem ne vitatkozz ezen, nem ismerem Debrecent.

Miért az program, hogy "Elektromos buszok beszerzése"?

"nem Debrecen nyert." -no de miért nem? szar volt a pályázat?

Továbbá nem azt mondtam, hogy ennyi a programja, hanem, hogy 2 perc alatt ennyit találtam a fb-on.

Azt, hogy mi van kiplakátolva, innen nem tudom meg mondani. Nyilván a városi újságban nem jelenhet meg az ellenzék.

2022. febr. 22. 08:10
 23/34 anonim ***** válasza:

Nem akarok senkivel vitatkozni, de: én is az ellenzékre fogok szavazni listán is és egyéniben is, csak az a bajom - ha eddig nem jött le - hogy szeretnék azért szavazni az ellenzékre mert piszok jó a programja, nem pedig azért, mert utálom az egész fidernyák bűnöző rendszert!

Amit felsoroltam városfejlesztéseket, az gyakorlatilag az önkormányzat programja, nem kifejezetten a fideszé, de valami hasonlót kéne virítania az ellenzéknek is, mert rengeteg embert kéne még meggyőzni!!!

2022. febr. 22. 09:34
 24/34 anonim ***** válasza:
A debreceni önkormányzat programja az a program amivel degeszre tudják tömni a helyi fide$zes cégek zsebeit. Most például a 7 éve 260 millióért felújított városházát több mint 2 milliárdért újra felújítják, mert ez a legfontosabb. Teljesen értelmetlen azzal dicsekedni, hogy mekkora programja van már a helyi fide$zes önkormányzatnak, ugyanis azok semmi másról nem szólnak mint túlárazott kifizetésekről. Jó esetben talán a nép egyszerű fia is érzékel belőle valamit, de jobb neki ettől nem lesz. Főleg ha azt nézzük milyen silány minőségben, mekkora csiga tempóban és mennyire átgondolatlanul zajlanak ezek a fejlesztések.
2022. febr. 22. 11:55
 25/34 anonim ***** válasza:

24: "városházát több mint 2 milliárdért újra felújítják, mert ez a legfontosabb." Nem ez a legfontosabb, ez így igaz!

Csakhogy a felújítás a Sas utcai részt érinti a Dósa-nádor tér alatti többszintes parkolóval!

Varga mit szeretne építeni?

2022. febr. 22. 17:24
 26/34 anonim ***** válasza:
0%

25-ös teljesen mindegy, hogy Varga mit építene mivel ő jelenleg nincs és valószínűleg nem is lesz önkormányzati pozícióban. A kérdés inkább az, hogy a jövőben lesz-e egy fék szerepét betöltő ellenzék amelyik meg tudja gátolni a fide$z mértéktelen lopását amivel nemcsak az adófizetők pénzével töltik tele a haverok cégeit, hanem szétinflálják a forintot is.

Csak egy kis adalék, mai Dehír cikk egy kis nyugdíjas uszító felhanggal: "Az EU nem támogatja, a város azonban folytatja a Pallagi Úti Idősek Háza felújítását"

-50 millióval.

Tegnapi cikk: "Felújítják a debreceni Régi Városházát"

-2 milliárd 572 és fél millió forintból, és nem, ebben nincs benne a Dósa-nádor tér alatti többszintes parkoló.

Érzékeljük ugye, hogy mi a fontossági sorrend a fide$znél?

2022. febr. 22. 17:47
 27/34 anonim ***** válasza:

Ez a Mándi egy kész idióta!

Naponta járok arra, és látom az építkezést, erre ez az idióta kiírja a fb.-ra, hogy leállt a Semcorp építkezése!

Nem értem, hogy a Momentum miért nem rúgja ki ezt a csókát?!

Ez akarja leváltani a tolvaj Fideszt? Ez, aki csak hazudni tud?

2022. febr. 24. 15:54
 28/34 anonim ***** válasza:
51%

27-es:

"Megbízható forrásokból úgy értesültem, hogy a kínai Semcorp leállította debreceni gyárának építését, és úgy döntött, kivonul a városból."

Egyfelől lehet, hogy igaza van, de az is lehet, hogy téved és a források nem mondtak igazat neki.

Attól, hogy látsz ott embereket, még lehet igaz a leállítás, ez majd néhány hét múlva kiderül.

DE

Attól még, hogy egy politikus olyat ír, amiről kiderül, hogy nem igaz, még nem idióta. Tévedhet vagy hazudhat - de nem idióta.

Pl. Kósa sokkal durvábbakat mondott.

2022. febr. 24. 16:14
 29/34 anonim ***** válasza:

28 szerecsen-mosdatás!!!

Azért mert Kósa egy hazug maffiózó, azért fogadjam el, hogy aki helyére akar jönni az egy idióta? (Pósán helyére - mielőtt ez lenne a válaszod értelme)

[link]

Elnézést kért Mándi?

Nem.

Mi a különbség Pósán és Mándi között?!

2022. febr. 24. 21:06
 30/34 anonim ***** válasza:
24%

Ellenzéki vagyok, DE el kell ismerni, hogy ameddig Kósa volt Debrecen polgármesterre talán a vidéki nagyvárosok közül Debrecen fejlődött a legnagyobb mértékben, vitathatatlan, hogy rengeteget tett a városért, és azért tart ott Debrecen ahol, de azt is látom, hogy Debrecenre hatványozottan igaz az, hogy legyen szó bármilyen területről is, szinte minden felsővezető Fideszes.

Azonban el kell ismerni, hogy Kósa, mint ember és politikus számomra is egy vicc, a Fidesz udvari bolondja. Nem értem, hogy az ellenzéknek, hogyan nem sikerült nyernie az elmúlt választásokon ilyen harmatgyenge képviselők mellett, mint Kósa és Pósán.

Debrecen Fideszes fellegvár, jelenleg itt ellenzék nincs!

Ellenzékre fogok szavazni, de biztos vagyok benne, hogy Kósa és Pósán nyerni fogja a körzeteiket.

A debreceni lakosság körében nincs egyetlen egy ellenzéki politikus aki említésre méltó, így szomorú, hogy itt az elmúlt választásokon így sem sikerült tényleges ellenzéki jelöltet indítani, így instant buknak 2 körzetet.

Hajdú 1-ben induló Varga Zoltánnak konkrétan választási időszakon kívül se híre se hamva, mintha nem is létezne.

Mándi László nevét 1000-ből 1 debreceni ismeri, de az is csak annyit tud róla, hogy ellenzéki jelölt.

Aktívan követem a politikát az elmúlt 2 évben, de debreceniként mondhatom, hogy Hajdú 3 - 4-ben induló ellenzéki politikusok nevét életembe nem hallottam és nem is tudom kik. Szó szerint itt az ellenzéki előválasztást egy vicc volt, utcáról bejövő ismeretlen és ALKALMATLAN, vicc kategóriás emberek indultak, akiket senki se látott előtte, de azóta se.

Debrecenben nincs ellenzék sajnos, így igen Kósa és Pósán nyerni fogja körzeteiket!

2022. márc. 31. 22:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!