Ha nem volt jobb az élet Gyurcsány idején, miért van még 15 év után is ekkora Gyurcsány nosztalgia?
Érdekes, jellemzően csak olyan időkről van általános nosztalgia, amikor részben vagy egészben jobb volt a helyzet. Nem jellemző például, hogy második világháborús időket emlegetnénk fel a múltból, mert akkor bizonyára rosszabb volt az élet. Gyurcsány nosztalgián kívül Kádár nosztalgia van még, de azok szintén olyan idők voltak amikor összességében jobb volt az élet, igaz hogy hitelből, de azt az akkori emberek nem érezték nyilván. De mindenkinek teremtett munkahelyet, lakhatást, teljes létbiztonságot az állam és nagyon kicsi volt a társadalmi egyenlőtlenség. Ha nem politizáltál és nem szidtad a rendszert, jól élhettél a gulyáskommunizmusban, az adott kor színvonalán.
Tehát egyértelműen amikor a nyuggerek Kádár nosztalgiáznak, akkor egyértelműen arra utalnak, hogy akkoriban még jobb volt az élet. Sokan mondják is, hogy a mai világban nem szívesen lennének fiatalok.
Ha tényleg rosszabb volt az élet Gyurcsány idején, miért van Gyurcsány nosztalgia a mostani 30-40 évesek körében főleg?
30-40 éves korosztályban? Ezt én erősen kétlem.
Szerintem kétféle DK szavazó van: 1:A kvázi "protesztszavazó". Neki egyáltalán nincs Gyurcsány-nosztalgiája, pusztán arról van szó, hogy annyira utálja a Fideszt, hogy bárkire leszavaz, akit a Fidesz ellenpólusának lát ..és hát különböző anyagi, meg szervezeti okokból jelenleg DK tölti be ezt a pozíciót.
2: A meggyőződéses: Na neki van Gyurcsány-nosztalgiája, de az esetek többségében ez nem objektív. Nem gondolja végig hogy mi hogy volt akkor. Kritika nélkül HISZ Gyurcsányban, pont úgy ahogy egy csőfideszes hisz Orbánban.
...Hú de nyomasztó az egész. Ezzel most szembesülök ahogy leírtam. '^^
Nem is tudom:/
Sokat szidják de azért ha vissza gondolok, régen is sz@r volt de volt hol lakni.
Most meg sz@r és még házat is csak gyerekekkel lehet venni.
Úgy volt ez mindíg kitalálva, hogy éppen megéljünk de ne legyen minden faxa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!